28 / 04 / 2024

yabancılara mülk satışları

yabancılara mülk satışları

Mütekabiliyet yasası, yabancıya mülk satışını patlattı. Yılın ilk 6 ayında 88 ülke vatandaşı Türkiye'den 7 bin 145 gayrimenkul satın aldı. Ruslar alımda ilk sıraya yerleşti. Arapların Türkiye'ye olan ilgisi ise hızla artıyor...

Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde Ocak'ta 642 adet devre mülk satıldı! İşte toplam satış cirosu...

Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde yapılan satış rakamları tek tek açıklandı. İşte Ocak ayında ve bugüne kadar satışı yapılan toplam devre mülk sayısı... 

Milletvekilinden yabancıya mülk satışı tepkisi: Onlar da bir süre sonra müteahhitlik yapmaya başlayacak!

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, yabancıların vatandaşlık edinimi için yaptığı gayrimenkul alımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Arı, yeni yapılan düzenlemeyi eleştirdi. 

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışı KKTC Meclisi’nin ana gündem maddesi!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yabancılara mülk satışlarının, MİT tarafından takibe alındığına ilişkin açıklamaların ardından bu konu KKTC Meclisi’nin de ana gündem maddesi oldu.

Hakan Fidan ‘Takip ediyoruz’ demişti! KKTC’de yabancıya mülk satışı yüzde 0.77!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “MİT ve Dışişleri takip ediyor” dediği KKTC’de yabancılara taşınmaz mal satışı KKTC’nin en kritik sorunları arasında ön plana çıkarken, KKTC Meclisi’ne gönderilmek istenen tasarı tartışma yarattı.

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!

Hem Dışişleri Bakanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) aralarında İngiliz, İsrail ve İran vatandaşlarının da olduğu yabancıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mülk edinmelerini takibe aldığı öğrenildi.

Yabancılara mülk satışı bıçak gibi kesilen Alanya'da sosyoekonomik kriz kapıda!

ALTSO Başkanı Eray Erdem, yabancılara mülk satışının bıçak gibi kesilmesine neden olan 200 bin dolar krizini değerlendirdi. Erdem, eğer böyle giderse ciddi bir sosyoekonomik kriz ile karşı karşıya kalınabileceğini de sözlerine ekledi.

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Başkentte KDV'den ve emlak vergisinden muaf 2 adet devre mülk satılıyor! 

Ankara Kızılcahamam Milli Emlak, Ankara ili, Kızılcahamam ilçesi, İsmetpaşa Mahallesi'nde yer alan 2 adet devre mülkü satıyor. Peki Ankara Kızılcahamam'da yer alan devre mülklerin fiyatları ne kadar? 

Gaboras'ın Toplu Mülk Satışlarının İkinci Etabı 25 Temmuz'da başlıyor!

GABORAS’ın geçtiğimiz mart ayında ilk etabını başlattığı ihale piyasasındaki mülk satışları kısa sürede yoğun ilgi ile karşılaştı. Gaboras, 25 Temmuz itibariyle de toplu mülk satışlarının ikinci etabını da başlatıyor.

Konut fiyatlarını patlatan gizli neden ortaya çıktı! Sebep ne yabancıya mülk satışı ne de göçmenler değilmiş...

Türkiye'de son yıllarda aşırı artan konut fiyatları hala daha yükselmeye devam ediyor. Satılık konut fiyatlarındaki yükseliş kiralık konut fiyatlarını da etkiledi. Uzmanlar konutta yaşanan fiyat patlamasının yabancıya konut satışı ya da göçmen sayısı ile açıklanamayacağını ifade etti.

Kızılbük GYO'dan 127.4 milyon TL'lik devremülk satışı!

Kızılbük GYO, Mart 2022'de Kızılbük Wellness Resort projesindeki 738 adet devre mülk satışı gerçekleştirdi. Bu satışların toplam bedeli 127 milyon 374 bi 481 TL olarak gerçekleşti. 

Ev alacaklar dikkat! Konut satışlarında şartlar resmen değişti! 

Ön ödemeli konutlara, devre mülk ile devre tatil satışlarına ve kredilere yönelik düzenlemeleri de kapsayan kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunla, ön ödemeli satılan konutların teslimlerinde, devre mülk satışlarında ve kredi ürünlerinde düzenleme yapılıyor.

Kanun teklifi Meclis'te: Devre mülk satışı resmen yasaklanıyor!

TBMM Genel Kurulunda, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ndeki ilk dokuz maddeyi kapsayan 1'inci bölümü onaylandı. Peki neler değişecek? Ön ödemeli konut ve devremülk satışında hangi değişiklikler yapılacak işte ayrıntılar...

yabancılara mülk satışları Haberi

yabancılara mülk satışları

Türkiye'de yabancıya mülk satışı yılın ilk 6 ayında rekor kırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre, Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasının ardından yabancıların Türkiye'den gayrimenkul alımında büyük artış yaşandı. Bakanlığın sadece yabancı uyrukluları baz alarak hazırladığı rapora göre, geçen yılın 6 ayında 55 ülke vatandaşı Türkiye'den taşınmaz alırken, yasanın yürürlükte olduğu 2013'ün aynı döneminde sayı 88'e yükseldi.


SATIŞLARIN 6 BİNİ KONUT


Geçen yıl ocak-haziran döneminde 3 bin 743 yabancıya 306 arsa, 2 bin 801 konut olmak üzere toplam 3 bin 107 taşınmaz satışı gerçekleştirildi. Bu yılın aynı döneminde 7 bin 761 yabancıya yapılan ise 916 arsa, 6 bin 229 konut olmak üzere 7 bin 145 gayrimenkul satışıyla, rakamlar iki katını aştı.


RUSLAR, İNGİLİZLERİ GEÇTİ


İngilizler geçen yılın ilk 6 ayında 697 mülkle ilk sırada yer...