27 / 04 / 2024

WhatsApp ve facebook mahkeme kararı

WhatsApp ve facebook mahkeme kararı

Rekabet Kurumu'na karşı WhatsApp ve Facebook tarafından açılan ve veri paylaşımı ile ilgili davada mahkeme davanın reddine karar verdi.

Elon Musk ve Mark Zuckerberg'in servet yarışı kızıştı!

Geçtiğimiz sene kafes dövüşü için sürekli olarak birbiriyle atışan Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın sahibi Mark Zuckerberg ile Twitter ve Tesla’nın sahibi Elon Musk'ın servet yarışı daha da kızıştı. Paylaşılan detaylara göre Elon Musk, yılbaşından bu yana serveti en fazla azalan isim oldu. 

Whatsapp’tan yeni özellik: Artık aynı numara üzerinden iki farklı hesap açmak mümkün!

WhatsApp, yakın gelecekte kullanıcılarına tek bir telefon numarası üzerinden iki farklı profil oluşturma imkanı sunacak. Bu yeni özellik, kullanıcıların iş ve kişisel iletişimlerini daha iyi bir şekilde ayırmalarını sağlayacak. İşte Whatsapp’ın yeni özelliğinin ayrıntıları...

Facebook ve Instagram'a abonelik yolda! İşte ücreti

Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta, Avrupa'daki kullanıcılara Facebook ve Instagram'a reklamsız erişim sağlamaları için aylık abonelik seçeneği sunulacağını açıkladı. İşte merak edilen o ücret...

O ilde sıfır ev fiyatları 5-6 milyon TL'den başlıyor: Ruslar emlakçılık işine de girdi! 

Rus vatandaşlar, Alanya’da şimdi de pansiyonculuk işine başladı. Bazı Rusların Whatsapp ve Telegram grupları üzerinden yine Ruslar için ilçede kaçak pansiyonculuk yaptığı ile ilgili gelen şikayetler ise çoğaldı. İşte ayrıntılar...

Twitter'a rakip olarak piyasaya sürülmüştü: Threads’in kullanıcı sayısı 100 milyonu geçti!

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın Twitter'a rakip olarak piyasaya sürdüğü sosyal medya platformu Threads'e kayıt olanların sayısı 100 milyonu aştı. İşte detaylar...

Twitter’a rakip olarak çıkan Threads 70 milyon kullanıcıya ulaştı!

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın Twitter'a rakip yeni sosyal medya platformu Threads'e kayıt olanların sayısı bugün itibarıyla 70 milyonu buldu.

WhatsApp yepyeni özelliğini duyurdu! Canlı müşteri hizmetleri geliyor!

Dünyada ve Türkiye'de büyük bir kullanıcı kitlesi bulunan WhatsApp yepyeni özelliği canlı destek programını duyurdu. İşte uygulamanın yeni özelliğinin detayları...

Güncelleme ile WhatsApp'tan HD Fotoğraf Göndermek Artık Mümkün!

WhatsApp kullanıcıları için sevindirici bir haber var! Son gelen bilgilere göre, iOS ve Android beta sürümlerinde WhatsApp kullanıcılarına HD fotoğraf gönderme imkanı sunuluyor. WABetaInfo'nun iddiasına göre, bu özellik bazı beta tester'lara sunulmaya başlanmış durumda.

Numara vermeden WhatsApp'ta mesajlaşma özelliği geliyor!

WhatsApp’ta telefon numaranızı gizlemek mümkün olacak! Uygulamanın son güncellemesiyle artık numaranızı paylaşmadan mesajlaşabileceksiniz. Bu özellik sayesinde daha gizli ve güvenli bir iletişim sağlayabilirsiniz. 

Cep telefonunuz bu marka ise çok yakında WhatsApp'ı kullanamayacaksınız

Eski cihazlar devamlı WhatsApp'ı desteklemeyi bitirir ve daha yenileri piyasaya çıkar. Aslında, 31 Aralıktan itibaren mesajlaşma uygulaması artık 49'dan fazla cihazda çalışmayacak. Bu bu yazı tam listeyi içermektedir.

Mark Zuckerberg da Elon Musk'ın izinden gidiyor: Facebook ve Instagram'da mavi tik ücretli olacak!

Meta, Instagram ve Facebook kullanıcıları için ücretli mavi tik hizmeti sunacağını açıkladı. Yakın bir zamanda, kullanıcılar bu hizmet sayesinde mavi tik sahibi olabilecekler.

WhatsApp kullananlar dikkat! Bunu hemen yaparsanız, dolandırılmazsınız!

WhatsApp kullanıcı güvenliklerini arttırmak ve dolandırıcılığı engellemek amaçlı olarak yeni güncelleme yayınlayacak. Yayınlanacak güncelleme ile birlikte daha çok güvenlik özelliği eklenecek. İşte güncellemenin tüm detayları…

Resmi açıklama geldi! WhatsApp ve Meta'ya rekor ceza! 

Global manada insanların en çok kullanmayı tercih ettiği sosyal medya platformlarından WhatsApp ve Meta'ya Kişisel Verileri Koruma Kurulu, 2 milyon 665'er bin lira ceza verdi.

WhatsApp ve facebook mahkeme kararı Haberi

WhatsApp ve facebook mahkeme kararı

WhatsApp ve Facebook için mahkemeden şok bir karar çıktı. Hürriyet'te yer alan habere göre, Ankara 4. İdare Mahkemesi, Rekabet Kurumu'nun WhatsApp veFacebook'a ilişkin olarak geçici tedbir kararı uygulamasında  bir aykırılık görmedi.

VERİ PAYLAŞIMLARI SORUN OLUŞTURDU

Yaşanan gelişmelere göre, Rekabet Kurumu, Facebook'un Türkiye’de Whatsapp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihi itibariyle başka hizmetler için kullanılmasına yönelik olarak getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden ya da konu ile ilgili yapılan bilgilendirmeyi alarak kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook'un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu açıklamasından sonra tedbir kararı konuldu..

Whatsapp ve Facebook bu tedbir kararını ortadan kaldırmak amacıyla mahkemeye başvuru yapmış ve mahkeme sonucunda herhangi bir mevzuata aykırılık olmadığı belirtilmişti.

Mahkemenin konuyla ilgili kararı şu şekilde:

"WhatsApp kullanıcılarının Facebook tarafından sunulan koşulları kabul etmeleri...