08 / 05 / 2024

yabancılara aylık konut satışı 2015

yabancılara aylık konut satışı 2015

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, yabancılara konut satışında bir artış görüldüğünü; özellikle yapılan yasal değişiklikler sonucu, eskiden konut almaları mümkün olmayan birçok ülke vatandaşının artık bu hakka sahip olduğunu söyledi..

Yabancılara konut satışı son 34 ayın en düşüğünde! 

Açıklanan rakamlara göre, Mart ayında yabancılara konut satışı son 34 ayın en düşük seviyesini gördü. İşte ayrıntılar...

2023 son çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 61,3 azaldı

Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluk yabancılara konut satışlarını da etkiledi. 2023 yılının son çeyreğinde yabancılara yapılan konut satışı yüzde 61.3 azalarak,  6 bin 968’e  düştü.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

2018'den bu yana yabancılara her ay ortalama 3 bin 900 konut satılıyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, yabancılara yapılan konut satışları ile ilgili rakam paylaştı. Peki Celal Erdoğdu'nun söz konusu paylaşımına nasıl yorumlar geldi? Vatandaşlar yabancılara konut satışı ile ilgili ne düşünüyor? İşte o yorumlar...

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre yabancılara ekim ayında 2 bin 535 konut satışı gerçekleşti. İşte yabancılara en çok konut satılan 10 il...

Yabancılara konut satışında patlama! İşte ilk sıradaki il

Yabancılara yapılan konut satışları şubat ayı itibari ile bir evvelki senenin aynı ayına oranla yüzde 27 gerileyerek 3 bin 350 oldu. Antalya'yı sırasıyla bin 133 konut satışı ile İstanbul ve 225 konut satışı ile Mersin takip etti. Ülke uyruklarına nazaran en çok konut satışı Rusya Federasyonu'na old

Meral Akşener: Yabancılara konut satışı durdurulmalı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamada Hatay’dan başlayarak, tüm Türkiye’de, yabancılara konut satışının durdurulması çağrısını tekrarlayarak, "Artık sığınmacı problemini çözme vakti gelmiştir" dedi.

Yabancılara konut satışında şok artış! En çok konut hangi ülke vatandaşlarına satıldı?

Yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Mayıs döneminde 2021'in aynı dönemine göre, yüzde 70.0 arttı ve  26 bin 753 olarak gerçekleşti. 

LideBir'den yabancılara yapılan konut satışları iptal oldu iddiasına ilişkin açıklama!

Yabancılara yapılan ‘düşük değerli’ değerleme raporlarından dolayı konut satışlarının iptal olduğu ve ülkeye dolar girişinin engellendiğine ilişkin iddialara Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBir) tarafından açıklama yapıldı.

Yabancılara konut satışı Eylül'de rekor kırdı!

Eylül 2021'de toplam konut satışları içinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı Eylül ayında yüzde 4,5 olarak gerçekleşti. 

Yabancıya konut satışına kısıtlama gelsin önerisi!

Gayrimenkul Brokeri Songül Toprak Özsan, yabancılara yapılan konut satışında belli kısıtlamaların olması gerektiğini söyledi.

Haziran'da Antalya'da yabancılara 906 konut satıldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Haziran ayında yabancılara yapılan konut satışını değerlendirdi.

Aydın'da yabancılara satılan konut ve arsa miktarı mecliste!

Son 5 yıl içerisinde Aydın'da yabancılara satılan konut ve arsa miktarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

yabancılara aylık konut satışı 2015 Haberi

yabancılara aylık konut satışı 2015

Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, "Yabancılara konut satışında bir artış görüldüğünü; özellikle yapılan yasal değişiklikler sonucu, eskiden konut almaları mümkün olmayan birçok ülke vatandaşının artık bu hakka sahip olmasının talebi oldukça artırdığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla, orta vadede aylık 4 bin - 5 bin rakamlarına ulaşmak mümkün olabilir" dedi.


AA muhabirine konut sektörü ve mortgage konularında değerlendirmelerde bulunan Atay, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 2 Ocak 2015 verilerine göre 2014 yılı sonunda sektör büyüklüğünün katılım bankaları dahil 124,7 milyar TL'ye ulaştığını ve kredi hacmindeki büyümenin yüzde 14 civarında olduğunu ifade etti.


Atay, Garanti Bankası'nın ise yüzde 12 payla sektör liderliğini sürdürerek yılı tamamladığını belirtti.


Bu yıl ABD Merkez Bankası'nın (Fed) alacağı kararların gelişmekte olan pek çok ülkenin, özellikle de dış finansmana ihtiyaç...