19 / 05 / 2024

voyvoda hanı taşhan

voyvoda hanı taşhan

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, ismi "Voyvoda Hanı" olarak değiştirilen tarihi Taşhan'ın adının en kısa zamanda yeniden düzenleneceğini bildirdi...

Ankara Kasr-ı Han Konakları lansmana özel yüzde 25 peşinat 48 ay vade avantajıyla satışta! Yeni proje!

Efeler Grup tarafından Ankara’nın en özel yerlerinden biri olan İncek Kızılçaşar’da hayata geçirilen  Kasr-ı Han Konakları'nda lansmana özel yüzde 25 peşinat 48 ay vade avantajıyla satışlar başladı.

Cağaloğlu’ndaki 50 yıllık iş hanı, 3 yıldızlı otel oluyor! 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor!

Seyhun Turizm, Fatih Alemdar Mahallesi Himaye-i Etfal Sokak'ta bulunan iş hanını 3 yıldızlı otele çeviriyor. İstanbul'un göbeğindeki 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor..

Hanönü Yapı Malzemeleri Maden Kimya Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanönü Yapı Malzemeleri Maden Kimya Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Er tarafından kuruldu.

Taşhan Oluşum Gayrimenkul Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşhan Oluşum Gayrimenkul Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Yılmaz, Ahmet Sağlam ve Sinan Çevik ortaklığında kuruldu.

Devlet ev hanımlarına 1000 TL verecek! Bu şartları taşıyorsanız bayramdan önce alabilirsiniz!

Çalışmayan ev hanımları için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni bir destek programı başlattı. Başlatılan bu destek ile çalışmayan ev hanımlarına 500 TL- 1000 TL arasında nakit desteği sağlanacak. İşte detaylar...

Ev hanımı emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022!

Ev hanımları aranan şartları taşımaları halinde sahip oldukları mesken için vergiden muaf olabiliyor. İşte ev hanımı emlak vergisi muafiyet dilekçesi örneği 2022...

TSKB GYO'nun Beyoğlu Tahir Han davası sonuçlandı!

TSKB GYO'nun 53/72 hisse sahibi olduğu İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi 77 Ada, 57 Parsel üzerinde yer alan Tahir Han isimli taşınmaza ilişkin olarak 21 Aralık 2005 arihinde açılan "Ortaklığın Giderilmesi Davası"nda mahkemece "Ortaklığın Satış Yolu ile Giderilmesi" kararı verilmiş olup karar kesinleşti.

Hanı Grup Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Hanı Grup Gayrimenkul Limited Şirketi Esenyurt’ta  1 milyon TL sermaye bedeli  ile Malak Batouh tarafından kuruldu.

Laleli Taş Han 100 milyon TL yatırımla otele dönüştürülüyor!

Gayrimenkulün yanı sıra turizm yatırımlarına da hız kesmeden devam eden Keten Grup, İstanbul'un en eski hanlarından biri olarak bilinen, 1763'de III. Mustafa tarafından yapılan Laleli Taş Han’ı otele dönüştürüyor. 

İzmir Konak'ta 40 milyon TL'ye icradan satılık iş hanı!

T.C. İzmir 2. Satış Memurluğu, İzmir ili, Konak ilçesi, Fettah Mahallesi, 370 ada 33 parselde yer alan iş hanını 40 milyon TL'ye satıyor...

Kastamonu Hanönü için acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu ili Hanönü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Bursa Belediyesi'ne Koza Han’ı koruma çağrısı!

Bursa’da UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Koza Han’ın avlusuna yapılan kesme taş döşeme inşaatı tepkiler üzerine durduruldu. Mimar Seda Özen Bilgili, sökülen taşların da Han'ın özgün taşları olmadığını belirtirken belediyeye tarihi yapının korunması çağrısı yaptı.

voyvoda hanı taşhan Haberi

voyvoda hanı taşhan


Taşkesen, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl kasım ayında gerçekleştirilen "Tokat Sempozyumu"nda yapılan sunumlarda, tarihi Taşhan'ın orijinal isminin Voyvoda Hanı olduğunun ifade edildiğini belirterek, "Tokat tarihiyle ilgili bilgiden hareketle Taşhan ismi yanında Voyvoda Hanı isminin de kullanılması farkındalık yaratacağı düşüncesiyle uygun görülmüştür ancak uygulama esnasında yanlış anlama sonucunda sadece Voyvoda Hanı yer almış olup, hanın ismi en kısa zamanda yeniden düzenlenecektir" ifadesini kullandı.


Tokat'ın, Kanuni Sultan Süleyman döneminde idari ve mali birim olan voyvodalık sistemine dahil edildiğini belirten Taşkesen, "Bu durum, Tanzimat'a kadar devam etmiştir. Bu süre zarfında Tokat'ta görev yapan idareciler, Tokat voyvodaları olarak anılmıştır. Şu anda birçok resmi kayıtlarda hanın her iki ismi de birlikte zikredilmektedir" bilgisini verdi.


Bu arada, Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, tarihi hanın önünde toplanarak, isim...