05 / 05 / 2024

Vergi tevkifatı oranları

Vergi tevkifatı oranları

Tevkifat, bilindiği üzere para kesintisi olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre vergi tevkifatı ne demek, vergi tevkifatı ne ifade ediyor? Diye soruyorsanız yanıtı haberimizin içinde bulabilirsiniz...

Bankada parası olanlar dikkat! Mevduat hesaplarında vergi oranları yükseldi!

Türk Lirası’nın  değerini artırmak için indirimli olarak uygulanan mevduat hesaplarında ve yatırım fonu stopaj oranları arttı. 6 aya kadar vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 7,5'a yükseldi. Karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Yurt dışından telefon alanlar dikkat! Yurt dışından telefon alma dönemi bitiyor mu?

Türkiye’de teknolojik cihazlara yapılan vergi zam oranları artarak devam ediyor. Yurt dışından getirilen telefonların IMEI kayıt ücreti 2018 senesinde 500 Türk Lirası iken, bu rakam son 5 yılda yüzde 6238 oranında yükselerek 31 bin 692 Türk Lirası olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Vergi oranları tavan yaptı! İkinci el araçlara ilgi yeniden arttı!

Ekonomist ve Vergi Uzmanı Ulaş İke, vergi oranları yüzünden insanların sıfır otomobile ulaşımının kısıtlı olduğunu söyledi. İke, “Bu yüzden insanlar, ikinci el otomobile yöneliyor" dedi.

Vergi artışı sonrası market fiyatlarına peş peşe zam gelecek!

İşlenmemiş gıdadaki KDV'nin yüzde 1'de sabit bırakılmasına rağmen diğer bütün ürünlerdeki vergi oranlarının artırılmasının, perakende gıda fiyatlarında en az yüzde 15 seviyesinde zamma neden olduğu ifade edildi. Peki, vergi artışının ardından market ve pazar fiyatları ne olacak? İşte detaylar...

Zam yağmuru dudak uçuklatacak! Hangi vergi kalemlerine ne kadar zam geldi?

Yeni yıla girerken pek çok kalemde zam oranları da belirmeye başladı. Yeni asgari ücretin açıklanmasıyla yılın son günlerinde tüketim ürünlerinde başlayan zamlar, vergi kalemlerine nasıl yansıyacak? İşte detaylar…

Dikkat! 2023 yılında ödeyeceğimiz vergi ve harçlara büyük zam geldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı dakikalar önce yaptığı açıklamada, vergi ve harçlara zam yapıldığını duyurdu. Peki yeni yılda alınacak vergi ve harçlarda yapılacak artış oranları ne kadar olacak?

2022 emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi oranları

Emlak vergisi, gayrimenkulü olan tüm vatandaşlar tarafından ödenmesi gereken vergiler arasında bulunuyor. Bu vergi tapu başına ödeniyor. 2022 yılında artan vergiler ile birlikte emlak vergisine ne kadar zam geldiği merak ediliyor. Peki, 2022 emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi oranları...

2022 emlak vergisinde artış oranları ne oldu?

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisinde artış oranları belli oldu. İşte yeni yılda ödenecek vergi oranları...

Gelir vergisi tevkifat nispetleri ve kurumlar vergisi kesinti oranlarında değişiklik!

Gelir vergisi tevkifat nispetleri ve kurumlar vergisi kesinti oranları artırıldı. Karar, mart ayı başından itibaren yapılan ödemelerde uygulanmak üzere bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Veraset ve intikal vergisi 2021 oranları!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset durumunda ya da ivasız olarak intikal etmesi halinde elde edilen miras için vergi ödenmesi gerekiyor. İşte veraset ve intikal vergisi 2021 oranları...

Bankada parası olanlar dikkat! Vergi indirimi geldi!

Geçtiğimiz günlerde Türk lirası mevduatlarının faiz getirisinden yapılan vergi kesintisi oranları azaltıldı. Ortalama yüzde 13 olan mevduat faizi oranında 100 bin TL'si bulunan bir vatandaş, faizlerin sıfırlanmasıyla birlikte bin 300 lira daha fazla kazanacak.

Gayrimenkul kiralarında yüzde 10 vergi indirimi!

Yazılı mal ve hakların kiralanması karşılığı yapılan ödemelerde vergi tevkifatı oranı yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10’a düşürüldü.

Gayrimenkul kiralamalarındaki vergi tevkifatı yüzde 10’a düştü!

Gayrimenkul kiralamalarındaki vergi tevkifatı oranı yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10’a düşürüldü.

Vergi tevkifatı oranları Haberi

Vergi tevkifatı oranları

Vergi tevkifatı ne demek?

Kurumlar Vergisi olarak da ifade edilen vergi tevkifatı, Kurumlar Vergisi Kanununda "mükellefler" başlığı altında belirtilen kurumlardan belli bir ordanda yapılan kesintiye deniyor.


Vergi tevkifatı yapmak zorunda olanlar kanunun 2. maddesinde şu şekilde sıralanıyor;


Mükellefler

MADDE 2- (1) Sermaye şirketleri: 29/6/1956 tarihli ve 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş olan anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler ile benzer nitelikteki yabancı kurumlar sermaye şirketidir. Bu Kanunun uygulanmasında, Sermaye Piyasası Kurulunun düzenleme ve denetimine tâbi fonlar ile bu fonlara benzer yabancı fonlar sermaye şirketi sayılır.


(2) Kooperatifler: 24/4/1969 tarihli ve 1163 sayılı Kooperatifler Kanununa veya özel kanunlarına göre kurulan kooperatifler ile benzer nitelikteki yabancı kooperatifleri ifade eder.


(3) İktisadî kamu kuruluşları: Devlete, il özel idarelerine, belediyelere, diğer kamu idarelerine ve...