10 / 05 / 2024

Yabancıların gayrimenkul sektörüne eğilimi

Yabancıların gayrimenkul sektörüne eğilimi

Türkiye, 'Türk Yapı Sektörü Raporu 2014'ün ardından yeni bir rapor hazırlandı. Raporda yabancılara satılan gayrimenkulün 2014'te yüzde 41,6 gibi yüksek bir oranda artarak 4,32 milyar dolara ulaştığı kaydedildi.

Türkiye'de nüfus artışı durdu: Gayrimenkul sektörünü güzel günler beklemiyor!

Nüfus artışı, evlenmeler ve boşanmalar gayrimenkul sektörünü de doğrudan etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Nüfus artışının durduğu belirtilirken, Yatırımcı Bora Özkent gayrimenkul sektörüne de değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Viven İnşaat, 2024'te yeni projeleri ile gayrimenkul sektörüne hız kazandıracak

Viven İnşaat, İzmir ve Çeşme’de hayata geçirdiği yeni projeleri ile gayrimenkul sektöründe liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Şirket tarafından  2023 yılı değerlendirildi ve 2024 yılına dair hedefler ve yeni projeler paylaşıldı. 

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Sebo İnşaat Gayrimenkul: İnşaat ve gayrimenkul sektörünü zor günler bekliyor!

Sebo İnşaat Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek inşaat ve gayrimenkul sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk: RookZ! Gayrimenkulün kalesi olmaya geliyor...

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden TÜGEM'in Kurucusu, İTO Gayrimenkul Komite Başkanı ve NEOPRA Gayrimenkul Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akdoğan, sektöre yepyeni bir soluk getirecek projesi "Gayrimenkulün kalesi" sloganıyla yola çıkan RookZ için start verdi.

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Türkiye'den tapu satın almak isteyen yabancılar işlemin mali boyutunu araştırıyor. Peki, yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Emlak ve Emlak Yönetimi mezunları gayrimenkul sektörüne kazandırılmalı! 

Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü'nün gayrimenkul sektörüne ilişkin önemini değerlendirdi. 

Yabancıya konut satışı, sektöre can suyu oldu!

Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, yabancıya konut satışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, satışların gayrimenkul sektörüne can suyu olduğunu söyledi.

Yabancıların gayrimenkul sektörüne eğilimi Haberi

Yabancıların gayrimenkul sektörüne eğilimi

Raporda ayrıca ekonomideki küçülmeye rağmen inşaat harcamalarının 2014'te yüzde 14,4 oranında büyüdüğü, büyümeyi ise özel sektörün sürüklediği belirtildi. Toplam inşaat harcamaları 2014'te 162,3 milyar TL'ye yükselirken, istihdam yüzde 4,3 oranında arttı. İnşaat harcamalarının artmasındaki en önemli nedenler olarak konut inşaatları ve kentsel dönüşüm faaliyetleri gösterildi.


Hazırladığı, Türk yapı sektörünün yıllık performansına dair en geniş değerlendirmeyi sunan "Türk Yapı Sektörü Raporu"yla sektöre ışık tutan Yapı-Endüstri Merkezi, 2014 yılına ilişkin güncel verilerle yeni bir değerlendirmenin yapıldığı "İnşaat Gayrimenkul, İnşaat Malzemesi Sanayinde Gelişmeler Ve Beklentiler" başlıklı raporunu açıkladı. Raporda 2013'te 3,049 milyar dolarlık gayrimenkul alan yabancıların 2014 yılında gayrimenkul alımlarının yüzde 41,6 oranında artarak 4,32 milyar dolara yükseldiği kaydedildi. Yabancılar 2014 yılında 18.959 adet daire satın aldı.


İnşaat harcamaları 2014'te yüzde 14,4 oranında artarak...