02 / 05 / 2024

Vergi borcu olan depremzedelere müjde! Faizsiz taksit imkanı geldi

Vergi borcu olan depremzedelere müjde! Faizsiz taksit imkanı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, zelzele  coğrafyasındaki vergi dairelerine olan borçların 24 aya kadar faizsiz alınmadan taksitlere ödeneceğini açıkladı.



Sözcü gazetesinde çıkan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati (ortada), Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı.

Bakan Nebati, deprem bölgesindeki vergi dairelerine olan borçların 24 aya kadar faizsiz şekilde taksitlere bölünebileceğini söyledi.

Nebati ayrıca, “OHAL ilan edilen illerde kısa çalışma şartlarını taşımayan vatandaşlarımıza nakdi ücret desteği verilecek” dedi.

KREDİ DESTEĞİ

Nebati, yaklaşık 150 bin esnaf ve sanatkarın, Halk Bankası’nca kullandırılan hazine faiz destekli kredi ödemelerinin de 6 aylığına faizsiz şekilde ertelendiğini duyurdu.

Nebati son olarak, “Deprem bölgesi işletme giderleri destek paketi ve deprem bölgesi yatırım destek paketi ile işletmelerinize ek destekler sunuyoruz” dedi.

Vergi borcu olan depremzedelere müjde! Faizsiz taksit imkanı geldi

"Faiz", finansal bir terim olarak kullanılır ve kredi veya borç verme işlemlerinde ödenecek olan ekstra ücreti ifade eder. Yani bir borç veren kişi veya kurum, borç verdiği miktarın üzerine belirli bir yüzde oranında ek bir ücret talep eder ve bu ücret faiz olarak adlandırılır. Faiz oranları, borç miktarı, geri ödeme süresi ve diğer faktörlere göre değişebilir. Faiz, hem bireyler hem de şirketler için önemli bir finansal araçtır ve birçok finansal kararın temelinde yatar.

Faizsiz taksit imkanı, bir mal veya hizmetin fiyatının taksitler halinde ödenmesini sağlayan bir ödeme yöntemidir. Ancak, bu ödeme yöntemi faizsiz olduğu için, normal taksitli ödemelerden farklı olarak, ödenen toplam miktarın daha yüksek olması beklenir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön