04 / 05 / 2024

yabancılar en fazla hangi şehirden konut alıyor

yabancılar en fazla hangi şehirden konut alıyor

İstanbul Genç İşadamları Derneği (İGED) Başkanı Av. Hüseyin Ataol bireysel yatırımcılar nezdinde yıllardır Güney bölgesindeki ikincil konut yatırımı ile ilgili yabancıların ilgisinin devam ettiğine işaret etti...

İŞKUR açıkladı! Türkiye’de en fazla eleman aranan 10 meslek belli oldu...

İŞKUR'un 2023 İşgücü Piyasası Araştırması sonuçlarını paylaştı. En fazla açık iş olan 10 meslek arasında, makineci (dikiş), garson, satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı, ark kaynakçısı ve yük taşıma şoförü.

Yabancıların en favori 11 temettü hissesi!

Borsa ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu bu kez de yabancıların en favori 11 temettü hissesini açıkladı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Yabancılar Ocak'ta en çok bu illerden ev aldı! İşte o liste...

TÜİK'in son açıkladığı rakamlara göre yabancılara yapılan konut satışları ocak ayında bir yılda yüzde 50.5 azaldı ve 2 bin 61 oldu. Peki yabancılar Ocak 2024'te en çok hangi illerden ev aldı? 

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların ocak ayı itibariyle en fazla alım-satım yaptığı hisseler belli oldu. İşte yabancıların en çok alım ve satım yaptığı 10 hisse.

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yatırımcılar dikkat! İşte son 1 ayda yabancı oranı en çok artan 9 hisse!

Borsa günün ilk yarısında yükselirken, Borsa Filozofu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden son 1 ayda yabancı oranı en çok artan 9 hisseyi paylaştı. İşte o paylaşım...

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

TİM açıkladı! Kasım'da otomotiv endüstrisi en fazla ihracat gerçekleştiren sektör oldu

Otomotiv endüstrisi, geçen ay en fazla ihracat yapan sektör olarak gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan veriler ve haberin ayrıntıları...

Son 10 ayda en fazla kazanç konut ve borsadan!

Yatırımcılar son 10 ayda en fazla kazancı borsa ve konuttan sağladı. Ocak ayında en fazla getiriyi sağlayan konut, haziran ayından itibaren zirveyi borsaya bıraktı.

Bakan Özhaseki: Yerinde dönüşüme en fazla müracaat Hatay'dan geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yerinde dönüşüme en fazla müracaatın Hatay'dan geldiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Borsa İstanbul’da en fazla kazandıran spor şirketi Galatasaray oldu!

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında geçen ayın en fazla kazandıran şirketi Galatasaray oldu. Galatasaray, yatırımcılarına ağustos ayında yüzde 30,14 oranında getiri sağlayarak en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

yabancılar en fazla hangi şehirden konut alıyor Haberi

yabancılar en fazla hangi şehirden konut alıyor


Yabancıya konut satışında Antalya başı çekiyor, Antalya'yı İstanbul ve Aydın takip ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre, 2014 yılının Ocak ayında İstanbul'da 243 adet, Şubat ayında ise 301 adet olmak üzere toplam 544 adet yabancıya konut satışı gerçekleşti. 2013 yılının tamamında ise İstanbul'da 2 bin 447 konut yabancı yatırımcılar tarafından satın alındı. Ayrıca geçen yıl Antalya, İstanbul,Aydın, Muğla, Mersin, Bursa, Yalova, İzmir, Ankara ve Sakarya olmak üzere 10 şehirde 12 bin 181 konutun yabancıya satışı gerçekleşti.


2014 yılının Ocak ayında 17 bin 489 adet, Şubat ayında ise 17 bin 121 adet olmak üzere 2 ayda 34 bin 610 konut satışının gerçekleştirildiği İstanbul'da yabancı yatırımcılar tarafından da ilgi görüyor.

En çok hangi ülke vatandaşları Türkiye’den konut alıyor? 

İged Başkanı Hüseyin Ataol bu...