17 / 06 / 2024

Y kuşağı çalışanlar ofislerin çalışma ortamına da dikkat ediyor

Y kuşağı çalışanlar ofislerin çalışma ortamına da dikkat ediyor

JLL Türkiye’de Ofis Kiralama Yardımcı Direktörü olarak görev yapan Mahir Mermer, en fazla yedi yılda bir ofis değiştirmeyen şirketlerin, mutsuz çalışanların neden olduğu üretkenlik düşüşü ve verimsizlik gibi sorunlarla baş etmeye çalıştığını söyledi.

Yapı güvenliği vatandaşa bırakılmayacak kadar önemli: Yönetmelik, deprem kuşağındaki yapıları korumaya yeterli mi?

İstanbul Küçükçekmece'de bugün çöken bina, kentsel dönüşüm ve deprem yönetmeliği konusunu da yeniden gündeme getirdi. Peki mevcut yönetmelik, deprem kuşağındaki yapıları korumaya yeterli mi? İşte ayrıntılar...

Avrupa'daki konut krizi Z kuşağını endişelendiriyor! Ev fiyatları yüzde 47 kiralar yüzde 18 arttı!

Avrupa'da yaşanan konut krizi Yunanistan'dan Almanya'ya, Hollanda'dan Portekiz'e, Fransa’dan Britanya'ya kadar ciddi bir şekilde hissediliyor. Konut fiyatları ve kiralar yükselirken, yaşanan durum da Z kuşağını endişelendiriyor.

Y Kuşağı’na kötü haber geldi: Boomerların evleri, Z Kuşağı’nın olacak!

Mary K. JACOB New York Post yazarı kaleme aldığı yazısında Y Kuşağı’na kötü haber vererek, Boomerların konutlarının Z Kuşağı’nın olacağını belirtti. işte o yazı...

Konut kira artışları turizm çalışanlarını da vurdu! Lojman sorunları gittikçe büyüyor!

Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle, barınma sorunu yaşayan turizm çalışanları, çalışmak istedikleri tesisin ilk olarak lojmanı olup olmadığını soruyor. 

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

Y kuşağı konut sektörünün kurtarıcısı oldu! Sektörün çöküşünü Y kuşağı engelledi!

ABD konut piyasası Fed’in faiz artırımıyla beraber sıcaklığını kaybetti. Uzun zamandır zorda olan konut piyasasında bir çöküş yaşanmamasının ise Y kuşağı nedeniyle olduğu iddia ediliyor.

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya'da sağlık çalışanlarına özel yüzde 5 indirim fırsatı!

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya'da sağlık çalışanlarına özel yüzde 5 indirim fırsatı başladı. İşte ayrıntılar...

Z kuşağının iş hayatından beklentileri neler? İşte, Z kuşağını verimli çalıştırmanın yolları!

İş hayatında artık herşey Z kuşağına göre şekilleniyor. Çünkü 1996 yılı sonrası doğan gençlerin, diğer kuşaklardan çok farklı bir profile sahip. İş dünyası şimdi Z kuşağını verimli bir şekilde çalıştırmanın formüllerini arıyor.

Sağlık çalışanları 1-2 Ağustos’ta iş bırakacak!

Bugünkü enflasyonist ortamda ücretlere yapılan zamların geçimlerini sağlamaya yetmediğinden yakınan hekimler ve sağlık çalışanları iki gün iş bırakacak. SABİM Başkanı Akarken, vatandaşların nitelikli sağlık hizmetini almasını istediklerini belirterek vatandaşları desteğe çağırdı.

Sağlık çalışanları zam taleplerini açıkladı: İlk 3 ayda yüzde 35 yükseliş! 

Sağlık-Sen 1 Ağustos tarihinde başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde taleplerini tek tek duyurdu. İşte sağlık çalışanlarının zam talepleri...

Özel sektör çalışanları dikkat! Bu zam oranı hiç kimseyi memnun etmeyecek

Asgari ücret yüzde 34'lük zamla 11 bin 402 liraya yükseltildi. En düşük memur maaşı ise 22 bin lira olarak belirlendi. Uzmanlar özel sektör çalışanlarına yapılacak zamla ilgili tahminlerini açıklayarak oran paylaştı.

Özel sektör çalışanlarına yüzde 30 zam! Özel sektörde yeni maaşlar ne kadar olacak? Çalışanlar hemen bakın!

Asgari ücret net 11 bin 402 TL, en düşük memur maaşı da 22 bin TL oldu. Bu rakamların açıklanmasının ardından, özel sektör zamları merak konusu oldu. Peki özel sektör çalışanlarına ne kadar zam yapılacak?

Özel sektör çalışanları merakla bekliyor! Ara zam oranı netleşiyor

Asgari ücret yüzde 34'lük zamla 11 bin 402 liraya yükseltildi. En düşük memur maaşı ise 22 bin lira olarak belirlendi. Özel sektör çalışanlarına da zam detayları da belli oluyor. Uzmanlar tahminlerini açıklayarak oran tahmini yaptı. İşte tüm detaylar...

Y kuşağı çalışanlar ofislerin çalışma ortamına da dikkat ediyor Haberi

Y kuşağı çalışanlar ofislerin çalışma ortamına da dikkat ediyor

Ticari gayrimenkul alanında finansal ve profesyonel hizmetler sunan JLL Türkiye’de Ofis Kiralama Yardımcı Direktörü olarak görev yapan Mahir Mermer, en fazla yedi yılda bir ofis değiştirmeyen şirketlerin, mutsuz çalışanların neden olduğu üretkenlik düşüşü ve verimsizlik gibi sorunlarla baş etmeye çalıştığını söyledi. “Beş yıl önce yeni bir ofise taşınan şirketlerin yüzde 30’u bugün yeni bir ofis arayışı içinde” diye konuşan Mermer, “Y kuşağı çalışanlar, iş başvurusu yaptıkları şirketin adı ve marka algısı kadar, sunduğu çalışma ortamına da dikkat ediyor” dedi.


JLL Türkiye Ofis Kiralama Yardımcı Direktörü Mahir Mermer, genç ve yetenekli çalışanlarını elde tutmak ve verimliliğin düşmesine engel olmak isteyen şirketlerin, maksimum yedi yılda bir ofislerini değiştirmeleri gerektiğini söyledi. Geçtiğimiz 2-3 yıl içinde teknolojinin değişim hızının farklı bir boyuta geçtiğini belirten...