05 / 05 / 2024

yabancıların türkiye ilgisi

yabancıların türkiye ilgisi

Yabancıların Türkiye'deki emlak arayışı gün geçtikçe artıyor. Emlak arama sitelerine son 2 yılda gelen ziyaretçi sayısının 3 kat arttığı belirtiliyor. Yurtdışından Türkiye'deki gayrimenkullere en büyük ilgi Almanya'dan geliyor.

Son 11 senede yabancıların Türkiye’de aldığı konut sayısı 385 bine dayandı! Vatandaşlığı alan ülkesine dönüyor!

Ülkemizde 400 bin dolara konut sahibi olup 3 yıl bekleyerek vatandaşlık hakkını garantileyen yabancılar, bugün bunları 1-1.5 milyon dolara satarak yeniden ülkelerine dönüyor.

Yabancılar Türkiye'den artık niçin konut almıyor? İşte yanıtı...

Kripto fenomeni Murat Ali Calman yabancıların Türkiye'den artık neden konut satın almadığını açıkladı. Peki yerli yatırımcılar neden yurt dışından konut alıyor? Yabancılar niçin yurt içinden konut kiralıyor? İşte nedenleri...

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını gördüklerini açıkladı.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

Türkiye'de son 10 yılda yabancılara konut satışı 357 bini geçti! 

Son 10 senede yabancıların Türkiye'de satın aldığı konut sayısı 357 bini geçti. 2012 yılında yabancıların taşınmaz alımının önündeki sınırların kaldırılması ve ardından vatandaşlık verilmesi uygulamasıyla satışlar katlandı. İşte ayrıntılar...

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 yılındaki Türkiye'de yaptıkları tüm gayrimenkul cinsinden alımları tüm detaylarıyla belli oldu. Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi 2023'te de tam gaz olacak!

Türkiye'de geçtiğimiz sene yabancılara 67 bin 490 konut satıldığı belirlendi. Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi 2023'te de sürecek!

yabancıların türkiye ilgisi Haberi

yabancıların türkiye ilgisi

Yabancıların Türkiye'deki emlak arayışı gün geçtikçe artıyor. Emlak arama sitelerine son 2 yılda gelen ziyaretçi sayısının 3 kat arttığı belirtiliyor. Yurtdışından Türkiye'deki gayrimenkullere en büyük ilgi Almanya'dan geliyor. Bunu İngiltere, Hollanda, Fransa, Rusya, Azerbaycan ve Suudi Arabistan izliyor. 

Emlakjet site kurucusu Okan Arı son iki yılda Mersin'de yabancı ziyaretçi sayısının 3'e katladığım söyledi. 

İstanbul başı çekiyor


Almanlar emlak arama sitelerinde Türkiye'deki ziyaretçilerden de daha fazla zaman geçiriyor. Türkiye'nin doğusunda yabancı ülkelerden ilgi gören yerler ise Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olarak dikkat çekiyor. Türkiye genelinde İstanbul'daki ilanların yabancı lann en yoğun ziyaret ettiği il olarak karşılarına çıktığını dile getiren Okan Arı İstanbul'da tıklanan ilçeleri ise şöyle sıralıyor: Beylikdüzü, Kadıköy, Başakşehir, Kartal, Büyükçekmece, Ataşehir, Çatalca, Bakırköy, Sarıyer, Üsküdar ve Adalar. 

Konut aramalarında öncelik ise...