06 / 07 / 2024

Yabancı konut yatırımcı türkiye

Yabancı konut yatırımcı türkiye

Türkiye, yabancı yatırımcıların en çok ilgi duydukları ülkeler listesinde başı çekiyor. Türkiye’de son yıllarda üretilen gayrimenkul projelerinde hızlı bir gelişim yaşanırken yabancı yatırımcılar da proje konusunda oldukça seçici.

Konut yatırımcılarının yeni adresi KKTC ve Dubai oldu!

Konut yatırımcıları gözünü KKTC ve Dubai'ye dikti. Yavru Vatan'da Türkiye vatandaşlarına konut alma hakkı birden, üçe yükseltilirken; zenginler de milyon dolarlık yatırım için Dubai'nin yolunu tuttu.

Kıbrıs, konut yatırımcıları için kapılarını tamamen açtı! Konut satın alma kotası üçe çıkarıldı!

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC, yeni yasa tasarısı ile Türkiye vatandaşlarına önceden bir olan konut satın alma kotasını 3’e çıkarttı.

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

Konut sektöründe yabancı yatırımcıdan sonra yerli yatırımcıyı da kaybediyoruz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünü doğrudan etkileyen konut satışlarının hızla azaldığını, yanlış uygulamalar sonucunda yabancı yatırımcılardan sonra yerli yatırımcıların da yurtdışına yöneldiğini açıkladı.

Emlak dolandırıcıları şimdi de yabancı yatırımcıların peşinde! 142  gayrimenkul satışı sonları oldu!

Mülk edinme yoluyla yabancı kişiler Türk Vatandaşlığı alabiliyor. Yabancıya konut satışları devam ederken dolandırıcılar şimdi de yabancıların peşine düştü. Yabancı yatırımcılara sahte evraklarla toplam 142 gayrimenkul satışının yapıldığı ortaya çıktı.

Konut yatırımcıları rotayı turizm bölgelerine çevirdi!

Turizm bölgelerindeki gayrimenkul yatırımları hem yerel hem de yabancı yatırımcılar için çekici hale gelirken, sektörün büyümesine de önemli katkılar sağladı.

Kadıköy Suadiye, konut yatırımcıları için her dönem tercih ediliyor!

İstanbul Kadıköy Suadiye bölgesinin yatırımcılar için her dönem tercih edildiğini söyleyen Kentpark Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıycı, Suadiye ile ilgili yatırımcılara önemli açıklamalarda bulundu.

Konut yatırımcısı Dubai'ye akın etti ve ilk sıralara yerleşti! Niçin Dubai tercih ediliyor?

Türk yatırımcılar Dubai'ye akın etti. İlk kez Türkler Dubai'de konut yatırımında ilk sıralara yerleşti. Niçin Dubai tercih ediliyor?

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan konut yatırımcılarını şaşırtan açıklama! Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!

Konut fiyatları son zamanlarda fahiş rakamlara ulaşırken vatandaş ev alma hayalinden gittikçe uzaklaşıyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut yatırımı yapmak isteyenlere seslenerek '' Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!'' dedi.

Yabancı konut yatırımcısını kaybediyoruz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş uluslararası konut yatırımcılarını global düzeyde değerlendirdi. 

Antalya yabancı yatırımcıya 747 konut satışıyla lider!

Konut satışları ocakta yüzde 17,8  düşüşle 80 bin 308 oldu. Yabancı yatırımcılara yapılan 747 konut satışı ile ilk sıra Antalya'nın oldu.

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Konut yatırımcısı rotasını yurt dışına çevirdi!

Küresel Konut Fiyat Endeksi'ne göre dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, yatırımcılar artık konut tercihini yurt dışından yana yapmaya başladı.

Yabancı konut yatırımcı türkiye Haberi

Yabancı konut yatırımcı türkiye

Türkiye, yabancı yatırımcıların en çok ilgi duydukları ülkeler listesinde başı çekiyor. Türkiye’de son yıllarda üretilen gayrimenkul projelerinde hızlı bir gelişim yaşanırken yabancı yatırımcılar da proje konusunda oldukça seçici. Yabancı yatırımcıya satışın artması ile birlikte Türkiye’ye 5 milyar dolarlar seviyesinde döviz getiren gayrimenkul sektörü bu rakamı katıldığı uluslararası fuarlarla daha da yukarı taşıyor.


Universal21 Yönetici Ortağı Adil Yaman “Mütekabiliyet Yasası ile birlikte yabancıya gayrimenkul satışının önü açıldı. Ortadoğu, Körfez ülkeleri, Rusya, Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere Japonya’dan Uzakdoğu’ya kadar dünyanın birçok ülkesinden yatırımcı alır hale geldik. 2004 yılında 1.3 milyar dolar olan yabancıya satış rakamı, Mütekabiliyet Yasası’nın verdiği rüzgarla geçtiğimiz yıl 5 milyar dolar sınırını aştı. Türkiye artık gayrimenkul sektöründeki hızlı ve nitelikli büyümesi ile dünya çapında göz kamaştıran bir ülke...