27 / 04 / 2024

yabancılar arsa satışı

yabancılar arsa satışı

Pandemi sürecinde Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki arsalara olan ilgi çoğaldı. 

Yabancılar ilk 6 ayda 3.1 metrekare arazi satın aldı!

Yabancılar, Türkiye'de 2020'nin 6 ayında 3 milyon 141 bin 911 metrekare arazi satın aldılar. En çok arazi satın alanlar Almanlar olurken, konut alımında başı İran çekti.

Yabancıya konut satışlarında frene basıldı! Yabancı yatırımcılar Türkiye'den uzaklaşıyor

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre 2023 yıl raporuna göre yabancıların yatırımları yıllık bazda yüzde 48 azaldı. Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı ve Yüksek Mimar Emrullah Yedikardeş, bir zamanlar piyasayı diri tutan yabancı satışlarında frene basıldığını belirtti.

Yatırımcılar dikkat! Ankara ve bir ilde daha 36 arsa satılıyor!

Ankara ve Afyonkarahisar'da yer alan 36 adet arsa satışa çıkarıldı. Yatırımcıların merakla beklenen arsaların satış ihaleleri 27 Şubat ve 29 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların ocak ayı itibariyle en fazla alım-satım yaptığı hisseler belli oldu. İşte yabancıların en çok alım ve satım yaptığı 10 hisse.

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

O ilde Belediyeler arsa satışlarını hızlandırdı! En ucuzu 125 bin Türk Lirası!

Elazığ'da, Belediyeler arsa satışlarına hız verdi. Aralık ayı içinde 13 arsasını ihaleyle satışa sunan Elazığ Belediyesi'nden sonra Yurtbaşı Belediyesi de arsa satışı yapacağını açıkladı. İşte o arsaların fiyatları...

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Yabancıya arsa, arazi ve konut satılır mı? sorusuna net cevap!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, yabancıya gayrimenkul satışlarıyla ilgili yaptığı paylaşımda ''Yabancıya gayrimenkul satılır mı? sorusuna net yanıtı verdi. İşte o paylaşım...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Yabancılara gayrimenkul satışları raydan çıktı! Arsa ve araziler yüksek tekliflerle vatandaşın elinden alınıyor!

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışlarının raydan çıktığını belirten Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, yüksek tekliflerle vatandaşın elindeki toprakların alındığını söyledi. 

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

yabancılar arsa satışı Haberi

yabancılar arsa satışı

Pandemi sürecinde Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki arsalara olan ilgi çoğaldı. 

Özellikle yabancı yatırımcılar doğal ve organik yaşama olan özlemle Türkiye'ye taleplerini artırdı. Posta'dan Meltem kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; Remax 7 Tepe Arazi Geliştirme Direktörü Mert Başaran, "En çok ilgi gören yerlere baktığımızda İstanbul başta olmak üzere Trabzon, Bursa, Yalova, Çanakkale, Mugla, Antalya ve son yıllarda Ankara ve İzmir gibi şehirler Öne çıkıyor" diye konuştu.

Başaran, İstanbul'da Göktürk, Kemerburgaz, Zekeriyaköy, Beykoz, Acarkent ve Sancaktepe'ye dikkat çekerek, yatırımcıların bu bölgeleri yakından takip etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Koronavirüsün arsa piyasasına...