28 / 04 / 2024

Vergisini muntazam ödeyene incelemede kolaylık

Vergisini muntazam ödeyene incelemede kolaylık

Vergisini muntazam ödeyene inceleme ve iadede kolaylık sağlanacak. Maliye Bakanlığı, uzun süredir üzerinde yoğunlaştığı çalışmayı tamamladı. Vergisini düzgün ve zamanında ödeyen mükellefler ödüllendirilecek, uyumsuz mükelleflere yeni yaptırımlar gelecek.

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Evi, arsası, arazisi olanlar dikkat! Emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte vergi rehberi...

Emlak vergisi kapsamında 2'nci taksit ödemelerinin son günü 30 Kasım. Peki emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte merak edilen tüm detaylar...

Japonya’da bakan yardımcısı emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek görevinden istifa etti!

Japonya Kıdemli Maliye Bakan Yardımcısı, firmasının emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek, görevinden istifa etti. Bakam yardımcısının istifasına yönelik açıklama yapan Japonya Başbakanı Kişida, "Görevlerimizi daha büyük bir ciddiyet duygusuyla yerine getirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Kredi kartının asgarisini ödeyene kötü haber! 3 katı arttı

Kredi katı borçları eskisi gibi düşük maliyetli değil. Eskiden küçük gibi gelen cezalar şimdilerde yükselen faizle büyük rakamları cepten çıkarıyor. Kredi kartının ekstresini eksik veya geç ödeyene ne kadar faiz işler? İşte tüm detaylar...

Kurumlar vergisini kimler öder? 2023 vergisi ne kadar, nasıl hesaplanır?

Kurumlar vergisi artırıldı mı? Kurumsal vergisi ne kadar? soruları merak ediliyor. Peki kurumlar vergisini kimler öder? Kurumlar vergisi oranı 2023 arttırıldı mı? İşte 2023 kurumlar vergisi ile ilgili detaylar...

Emlak vergisini ödeyene güzel haber! Paranızı geri alacaksınız!

Emlak vergisini ödeyene müjde. Devletin size borcu olabilir. Hemen bakın. İşte detaylar!

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenen vergi oluyor. Peki, taşınmazın satılması halinde o yılın emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder? İşte yanıtı...

Emlak ve çevre temizlik vergisini kim öder?

Gayrimenkuller için emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi 1. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisini kim öder?

Milyonlarca gayrimenkul sahibi ilgilendiriyor! Emlak vergisini kimler ödemeyecek?

T24 Gazetesi köşe yazarı Murat Batı, bugünkü köşesinde emlak vergisini kaleme aldı. İşte Murat Batı'nın '26 soruda “sıfır oranlı emlak vergisi” istisnası' başlıklı yazısı...

2022'de emlak vergisini kimler ne kadar ödeyecek?

Emlak vergisi ilk taksit dönemi 1 Mart itibarıyla başlıyor. Peki, 2022'de emlak vergisini kimler ne kadar ödeyecek?

Asgari ücrette damga vergisini kaldıran yasa teklifi TBMM'ye sunuldu!

AK Parti, son zamanlarda sık sık gündeme gelen asgari ücrette damga vergisini kaldıran yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Devredilmemiş evin emlak vergisini kim öder?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisini kaleme aldı. 

Vergisini muntazam ödeyene incelemede kolaylık Haberi

Vergisini muntazam ödeyene incelemede kolaylık


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, giderek artan, “vergisini düzgün ödeyen mükellefler ödüllendirilmeli” taleplerini dikkate alarak, Gelir İdaresi Başkanlığını (GİB) harekete geçirdi. Bu kapsamda GİB Başkanı Adnan Ertürk ve ekibi, detaylı bir çalışmayla “Vergisel Uyum Analiz Modeli ve Mükellef  Değerlendirme Sistemi”ni hazırladı. Bilgisayar teknolojileri kullanılarak, ülkedeki tüm mükelleflerin davranış eğilimlerinden hareketle vergi kanunlarına  karşı uyum ve uyumsuzlukları değerlendirebilecek sistemin geliştirilmesi için de GİB’de halen yoğun bir çalışma sürüyor.  

   

Düşünülen ödüller

Şimşek, vergisini düzgün ve zamanında ödeyen, bu anlamda 77 milyonun hakkını kayba uğratmayan mükellefleri artık ödüllendireceklerini bildirdi. Şu an yeni bir sistemin hazırlandığını ve bu sistemle vergi açısından uyumlu ve uyumsuz mükellefleri birbirlerinden ayıracaklarını anlatan Şimşek, bunun sonucunda da uyumlu mükelleflerin ödüllendirileceğini, uyumsuz mükelleflere ise yeni yaptırımların geleceğini söyledi.

Bakan Şimşek, bu...