05 / 05 / 2024

vergi mahkemesi olan iller

vergi mahkemesi olan iller

Vergi mahkemeleri; vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmak için kuruluyor. Peki, vergi mahkemeleri hangi illerde var? İşte, vergi mahkemeleri bulunan il listesi...

Ona vergi buna engel, olan niye hep vatandaşa oluyor!

Otomobil fiyatlarındaki yükseliş sürerken, Gazeteci Emre Özpeynirci, Çinli araçlara konulan engeller ve yüksek vergiler nedeniyle vatandaşın ucuz otomobile ulaşamadığını söyledi. Özpeynirci, “Ona vergi buna engel, olan niye hep vatandaşa oluyor" dedi.

Vergi borcu olanlar için flaş gelişme! Merakla bekleniyordu! İşte alınan karar

Vergi borcu olan vatandaşların merakla beklediği karar alındı. Verilen cezaları ödeyen vatandaşlar için mutlu edici haber ilan edildi. Borç affı ile alakalı karar nedir? Merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Vergi borcu olan depremzedelere müjde! Faizsiz taksit imkanı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, zelzele  coğrafyasındaki vergi dairelerine olan borçların 24 aya kadar faizsiz alınmadan taksitlere ödeneceğini açıkladı.

İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?

Vergi borcu olan vatandaşlar, “İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?” şeklinde sorulan sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar!

Milyonlarca emekliye vergi şoku! Eviniz 200 metrekareyi aşmıyorsa hemen bakın! Vergi Mahkemesi resmen duyurdu!

Vergi Mahkemesi, milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir karar aldı. Emlak vergisi ile ilgili olan bu karar, emeklilerin bir şartla vergiden muaf olduğunu ortaya çıkardı. İşte ayrıntılar...

Vergi borcu olanların akılları karışık! Vergi borcu nasıl ödenir? İnternetten vergi borcu nasıl ödenir?

Vergi borcu olan vatandaşların akıllarına takılan birtakım sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de vergi borcunun nasıl ödendiğidir. İşte bu konuya dair diğer detaylar!

Ünlü iş insanından şaşırtan çıkış: Bizden daha çok vergi alınsın en makul olanı bu

Davos Zirvesi olarak da bilinen Dünya Ekonomik Forumu (WEF), Kovid-19 salgını nedeniyle verilen 2 yıl aranın ardından İsviçre'nin Davos kasabasında başladı. Zirvede konuşan iş insanı dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle "Zenginlerden daha fazla vergi" alınsın önerisi getirdi

Anayasa Mahkemesi'nden emsal kentsel dönüşüm kararı!

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında, 3'te 2 çoğunlukla verilen yenileme ve yıkım kararı, Anayasa Mahkemesi'nden geçemedi. Yüksek Mahkeme tarafından Bağdat Caddesi'ndeki projede azınlık olan iki hissedarın, hak ettiklerinin verilmediği iddiasıyla bulunduğu bireysel başvuruda haklı gördü.

Bir tane evi olan emlak vergisi öder mi?

1 Mart'ta başlayan emlak vergisi ödemeleri devam ederken, vergi ödemelerinden kimlerin muaf olduğu merak ediliyor. Peki, bir tane evi olan emlak vergisi öder mi? Muafiyet için hangi şartlar aranıyor?

Çiftçi vergi iadesi ödemelerinde şok gelişme! Milyonların yüzü gülecek...

Başvuruları yaklaşık 2 ay önce sona eren çiftçilere gerçekleştirilecek olan vergi iadelerinde son durum araştırılıyor. Peki çiftçi vergi iadesi ödemelerinde son durum ne? Çiftçilere vergi iadesi ne zaman yapılacak?  İşte merak edilen tüm ayrıntılar...

Vergi borcu olanlar dikkat! Vadesi geçmiş borçlar için yeni düzenleme!

Hazine ve Maliye Bakanlığı; Resmi Gazete’de “Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği” yayımladı. Buna göre; hak sahiplerinin vadesi geçmiş vergi borçları, ödemenin tamamı beklenilmeden merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinden olan alacaklarından mahsup edilebilecek.

Çiftçi vergi iadesi ödemeleri ne zaman yapılacak?

Son başvuru tarihinin üzerinden yaklaşık 2 ay geçen çiftçilere yapılacak olan vergi iadeleri merakla bekleniyor. Peki Çiftçi vergi iadesi ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Milyonları ilgilendiriyor! Asgari ücrette vergi düzenlemesi!

Milyonlarca vatandaşın gözü aralık ayında açıklanacak olan asgari ücrette. Bütün çalışanları ilgilendiren asgari ücret ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in asgari ücretten vergi alınmamasına yönelik çalışma yapıldığını açıklamıştı.

vergi mahkemesi olan iller Haberi

vergi mahkemesi olan iller

Vergi mahkemeleri hangi illerde var?

Vergi mahkemeleri Vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmak için kurulmuş olup; Kuruluş Kanununun 4. maddesi gereğince, bir başkan ile yeteri kadar üyeden oluşuyor.


Mahkemede başkan bulunmadığı zaman en kıdemli üye davaya vekalet ediyor. Fakat, Kanunun 7. maddesine göre, kazançları götürü usulde tespit edilen mükelleflerin sınıf ve derecelerinin tespitine ilişkin işlemlere karşı açılan davalarla her türlü vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülükler ve bunların zam ve cezaları toplamı 75.000 lirayı geçmeyen miktarlara (tarhlara) karşı açılan davalar, vergi mahkemelerinde tek hakim tarafından çözüme bağlanır. Peki, Vergi mahkemeleri hangi illerde var?


Vergi mahkemeleri bulunan il listesi:

Sıra - Kurulduğu İl - Mahkeme Sayısı- Yargı Çevresi 

1  Adana  2 Adana, Osmaniye 

2 Afyon 1 Afyon 

3  Ankara  7 Ankara 

4 Antalya...