21 / 05 / 2024

vergi uzlaşma başvuru süresi

vergi uzlaşma başvuru süresi

Vergi dairesi ile uzlaşma yoluna gitmek isteyen mükellefler kendileri ya da noterden alınmış vekaletnameye dayanarak vekili aracılığı ile başvuru yapabiliyor. İşte vergi dairesi uzlaşma başvuru süresi...

Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı 169 bin 255’i buldu!

İstanbul'da gerçekleştirilen Uzlaştırma Uluslararası Sempozyumu'nda önemli açıklamalar yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısının 169 bin 255’i bulduğunu dile getirdi.

EYT'lilere emlak vergisi muafiyeti kapısı açıldı! İşte vergi muafiyetinde başvuru şartları!

EYT'lilere müjdeli haber geldi. Emlak vergisinde emekliler vergi muafiyetinden yararlanabilecek. Peki vergi muafiyetinde başvuru şartları neler?

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi yarın sona eriyor! Borcu olanlar dikkat...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi 3 Temmuz yani yarın sona ererken, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılma kapsamına dahil edildi? Ödemeler peşin mi yapılacak? İşte ayrıntılar...

Yapılan gıda yardımı nasıl alınır? Gıda yardımı için nereden başvuru yapılır?

Devlet tarafından sunulan desteklerden biri olan gıda yardımı, önemli bir fayda sağlıyor. Bu yardım Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanmış olup başvuru yaparak alınmaktadır. Özellikle maddi yardıma ihtiyacı olan aileler için gıda yardımı önemlidir. 

Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?

Vergi affı konusu gündemde yer alan konuların başında gelmektedir. Vatandaşlar, vergi affı başvurusunu nasıl yapabileceklerini merakla araştırıyor. İşte bu konudaki detaylar!

18 yaş üstü için başvuru yapana PTT'den 1250 TL! Aile Destek Ödemeleri için başvuru yöntemi!

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla veya e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen Aile Destek Ödemesi başvuruları, 850-1250 TL aralığında ödemeleri kapsamaktadır. Henüz başvuruda bulunmayan aileler, nasıl başvuru yapacakları konusunda bilgi aramaktadırlar. İşte, detaylar...

Aman kaçırmayın! Yapılandırmada son başvuru işte bu tarihte!

Türkiye Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma kanunu, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Peki vergi yapılandırma düzenlemesinden kimler faydalanacak, yapılandırmada başvuru süresi ne zaman sona erecek? İşte yanıtı...

‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyasına başvuru yağıyor! İşte kampanyaya başvuru kriterleri ve diğer detaylar!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve toplam 10 ilimizi etkileyen depremin ardından mağdur olan vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyasına başvuru yağıyor. Şu ana kadar kampanyaya 4 bin 568 bağış başvurusu yapıldı.

KPSS’den 70 alanlar dikkat! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzman yardımcıları alacak! Son başvuru 3 Şubat!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 25 çalışma uzman yardımcısı alacağını açıkladı. İş ilanına son başvuru tarihi ise 3 Şubat 2023. İşte başvuru şartları…

EYT ile emekli olacaklar dikkat! Başvuru, tazminat, işten ayrılma, tekrar çalışma... Hemen bu detayları kontrol edin!

EYT'lilerin emekli olmaları için geri sayım resmen başladı. EYT ile emekli olacaklar dikkat! Başvuru, tazminat, işten ayrılma, tekrar çalışma... Hemen bu detayları kontrol edin!

THY kabin memuru alıyor! İşte THY kabin memuru alımları başvuru şartları

Bir havayolu şirketinde çalışma hayali kuranlara müjde. Türk Hava Yolları yeni kabin memurları almak üzere ilan açtı. Peki Türk Hava Yolları'nda kabin memuru olmak isteyenler nereye başvuru yapacak? THY ilanındaki başvuru şartları neler?

T.C kimlik no ile başvuru yapmak yeterli! O kurumdan 1531 lira nakit verilecek! Süre dolmadan başvurun!

Yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ekonomik kriz koşullarında hayatlarına daha kolay sürdürmesi için devlet ardı arkası gelmeden yardım ödemelerini duyurmaya devam ediyor. Ay sonuna kadar başvuru yapanlar 1531 TL yardım alabilecek!

SYDV memur alımlarında sona gelindi! 7280 TL Maaş! Hemen başvurun! İşte başvuru şartları

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı bünyesine bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) 7280 TL maaş ile memur alımı başvurularında sona yaklaşılıyor. Hemen başvurun! İşte başvuru şartları...

vergi uzlaşma başvuru süresi Haberi

vergi uzlaşma başvuru süresi

Vergi dairesi uzlaşma başvuru süresi!

Vergi dairesi ile uzlaşma yoluna gitmek isteyen mükellefler kendileri ya da noterden alınmış vekaletnameye dayanarak vekili aracılığı ile; Tüzel kişiler, küçükler ve kısıtlılarda ise bunların kanuni temsilcileri talepte bulunabiliyor.


Vergi dairesi uzlaşma talebi, yetkili uzlaşma komisyonuna veya mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine dilekçe ile yapılıyor. Dilekçenin taahhütlü posta ile gönderilmesi de mümkün oluyor.


Uzlaşma başvuru süresi

Uzlaşma talebinin vergi/ceza ihbarnamesinin mükellefe tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 30 gün içinde yapılması gerekiyor.


Nezdinde inceleme yapılan mükellefler incelemenin başlangıcından inceleme ile ilgili son tutanağın düzenlenmesine kadar geçen süre içerisinde her zaman uzlaşma talebinde bulunabilirler.


İnceleme elemanlarınca yapılacak “uzlaşmaya davet” hallerinde ise, davet yazısının mükellefe tebliğinden itibaren en geç on beş gün içerisinde uzlaşma talebinde bulunulabilir. 


Ancak incelemenin sonuçlandığı tarihte tarh zamanaşımının sona ermesine...