22 / 05 / 2024

yabancıların enerji yatırımları

yabancıların enerji yatırımları

Geçen yıl Türkiye'ye doğrudan yabancı sermeye yatırımı yapan yurt dışı yerleşikler, enerji sektörüne 2 milyar 516 milyon dolarlık yatırım yaptı ve toplam yatırımlarının yüzde 24,7'sini bu sektörde gerçekleştirdi...

Yılın ilk çeyreğinde gayrimenkul yatırımları yüzde 9,8 geriledi! Ekonomiyi de etkiliyor!

Çin'de gayrimenkul yatırımları yüzde 9,8 azalarak son 2 yıldaki gerilemeyi devam ettirdi. Ulusal İstatistik Bürosu (UİB), tarafından sanayi üretimi, perakende satışlar, sabit sermaye yatırımları ve işsizlik rakamlarından meydana gelen veriler açıklandı. İşte o rakamlar...

Yabancıların yüzde 43,8'i vatandaşlık almak için konuta yatırım yaptı!

2024 yılının ilk üç aylık dönem itibariyle yabancıların Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarının yüzde 43,8’i vatandaşlık edinimi oluşturdu. 

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Nova Project İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nova Project İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Dilek Cengiz, Uğur Cengiz ve Zeynep Cengiz Şekeralp ortaklığında kuruldu.

Vatandaşların borsaya yatırımları zirveye ulaştı!

Borsaya yatırımcı hücumu devam ederken vatandaşların finansal varlıkları arasında hisse senedinin payı da tarihinde ilk kez yüzde 14,5’e yükseldi. Yatırımcıların yoğun ilgisi ile sadece hazirandan bu yana hisse senedinin payı 4 puan arttı.

Nova Project İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nova Project İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi bugün Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Dilek Cengiz, Uğur Cengiz ve Zeynep Cengiz Şekeralp ortaklığında kuruldu.

Enerji yatırımları 2023 yılında yüzde 453 artışla gaza geldi!

Bu yıl teşvik belgesi alınan yatırımlar toplamda geçen yıla göre yüzde 58,4 artarken, enerji yatırımlarındaki yükseliş yüzde 453,7’ye ulaştı. 605,2 milyar liralık yatırımın 114 milyar lira ile yaklaşık beşte biri enerji sektöründe gerçekleşecek.

Hay Girişim İnşaat Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hay Girişim İnşaat Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Zeki Tuğrul tarafından kuruldu.

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Bch Gayrimenkul İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Bch Gayrimenkul İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Cemal Güneş ve Bilal Güneş ortaklığında kuruldu.

Konut yatırımında Ruslar yüzde 44,4'lük artışla lider oldu! Türkiye'den ilk 5 ayda 5 bin 723 adet konut aldılar!

Ocak-mayıs döneminde yabancıların konut yatırımında Ruslar yüzde 4,4'lük artışla öndeliğini devam ettirirken, Suudi Arabistan ise yükselişi sürdürerek 11'inci sıraya yükseldi.

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

yabancıların enerji yatırımları Haberi

yabancıların enerji yatırımları

Geçen yıl Türkiye'ye doğrudan yabancı sermeye yatırımı yapan yurt dışı yerleşikler, enerji sektörüne 2 milyar 516 milyon dolarlık yatırım yaptı ve toplam yatırımlarının yüzde 24,7'sini bu sektörde gerçekleştirdi. 


AA muhabirinin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerinden derlediği bilgiye göre, geçen yıl Türkiye'ye doğrudan yabancı sermeye yatırımı yapan yurt dışı yerleşikler enerji sektörüne 2 milyar 516 milyon dolarlık yatırım yaptı. 


Geçen yıl yurt dışı yerleşiklerin Türkiye'ye doğrudan sermaye yatırımı bir önceki yıla göre sınırlı düşüşle yüzde 5,3 azalırken, 10 milyar 759 milyon dolardan 10 milyar 189 milyon dolara geriledi. 


Yurt dışı yerleşiklerin geçen yıl enerji sektörüne (elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı) doğrudan yatırımları bir önceki yıla göre yüzde 60'1 oranında arttı. Yurt dışı yerleşiklerin geçen yıl Türkiye'ye yaptığı toplam doğrudan...