01 / 05 / 2024

vergide artış olacak mı

vergide artış olacak mı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yeni bir vergi veya vergi oranlarında artış hususunda ne yerelde ne de genel olarak şu anda bir çalışmamız söz konusu değil" dedi.

Mehmet Şimşek: Vergi oranlarında artış öngörmüyoruz!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, " Önümüzdeki seneye ilişkin maktu vergiler var, enflasyon kadar artırılmazsa gelirlerimizin düşeceği alanlar var. Onun dışında vergi oranlarında artış görmüyoruz" dedi.

Vergide artış yok!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi artışı öngörmediklerini, lüks tüketime vergi konusunda bir çalışma yapmadıklarını söyledi. Şimşek, "Şu aşamada yeni vergi konusunda somutlaşmış bir çalışma yok" dedi

Milyonlarca kişi merak ediyor: Ne zaman emekli olabilirim, emekli olunca ne kadar maaş alırım?

Emekli olmak için, sigortalılık süresi, prim ödeme gün sayısı ve yaş şartı olacak şekilde 3 koşulun sağlanması gerekiyor. İşte merakla araştırılan 'Ne zaman emekli olabilirim, emekli olunca ne kadar maaş alırım?' sorularının yanıtları...

Mehmet Şimşek açıkladı! MTV'de vergi artışı olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) hakkında açıklamalar yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaparak merak edilen konular hakkında cevap verdi.

Doğalgaz faturalarında 150 TL birden artış olacak! 

Kış ayları geldiğinde en çok cep yakan ve yüksek gelen faturalar arasında yer alan doğalgaz faturaları her vatandaşın dikkatli takip ettiği ödemeler arasında yer alıyor. Doğalgaz faturalarının 150 TL birden artacağı duyuruldu. Bu miktar faturalara ne zaman yansıyacak?

Akaryakıtta dev zam şoku! Litresi resmen 45 TL'yi aşacak! Sürücüler bu tarihten önce depoları doldurun!

13 Şubat Salı gününden itibaren geçerli olacak şekilde motorine zam geliyor. Peki motorinde ne kadar fiyat artışı olacak? Bugün benzin, motorin, LPG fiyatları kaç TL? BP, Opet, Total, Shell, Petrol Ofisi 11 Şubat 2024 fiyat listesi...

Şubat 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı! Zam oranı işte bu tarihte belli olacak!

Gayrimenkul sahiplerinin merakla beklediği Şubat 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı. Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan Ocak 2024 enflasyon rakamları 5 Şubat 2024 tarihinde belli olacak. 

Ocak 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı! Yeni yılın ilk zam oranı bu tarihte belli olacak!

Gayrimenkul sahiplerinin gündeminde yer alan Ocak 2024 kira artış oranı 2 gün sonra belli olacak. Ayrıca Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla, memur ve emekli zammı netlik kazanacak.

Ocak 2024 kira artış oranı ne zaman belli olacak? 

Yeni yıla girmeye artık sayılı günler kala pek çok mülk sahibi Ocak 2024 kira artış oranları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Ocak 2024 kira artış oranı ne zaman belli olacak? 

Bakan Şimşek açıkladı: 2024'te ÖTV ve KDV gibi vergilerde artış olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha adil bir vergi sistemi için çok ciddi adımlar atacaklarını belirterek, gelecek senenin ikinci yarısından itibaren çok güçlü bir dezenflasyon sürecine girileceğini açıkladı.

Port Nature Otel oda sayısını artırıyor! Antalya'daki 5 yıldızlı otel toplam 18 milyar 890 milyon TL'ye mal olacak! 

Antalya İli, Serik İlçesi, Boğazkent Mahallesi, 273 ada, bir parsel üzerinde Aras İnşaat tarafından yapılan Port Nature Otel’de kapasite artışına gidiliyor. Antalya'daki 5 yıldızlı otel toplam 18 milyar 890 milyon TL'ye mal olacak.

Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak?

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kira zam oranları Kasım ayının gelmesiyle gündemde yerini aldı. Peki, Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Fahiş konut aidatlarına yeni ayar! Çözüm için maddeler peş peşe sıralandı!

Son dönemde konut ve kira ile beraber yükselen konut aidatlarına yeni ayar. Bu kapsamda yöneticiler için  eğitim ve sınav şart olacak, sertifika zorunluluğu ve ‘adli sicil’ kuralı getirilecek. İşte detaylar...

Kira artışı nasıl hesaplanır? Ağustos kira artış oranı ne zaman belli olacak? 

TÜİK tarafından açıklanacak temmuz ayı enflasyon verilerinden sonra kira zam oranları da belli olacak. Ev sahibi ve kiracılar 2023 Ağustos ayı konut ve iş yeri kira zam oranlarının nasıl hesaplandığını sorguluyor. Peki, Kira artışı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Nafakada yeni formül! 2 şarta bakılacak

Nafaka ile ilgili yeni gelişme. Nafaka mağduriyetlerine ilişkin tartışmalar sürerken, Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, yeni düzenlemenin yolunu açtı. Yeni formüle göre iki şart olacak. İşte tüm detaylar...

vergide artış olacak mı Haberi

vergide artış olacak mı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yeni bir vergi veya vergi oranlarında artış hususunda ne yerelde ne de genel olarak şu anda bir çalışmamız söz konusu değil" dedi.


Şimşek, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (VDK) binasında "Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Gerçekleşmeleri"ne ilişkin düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün açıkladığı Kamu Yönetiminde Şeffaflık Programı'nda yer alan, ihbarda bulunan kamu görevlilerine ilişkin konunun ayrıntılarının sorulması üzerine Şimşek, paketin Türkiye'nin önünü açacak bir adım olduğunu söyledi. 


Kamu görevlilerine ilişkin hususun ayrıntılarına ise henüz vakıf olmadıklarını belirten Şimşek, burada amacın şeffaflığı sağlamak ve ödüllendirmek olduğunu ifade etti. Kimsenin mağdur veya deşifre edilmeyeceğini anlatan Şimşek, buradaki amacın, varsa bir yanlış, bunu ortaya çıkarmak olduğunu bildirdi. 


Bakan Şimşek, faiz dışı fazla rakamının...