19 / 05 / 2024

vergi sürelerinin ertelenmesi

vergi sürelerinin ertelenmesi

Koronavirüs salgını nedeniyle beyanname ve vergi sürelerinin ertelenmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konutların satış süresi uzuyor! 

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu resmi sosyal medya hesabı üzerinden konutların satış sürelerinin uzadığını söyleyerek, il il ilanların yayında kalma sürelerini hesapladı.

Bir evin satış süresi Türkiye'de 60 günden 86 güne, İstanbul'da 61 günden 91 güne çıktı!

Yüksek faiz, enflasyon, döviz kurları sebebiyle azalan konut talebi, geri dönüş sürelerinin Türkiye'ye oranla daha kısa olması ve yüksek kira getirisi nedeniyle yurt dışını tercih etmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Mesai saatleri kısalıyor! Harekete geçildi

Türkiye, mesai saatlerinde büyük bir değişime gidiyor. TBMM, hem kamuda hem de özel sektörde çalışma sürelerinin nasıl optimize edileceğine dair bir çalışma yürütülüyor. TBMM, işçilerin çalışma ve dinlenme sürelerini dengede tutma amacı taşıyan bu tarihi adımı atmaya hazırlanıyor.

Gayrimenkulde amortisman süreleri düşüyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada konut fiyatlarındaki artışın azalması, kiraların da yükselmeye devam etmesi sonrasında gayrimenkulde amortisman sürelerinin düşmeye başladığını söyledi.

Bakan Koca resmen açıkladı! Deprem bölgesindeki 10 şehirde devlet hizmet süreleri yüzde 15 kısaltıldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından deprem bölgesindeki 10 şehirde devlet hizmet sürelerinin yüzde 15 kısaltıldığı açıklandı. İşte Bakan Koca'nın o son dakika açıklamaları...

Bakan Bilgin, çalışma hayatının modernize edilmesi için çalışma sürelerinin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma hayatını modernize ederek, emeğin verimliliğini artırmaya odaklanarak daha insani şartlarda çalışma sürelerini yeniden düzenlemesi gerektiğini belirtti.

Kadroya alınan taşeron işçiler için emsal karar! Tazminat ve izin alacakları bu şekilde hesaplanacak!

2018 yılında kadroya alınan taşeron işçilerinin ihbar ve kıdem tazminatı ile yıllık izin alacaklarının hesaplanması konusunda taşeronluk dönemindeki çalışma sürelerinin de dikkate alınması gerektiği kararına vardı.

Depremde ağır hasar alan işletme sayısı açıklandı!

Deprem bölgesindeki esnaf işletmelerinin yüzde 50,49'unun ağır hasarlı olduğunu belirten TESK Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın en büyük isteğinin hibe desteği verilmesi ve mevcut borçların 2 yıl süreyle ertelenmesi olduğunu söyledi.

SGK deprem bölgelerinde prim borçlarını erteledi

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde prim borçlarının ödenme süreleri ile kuruma verilmekle yükümlü olunan bilgi, belge ve beyannamelerin verilme sürelerinin ertelendiği bildirildi.

EYT'de staj muamması! Çare için son şans

Meslek lisesi ile meslek yüksek okulundan mezun olan milyonlar staj sürelerinin SGK başlangıcı kabul etmesini talep ediyor. Staj Sigortası Mağdurları Dernek Başkanı Ferhat Salman, önemli açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar...

Bakanlık açıkladı! Vergi süreleri değişti! İşte detaylar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergilerin ödeme sürelerini 1 ay erteledi. İşte detaylar!

Tedarik zinciri kırıldı: sanayiciler en büyük endişesini açıkladı!

Tedarik sürelerinin çok uzadığına ve daha birçok soruna parmak basan sanayiciler stok problemleri hakkında konuştu.

Son dakika gelişmesi... Kredilerle ilgili BDDK'dan flaş açıklama!

Tüketici kredisi taksit sayıları için BDDK tarafından flaş bir açıklama yapıldı. BDDK kredi vade sınırları ile kredi kartı taksitlendirme sürelerinin değiştirilip değiştirilemeyeceğine ilişkin şimdilik böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtildi.

vergi sürelerinin ertelenmesi Haberi

vergi sürelerinin ertelenmesi

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Koronavirüs salgını nedeniyle beyanname ve vergi sürelerinin ertelenmesi talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. Girgin, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Girgin, ''18 Mart 2020 Çarşamba günü Küresel Koronavirüs salgınına karşı alınan önemli tedbirleri görüşmek üzere yapılan toplantıya TÜRMOB yetkilileri çağrılmamıştır. Dolayısıyla talepleri, ne yazık ki, dikkate alınmamıştır. Bilindiği üzere serbest muhasebeci ve mali müşavirler, beyannameye işleyecekleri bilgi ve belgeleri temin edebilmek için müşterileri ile çok yakın temasa girmekte, bu belgeleri tasnif edip muhasebeleştirme sürecinde de birçok evraka temas etmektedir. Ayrıca uzlaşmalar da yüz yüze iletişim yoluyla sürdürülmektedir. Bu nedenle meslek mensupları ciddi risk altındadır. Meslek mensupları tarafından düzenlenen ve gönderilen beyannamelerin kamu finansmanı açısından önemi ve sürdürülebilirlik için gerekliliği malumdur. Ancak birey...