22 / 12 / 2024

Verimli arazilerin tarım dışı kullanımı

Verimli arazilerin tarım dışı kullanımı

Gelişmekte olan Türkiye'de tarım arazilerinin tarım dışı kullanımını önlemek için gelecek yıl hayata geçecek " Büyükova " projesiyle tarım arazileri sit alanları gibi dokunulmazlığa kavuşacak...

Kaçak yapılar tarım arazilerini yok ediyor! TMMOB'dan acil müdahale çağrısı! 

Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden olan Urfa’da, son senelerde yaşanan hızlı yapılaşma, verimli tarım arazilerinin kaybına neden oluyor. İşte ayrıntılar...

İşlenmeyen tarım arazileri kiralanacak! İlk kiralama 2025'te!

Tarım arazilerinin verimli kullanılması için atıl haldeki toprakların kiralaması yapılacak. Böylece hem arazi sahibi hem de tüketici kazanacak.

İşlenmeyen tarım arazilerini üretime kazandırmak için kiralama yönteminde yol haritası belli oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve kullanılamayan arazilerin de üretime kazandırılması için yol haritasını oluşturdu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Atıl araziler tarıma kazandırılarak 9.5 milyar lira gelir elde edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı atıl arazilerin tarıma kazandırılması ile  9.5 milyar lira gelir elde edileceğini açıkladı. 

Türkiye’de 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi atıl durumda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak. Hepsini üretime kazandıracağız" sözlerinin ardından ekilmeyen atıl durumdaki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, atıl durumdaki arazilerin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Tarım Bakanlığı’ndan yıllardır beklenen müjde! Arazi sahipleri turnayı gözünden vurdu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Kullanılmayan ve boş bırakılan arazilerin tekrar değerlendirilmesine ilişkin yatırım çalışmaları tamamlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan destek projeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile Resmi Gazete’ de yayımladı ve yürürlüğe girdi.

2B tarım arazisi üzerine ev yapılır mı?

2B tarım arazileri genel olarak orman vasfını kaybetmiş ve kadastro vesilesi ile orman alanı dışına çıkarıldığı için ıslah edilmeyen alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2B arazilerin üzerine ev yapılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Türkiye'de 2 milyon 113 bin 81 tarım arazisi ipotekli!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafıncan açıklanan Ocak 2022 verilerine göre, Türkiye'de 2 milyon 113 bin 81 tarım arazisi sahibinin yaklaşık 4 milyon hektarlık verimli tarım arazisini bankalara ipotek ettirdiği belirlendi. İpotek tutarı 3 trilyon TL olarak açıklandı.

İzmir Bergama'da tarım arazilerinin satışa çıkarılmasına tepki!

İzmir'de Bergama Belediye Meclisi'nde AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla köylerdeki verimli tarım arazilerinin satışa sunulması yargıya taşındı. Satış kararının iptali için CHP ve İYİ Parti, İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Adıyaman'daki tarım arazilerin toplulaştırılması TBMM gündeminde!

Adıyaman'daki tarım arazilerin toplulaştırılmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bekir Pakdemirli'den tarım arazisi açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "İlçelerimizdeki atıl tarım arazilerinin belirlenmesi, belirlenen bu arazilerin üretim yapmak isteyenlere kiralanması için çalışma yapmanızı istiyorum." dedi.

Kıbrıs’ta tarım arazileri azaldı!

Kıbrıs’ta tarım yapılabilecek arazilerin sayısı arsa açılması nedeniyle daha da azaldı.

Osmangazi'de tarım alanındaki kaçak yapılar yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, İsmetiye Mahallesi’nde bölünerek internet üzerinden hobi bahçesi ismi altında satışa sunulan verimli tarım arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları yıktı.

Verimli arazilerin tarım dışı kullanımı Haberi

Verimli arazilerin tarım dışı kullanımı

Verimli arazilerin tarım dışı kullanımını önlemek için gelecek yıl hayata geçirilecek "Büyükova" projesiyle tarım arazileri SİT alanları gibi dokunulmazlığa kavuşacak. Sanayi, turizm, inşaat gibi sektörlerdeki gelişim, tarım arazilerine talebi artırınca bakanlık harekete geçti. 5403 sayılı "Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu" kapsamında tarımsal potansiyeli yüksek araziler belirlenerek, sayısal veri şeklinde haritalara işlenecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2015'te hayata geçireceği projesiyle bakanlık tarafından belirlenen tarım arazileri SİT alanlarının statüsüne sahip olarak koruma altına alınacak. Bakanlık, belirlediği "büyük ovalar"ı bütünlük içerisinde tarımsal üretimde tutacak ve bu ovaların kullanım kararı tamamen kendisinde olacak. Verimli tarım arazileri genellikle ovalarda yer aldığından projeye bu isim verildi. Araziler, Bakanlar Kurulu kararıyla 'büyük ova koruma alanı' unvanı alacak. Bakanlık bu alanları web sayfasında ilan ederek...