04 / 05 / 2024

vergi yapılandırılmasına dair iç genelge

vergi yapılandırılmasına dair iç genelge

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vergi yapılandırmalarına dair iç genelge yayımlandı. Genelgede vergi yapılandırmaları ile ilgili esaslara yer veriliyor. İşte vergi yapılandırmalarına dair iç genelge 2014..

Depremden etkilenen bazı illerde yapılandırmadan yararlanmak için son 5 gün! Peşin ödemelere yüzde 90'a varan indirim!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve mücbir sebep hali biten şehirlerde yer alan mükellefler, kamuya yönelik borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden bu ay sonuna kadar başvurmaları durumunda yararlanabilecek. İşte ayrıntılar...

Borcu olanlar dikkat! Son fırsat 3 Temmuz! 4.5 milyon mükellefin faydalandığı yapılandırma sona eriyor!

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin süre 3 Temmuz'da sona eriyor. Milyonların ilgilendiği borç yapılandırmada son fırsat...

Tüm vergi borçlarına yapılandırma geliyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

7440 sayılı kanunda değişiklik yapılmasına dair karar Resmî Gazete’de yayımlandı. Bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun değişikliği ile ilgili Bolu Defterdarı açıklama yaptı. İşte açıklamanın tüm detayları…

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Kamuya olan borçlar yapılandırılıyor! İşte yapılandırmada öne çıkan maddeler!

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren teklif kapsamında vatandaşların gümrük müdürlükleri, vergi daireleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri ve belediyelere olan borçları yapılandırılacak.

Vergi affı geliyor mu? Borçları nasıl yapılandırılacak?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da kapsayan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı yasalarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam ediliyor.

SGK prim borçlarının yapılandırılmasını bekleyen EYT’lileri yıkan haber! O borçların akıbeti belli oldu!

Vergi affı ve borç yapılandırma imkanından pek çok vatandaş yararlanacak. Bu haber sonrası EYT’liler de prim borçlarının da yapılandırılmasını beklemeye başladı. İşte son gelişmeler!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sıra No: 540!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sıra No: 540 bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ! 

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Afet Sebebiyle Yapılan Binaların Borçlandırma Bedelleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Afet Sebebiyle Yapılan ve Yapılacak Olan Binaların Borçlandırma Bedellerinden Yapılacak İndirimler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31816 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İhale Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31664 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi! 

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançlanın gelir vergisinden istisna tutulması amaçlanıyor. 

vergi yapılandırılmasına dair iç genelge Haberi

vergi yapılandırılmasına dair iç genelge

Vergi yapılandırmalarına dair iç genelge 2014!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vergi yapılandırmalarına dair iç genelge yayımlandı. 26.11.2014 tarih ve  2014/2 Seri No.lu Bazı Alacakların 6552 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırılmasına Dair İç Genelge’de; 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun 73 üncü maddesinin uygulanmasına ilişkin açıklamalara yer veriliyor.


T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı

Sayı : 87893753-010.06.01.[36-05]-115059  

Konu  : BAZI ALACAKLARIN 6552 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YAPILANDIRILMASINA DAİR İÇ GENELGE

(Seri No: 2014/2)


................. VALİLİĞİNE

(Defterdarlık: Gelir Müdürlüğü)

.............. VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA



6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun 73 üncü maddesinin uygulanmasına ilişkin olarak aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek görülmüştür.


A-BAŞVURULARA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Bilindiği gibi, 6552 sayılı...