11 / 05 / 2024

vergi ödemeleri ertelendi mi

vergi ödemeleri ertelendi mi

Gelir İdaresi Başkanlığı, koronavirüs nedeni ile doğrudan etkilenen mükelleflerin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında ödemeleri gereken muhtasar ve KDV ödemelerine ilişkin 6 ay erteleme çalışmalarına başlandığını aktardı.

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2024 ödemeleri bu tarihte başlıyor!

2024 yılının başlaması ile beraber vergi ödemeleri yeniden gündeme geldi. Tapu sahiplerinin yılda iki taksit olarak ödediği emlak vergisi ödemeleri de pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? 

6 yıldır ödenmeyen 10 bin liralık vergi borcu için devlet kaç lira tahsil eder?

Devlet, kamusal harcamalarını finanse etmek için, kanunlarda belirlenen esaslara uygun olarak vatandaş ve kurumlardan (para) vergi alır. Peki, devlete vergi borcu olduğu halde ödemeyenlerin vergi ödemeleri artar mı?

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV'nin 2'nci taksit ödemesi için son gün bugün

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren Ek MTV'nin 2'nci taksit ödemesi için son gün bugün. Peki, MTV ek vergi ödemeleri nereden nasıl yapılır? İşte detaylar...

EPDK'dan son dakika açıklaması! Deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki avans ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Son dakika! Depremzedelerin vergi borçları ertelendi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, depremden etkilenen 10 ilde yaşayan vatandaşların vergi borçlarının ileri tarihe ertelendiği bildirildi. Peki deprem yaşanan illerde vergi borçları hangi tarihte ödenecek?

Araç sahipleri dikkat! 1 Ağustos son gün

Motorlu taşıtlar vergisinde ikinci taksit dönemi sürüyor. Aracı olanlar vergi ödemeleri için son tarihi araştırıyor. İkinci taksit ödemeleri için son tarih 31 Temmuz 2022 tatil günü olduğu için 1 Ağustos 2022 olarak açıklandı. 

Çiftçi vergi iadesi ödemeleri ne zaman yapılacak?

Son başvuru tarihinin üzerinden yaklaşık 2 ay geçen çiftçilere yapılacak olan vergi iadeleri merakla bekleniyor. Peki Çiftçi vergi iadesi ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Mirasçılara son gün uyarısı!

Kendisine miras kalan kişilerin intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Miras vergisi için ilk taksit ödemeleri ise yarın sona eriyor.

Geçici vergi beyannamelerinin ödeme süreleri 31 Mayıs'a ertelendi!

Binlerce mükellefe müjdeli haber geldi. Gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilmesi ile tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin ertelendiği açıklandı. Vergi ödemelerinde son gün 31 Mayıs olarak belirlendi. 

Ertelenen vergi ödemeleri için son 3 gün!

KDV, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilmesiyle ilgili vergi ödeme süresi 28 Nisan Çarşamba günü sona erecek.

Emlak vergisi için yeni öneri!

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu, 1999’dan önce eski yönetmeliğe göre yapılmış ve deprem riski taşıyan binalardan daha fazla emlak vergisi alınması yönünde öneride bulundu. Alınacak vergi ödemeleri kentsel dönüşümde kullanılacak. 

Yıllık ev vergisi ne kadar 2021?

Kendisine miras kalan kişilerin, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Miras vergisi ödemeleri başladı. Peki yıllık ev vergisi ne kadar 2021? İşte tüm merak edilenler...

2021 miras vergisi yüzde kaç?

Milyonlarca mirasçı için vergi ödemeleri Mayıs ayında başlıyor. Peki 2021 miras vergisi yüzde kaç? Miras vergisi nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilenler...

vergi ödemeleri ertelendi mi Haberi

vergi ödemeleri ertelendi mi

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), koronavirüs salgınından doğrudan  etkilenen mükelleflerin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında ödemeleri  gereken muhtasar (gelir vergisi stopaj) ve katma değer vergilerinin ödemelerinin 6 ay ertelenmesine yönelik olarak gerekli çalışmalar  yapıldığını bildirdi.

GİB'den yapılan açıklama şöyle:

"Çin Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok  ülkeye yayılan Korona Virüs (COVID-19) salgınından doğrudan etkilenen  mükelleflerin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında ödemeleri gereken  muhtasar (gelir vergisi stopaj) ve katma değer vergilerinin  ödemelerinin 6 ay ertelenmesine yönelik olarak gerekli çalışmalar  yapılmaktadır.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu kapsamda bahse konu ödemeleri 6 ay süre ile ertelenen  mükelleflerin faaliyet alanları ana hatları ile aşağıda yer almaktadır. Söz konusu faaliyet alanlarına yönelik detaylı açıklamalar ile  uygulamaya ilişkin esaslar ileride yapılacak açıklamalarda  duyurulacaktır.

Mücbir Sebep Halinden Faydalanacak...