03 / 07 / 2024

vergilerde son 10 gün

vergilerde son 10 gün

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmazlar için ödenmesi gereken vergilerin başında çöp vergisi ve emlak vergisi geliyor. Çöp vergisi ödemeleri için son 10 gün bulunuyor.

Evi, iş yeri, arsası ve arazisi olanlar dikkat! Emlak vergisi ödemeleri için son 10 gün! 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri için artık son 10 güne girildi. Peki 2024 emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödemeleri için son tarih ne zaman?

Son 10 ayda halka arz olan GYO’lar ne kazandırdı ne kadar kaybettirdi?

Rönesans Gayrimenkul’ün ikinci işlem gününde halka arz fiyatının altına düşmesi ve düşüsün sürmesi gözleri borsada işlem gören diğer GYO’lara çevirdi. Peki son 10 ayda halka arz olan GYO’lar ne kazandırdı ne kadar kaybettirdi?  

Yatırımcılar dikkat! Borsa İstanbul son 10 yılda ne kadar kazandırdı?

Son dönemlerde sert rüzgarların estiği Borsa İstanbul son 10 yılda ne kadar kazandırdı? İşte Borsa Filozofu'nun konu ile ilgili o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Borsa İstanbul’da son 10 yılda Nisan ayında neler oldu? Nisan'da en çok kazandıran hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinin son 10 yılda Nisan aylarında gösterdiği performans masaya yatırıldı. Endeksin 10 yılın 8’inde yükseliş göstermesi yatırımcıları bu Nisan ayında da heyecanlandırdı. İşte Nisan ayında en çok kazandıran hisseler...

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı ve milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi ilk taksit ödemeleri için artık son 10 güne girildi.

Yatırımcılar dikkat! İşte son 10 senede her yıl temettü dağıtan 9 şirket!

Borsa yatırımcıları temettü dağıtan şirketler ile ilgili araştırmalar yaparken, Borsa Filozofu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden son 10 senede her yıl temettü dağıtan 9 şirketi açıkladı. İşte o paylaşım...

Yatırımcılar dikkat! İşte son 10 halka arzın toplam getirileri!

Borsa İstanbul güne yüzde 1,14 yükselişle başlarken yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsadan Bilgi de resmi sosyal medya hesabı üzerinden  son 10 halka arzın toplam getirilerini açıkladı. İşte Borsadan Bilgi'nin o paylaşımı...

Son 10 yılda piyasa değeri en hızlı yükselen şirketler!

BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününe yüzde 0,53 düşüşle başladı. Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda son 10 yılda piyasa değeri en hızlı yükselen şirketleri açıkladı.

Son 10 halka arzın toplam getirileri!

Borsa, yeni haftaya yükselişle başladı. Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda son 10 halka arzın toplam getirilerini açıkladı.

Son 10 halka arzın güncel getirileri!

Pek çok yatırımcının gündeminde yer alan halka arzlar ile ilgili detaylar arama motorlarında sık sık araştırılırken Borsa Filozofu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak son 10 halka arzın güncel getirilerini açıkladı.

Son 10 ayda en fazla kazanç konut ve borsadan!

Yatırımcılar son 10 ayda en fazla kazancı borsa ve konuttan sağladı. Ocak ayında en fazla getiriyi sağlayan konut, haziran ayından itibaren zirveyi borsaya bıraktı.

Pier Çeşme'de son 10 daire fırsatı! Kasım sonunda teslim!

Mega İnşaat tarafından Ege'nin yükselen yıldızı Sakızlıkoy mevkiinde yükselen Pier Çeşme projesinde son 10 dairenin satışı devam ediyor. Peki Pier Çeşme'de daire fiyatları ne kadar? Pier Çeşme'de hangi konut tipleri yer alıyor? İşte Pier Çeşme ile ilgili detaylar...

vergilerde son 10 gün Haberi

vergilerde son 10 gün

Çöp vergisi ödemeleri için son 10 gün!

Belediyelerin çevre ve temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmazlar için ödenmesi gereken vergilerin başında çöp vergisi ve emlak vergisi yer alıyor. 


Çöp vergisini binanın sahibi değil, bina kullanıcısı ödemekle yükümlü sayılıyor. Yani çöp vergisinin mükellefi gayrimenkul sahibi değilde kiracısı oluyor. 


Çevre temizlik vergisi olarak da karşımıza çıkan çöp vergisi işyeri ve konutlarda farklı  şekilde hesaplanıyor ve tahsil ediliyor. 


2015 yılında konutlara ait Çöp Vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 Kuruş, diğer belediyelerde 20 Kuruş olarak hesaplanıyor ve su faturalarına yansıtılıyor. 


İşyerleri sahip veya kiracılarının çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Çöp 1. taksiti; Mart, Nisan ve Mayıs...