26 / 11 / 2024

yabancıların türkiyeden hisse alımı

yabancıların türkiyeden hisse alımı

15 Temmuz ve tetikçi notçular, Türkiye’ye güveni sarsamadı. Dünyanın dev kreditörleri 1.1 milyar dolarlık yatırımı onayladı. Borsada yabancı alımı arttı, bankalar rahat borçlandı

Ekonomik koşullar yabancıya konut satışını da etkiledi! Yabancılar mülklerini satmaya başladı!

Ekonomik koşullar yabancıların Türkiye’den konut alımını da etkiledi. Yabancıya konut satışında rüzgar tersine dönerken, yabancılar mülklerini satmaya başladı. 

Türkiye o yabancıların gözdesi oldu! Arapları bile solladılar! Kapış kapış ev alıyorlar... 

Türkiye'nin konut piyasasında hareketlilik yaşanmaya devam ederken yabancıların ilgisi de giderek artıyor. Özellikle o yabancı yatırımcılar Türkiye'den kapış kapış ev alıyor...

Yabancı konut sahipleri Türklere ev kiralamıyor: Evi kiralayan yabancılar 10 bin TL daha ucuza oturuyor!

Kiralık konut piyasasında anlaşmazlıklar ve barınma sorunu devam ederken, şimdi de yabancıların Türklere ev kiralamadığı gündeme geldi. İşte o paylaşım... 

Kuzey Kıbrıs'ta yabancıların mal edinme ve uzun vadeli kiralama şartlarına yeni düzenleme!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yabancıların mal edinmelerine kısıtlamalar getiren "Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı" KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Yabancıların yüzde 43,8'i vatandaşlık almak için konuta yatırım yaptı!

2024 yılının ilk üç aylık dönem itibariyle yabancıların Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarının yüzde 43,8’i vatandaşlık edinimi oluşturdu. 

Yabancıların evlerini fahiş rakamlara satmasına ATEM Başkanı'ndan tepki! Döviz gelsin derken döviz gidiyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, yabancılara satılan evlere yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akçam,  yabancıların Türkiye’de aldığı evleri piyasada daha yüksek rakamlara satmaya çalıştıklarını açıklayarak tepki gösterdi. 

Son 11 senede yabancıların Türkiye’de aldığı konut sayısı 385 bine dayandı! Vatandaşlığı alan ülkesine dönüyor!

Ülkemizde 400 bin dolara konut sahibi olup 3 yıl bekleyerek vatandaşlık hakkını garantileyen yabancılar, bugün bunları 1-1.5 milyon dolara satarak yeniden ülkelerine dönüyor.

Yabancılar Türkiye'den artık niçin konut almıyor? İşte yanıtı...

Kripto fenomeni Murat Ali Calman yabancıların Türkiye'den artık neden konut satın almadığını açıkladı. Peki yerli yatırımcılar neden yurt dışından konut alıyor? Yabancılar niçin yurt içinden konut kiralıyor? İşte nedenleri...

Türkiye gayrimenkul piyasası yeniden yabancıların radarında!

Gayrimenkul'ün devleri MIPIM’de bir araya geldi. Yaptığı açıklamada ülkemizde gayrimenkul piyasasının yeniden yabancıların radarına girdiğini dile getiren GYODER Başkanı Neşecan Çekici açıklamasında yabancıların fırsatları takip ettiğini söyledi.

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların ocak ayı itibariyle en fazla alım-satım yaptığı hisseler belli oldu. İşte yabancıların en çok alım ve satım yaptığı 10 hisse.

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

yabancıların türkiyeden hisse alımı Haberi

yabancıların türkiyeden hisse alımı

15 Temmuz ve tetikçi notçular, Türkiye’ye güveni sarsamadı. Dünyanın dev kreditörleri 1.1 milyar dolarlık yatırımı onayladı. Borsada yabancı alımı arttı, bankalar rahat borçlandı.


Bu yıl yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen kesintisiz büyümesini 27 çeyreğe çıkaran Türkiye, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının, piyasaların itibar etmediği 'sipariş' not indirimlerine rağmen yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmayı sürdürürken, küresel sermaye de yeni yatırımlara 'güven' notu verdi. Dünyanın en büyük 3 kreditör firması 15 Temmuz darbe girişiminden 15 gün sonra bir imzayla 1.1 milyar dolarlık krediye onay verdi. Dünya devi General Electric, Kocaeli ve İzmir şehir hastanelerinin yüzde 5'ine ortak oldu. Güney Kore Kalkınma Bankası da Gaziantep Şehir Hastanesi için 100 milyon euroluk fon ayırdığını açıkladı. Yabancı yatırımcılar, Moody's'in not indirdiği eylül ayında borsada son 5 ayın...