06 / 05 / 2024

vergide sadeşmenin etkileri

vergide sadeşmenin etkileri

Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi mevzuatını sadeleştirmeye yönelik düzenlemenin aralık ayında hayata geçeceği açıklamasına ilişkin, "Vergi mevzuatındaki sadeleştirme uygulaması inşaat sektörüne olumlu yansıyacaktır" ifadesini kullandı.

Yapay zekaya dikkat! Yapay zekanın etkileri dünya nüfusunun yüzde 40'ını işsiz bırakabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel istihdama yapay zekanın yapacağı etkilerin önümüzdeki yıllarda farklı ve değişik olacağını bizlere gösteriyor. IMF konu ile ilgili etkileri açıklayan bir rapor yayımladı. Söz konusu raporda küresel bazda artması beklenen işsizlik oranı ise dikkat çekti.

Şehirleşmenin etkisiyle 'Gesi Bağları' sadece türkülerde kalacak! Üzüm bağları yapılaşmaya ve betonlaşmaya terk edildi

Türkülere konu olan, Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Gesi Mahallesi'nde yetiştirilen Gesi Bağları kentte artan şehirleşmenin etkisiyle yok olma noktasına geldi. 

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı! Yeni düzenleme geliyor

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vergi sisteminin sadeleştirilmesine yönelik beklentinin olduğunu söylemişti. Hazırlanan düzenlemeye göre vergi türlerinin azaltılması için düğmeye basıldı.

Vestel Sade Türk Kahve Makinesi ne kadara satılıyor, özellikleri neler? İşte Vestel 17 Mart 2023 fiyat listesi 

Kahve severler sizin için Vestel Sade R810 Türk Kahve Makinesi'ni araştırdık. İşte Vestel kahve makinesi hakkında merak ettikleriniz. 

Rusya'nın SWIFT sisteminden çıkarılmasının Türkiye'ye etkileri!

Rusya’nın SWIFT sisteminin dışında bırakılmasının ardından Türkiye’yi de yakından ilgilendiren sonuçlar ve etkileri tartışılmaya devam ediyor.

Brt Sade Bina İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Brt Sade Bina İnşaat Limited Şirketi Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Tuncer Sade tarafından kuruldu.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun etkileri TBMM gündeminde!

Aydın-Denizli Otoyol Projesinin çevreye etkileri TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul'un Trakya Bölgesi'nin ekosistemine etkileri TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesi'nin Trakya Bölgesi'nin ekosistemine etkileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Devlerin 2021 hedefleri!

Dünyayı etkisi altına alan corona salgını ekonomik ve toplumsal anlamda ciddi yaralar açtı. Öyle görünüyor ki 2021'de de etkileri çok fazla hafiflemeden devam edecek. 2021'de büyümenin dijitalleşme kaynaklı olması bekleniyor.

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün!

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün saat 19:30'da gerçekleştirilecek.

Kovid-19 aşısı ekonomiye ilaç gibi gelecek!

Avrupa olmak üzere bazı bölgelerde Kovid-19'un etkileri artarken, salgının kontrol edilemez boyuta gelmesi, aşı ve tedavide ilerlemenin sağlanamaması durumunda, 2021 için % 4-5 civarında beklenen küresel büyümenin gerçekleşmeyebileceği öngörülüyor.

Osmaniye'deki beton santralinin çevresel etkileri mecliste!

Osmaniye ili Merkez Karaçay Mahallesi'nde bulunan beton santralinin çevresel etkileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Budak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vergide yapılandırma istekleri gündemde!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, vergide yapılandırma istekleriyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması üzere meclise soru önergesi verdi.

vergide sadeşmenin etkileri Haberi

vergide sadeşmenin etkileri

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi mevzuatını sadeleştirmeye yönelik düzenlemenin aralık ayında hayata geçeceği açıklamasına ilişkin, "Vergi mevzuatındaki sadeleştirme uygulaması inşaat sektörüne olumlu yansıyacaktır" ifadesini kullandı. Demir İnşaat'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Demir, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin can damarlarından biri olduğunu vurguladı. Sektör temsilcileriyle bir araya gelerek inşaat sektörünün sorunlarının dinlenmesinin ve sonrasında vergi mevzuatında sadeleştirme çalışmalarının hayata geçirilecek olmasının sektör gelişimi açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Demir, şunları kaydetti: "Türkiye'de birçok kavramın birbirine karıştığı ve vergi mükelleflerinin anlamakta güçlük çektiği vergi mevzuatının sadeleştirilip daha da kolaylaştırılmasına sektör olarak olumlu bakıyoruz. Vergi mevzuatındaki sadeleştirme uygulaması inşaat sektörüne olumlu yansıyacaktır Burada önemli olan sektörün ihtiyaçlarının, sorunlarının görülüp ona göre bir yol çizilmesidir....