22 / 05 / 2024

yabancı emlakçılar türk şirketleri

yabancı emlakçılar türk şirketleri

Türk şirketlerinin peşine Avrupa’daki satılık markalardan sonra, şimdi de yabancı emlakçılar düştü. Almanya’dan İtalya’ya, İngiltere’den İspanya’ya birçok ülkenin emlakçıları, iflas eden markaların tahliye ettiği dükkanlar için Türk perakendecilerine teklifler götürüyor...

Bodrum'da villa kiraları 25 milyon TL'ye çıktı, emlakçılar denetim istedi!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum’da emlak piyasası çığrından çıktı. Villa kiraları 25 milyon Türk Lirası'na kadar çıktı. Fiyatları gören yabancı yatırımcılar Yunanistan’a kaçarken, emlakçılar da denetim istiyor.

Fatih Altaylı'dan yabancıya konut satışı tepkisi: Parayı verenin 7 sülalesi Türk vatandaşı oluyor!

Fatih Altaylı, katıldığı bir yayında yabancıya konut satışı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve "250 bin dolar verenin 7 sülalesi Türk vatandaşı oluyor" dedi. Peki yabancıya konut satışı ile ilgili vatandaşlar neler söyledi? 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

Türk Telekom'dan zam şoku! İnternete 200 lira zam mı geldi? Türk Telekom internet kullanıcıları hemen baksın!

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Türk Telekom ile ilgili zam konusu gündeme düştü. Türk Telekom internete zam geldiği belirtilirken vatandaşlar ''Türk Telekom internete zam mı geldi?'' sorusunu araştırıyor. İşte detaylar...

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

Yerli alamadı yabancıya gitti! Türk Traktör rakamları açıkladı

Türk Traktör 2022 yılı üçüncü çeyreğinde piyasa beklentilerinin üzerinde net dönem karı elde ettiğini duyurdu. Şirket, 9 aylık net dönem karında Türk Lirası bazında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 94’lük artış sağladı.

Yabancılar Türkiye'den 10 yılda 287 bin 704 konut aldı!

Son 10 yılda yabancıya satılan konut sayısı toplam 287 bin 704 oldu. Son 4 senede ise gayrimenkul alarak 20 bin civarında yabancının Türk vatandaşı olduğu belirlendi. 

Türk yatırımcıların lüks konutta tercihi Dubai oldu!

Ülkemizde yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkı tanındığı gibi, yurt dışında da bazı benzer uygulamalar yer alıyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde yatırım şartının 750 bin dirheme karşılık gelen yaklaşık olarak 205 bin dolara düşürülmesiyle, Türk yatırımcılar Dubai’de adeta yatırım turuna çıktı.

Türk emlak yatırımcıların gözü ABD'de!

Türk emlak yatırıcımları ABD emlak piyasasını radarına aldı.  Yatırımcıların özellikle Miami ve Baltimore'ye yoğun ilgisi bulunuyor. 

yabancı emlakçılar türk şirketleri Haberi

yabancı emlakçılar türk şirketleri

Satılık markalarına müşteri arayan Avrupalı firmaların ardından, şimdi de yabancı emlakçılar Türk markalarının peşine düştü. Dünya'dan Özge Yavuz'un haberine göre; iflas eden Topshop, Topman, Dorothy Perkins’in sahibi Arcadia’nın ardından, son olarak GAP’ın İngiltere’deki 95 mağazasını kapatma kararı vermesiyle boşa çıkacak olan binlerce dükkan için kiracılar aranıyor. 

Almanya’dan İngiltere’ye, Fransa’dan İtalya’ya birçok farklı ülkede iş yapan yabancı emlakçılar, Türk markalarına, “Fırsat, harika lokasyon, kaçırılmaz” şeklinde dükkan tekliflerinde bulunuyor.

Kovid-19 salgınından önce boş mağaza bulmanın neredeyse imkansız olduğu ana caddeler ve iş yapan AVM’lerde boş ve uygun fiyatlı mağaza bulan Türk şirketlerinin bir kısmı bu teklifleri değerlendiriyor. Fakat, ‘Pandemi döneminde yurtdışına açılmak fırsat mı, risk mi?’ diye sorulan birçok perakende patronu, bu konuda ikiye farklı düşünceye sahip. Bu ülkelerde mağazalar kiralayıp açılış yapmaya...