06 / 05 / 2024

Yabancıya KDV siz konut satışı

Yabancıya KDV siz konut satışı

1 Nisan itibariyle yabancılar ve gurbetçiler Türkiye'den KDV ödemeden konut alabilecek. Ancak bu süreçte bazı şartlar aranacak. İşte yabancıların KDV'siz konut alma şartları..

Yabancıya KDV'siz konut satışı 1 Nisan'da başlıyor!

Yabancılar ile gurbetçilere getirilen KDV'siz konut satın alma uygulaması 1 Nisan'da başlayacak. Muafiyetten 1 Nisan'dan önce tapuya tescil edilmeyen konutlar için sözleşme imzalayan yabancılar da yararlanacak..

Yabancıya konut satışında tarihin en iyi Şubat rakamları görüldü!

Yabancıların 2019 yılının ikinci ayında satın aldığı 3 bin 321 adet konut, yabancıya satışta tarihin en iyi şubat rakamı olarak kayıtlara geçti...

Yabancıya konut satışı Şubat ayında rekor kırdı!

Yabancıya konut satışları Şubat ayında yeni bir rekor kırdı. Boğaz'da yalı isteyen de Esenyurt'ta küçük daire isteyen de bulunuyor.

Fikirtepe’de gündem yabancıya konut satışı!

Onlarca kentsel dönüşüm projesinin başladığı Fikirtepe'de gündem yabancıya konut satışı. Bölgedeki lüks konut ve ofislerin başta Körfez ülkeleri olmak üzere yabancılara satılması için çalışmalar başlatıldı.

2018'de yabancıya 40 bin konut satıldı!

Yabancıya konut satışını değerlendiren Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, “Son satışımızı 8 bin 500 kilometre öteye gerçekleştirdik. Satış yaptığımız ülke sayısı ise 35’e ulaştı" dedi.

4 Mart'tan itibaren yabancıya konut satışında rapor gerekecek!

Yabancıya yapılan konut satışlarına yeni düzenlemeler geliyor.  4 Mart'tan itibaren yabancı ülke vatandaşlarına yapılan gayrimenkul satış işlemlerinde rapor gerekli olacak. 

Tamer Özyurt: Yabancıya konut satışında bu yıl 50 bini geçeriz!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt, TÜİK, ocak ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi. Özyurt, "Yabancıya satışta bu yıl 50 bini geçeriz" dedi...

Yabancıya satış her geçen gün kendi rekorunu kırıyor!

Bahaş Holding CEO'su Abdüssamet Bahadır, TÜİK, ocak ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi. Bahadır, "Yabancıya satış her geçen gün kendi rekorunu kırıyor" dedi...

Yabancıya konut satışında tarihin en iyi başlangıcı!

Yılın ilk ayındaki 3 bin 168 adet konut satışı, yabancıya satışta tarihin en iyi ocak ayı rakamı olarak kayıtlara geçti...

Ocak 2019'da yabancıya konut satışı yüzde 81,9 arttı!

TÜİK  2019  yılı Ocak ayı konut satış rakamlarına göre, yabancıya konut satışı yüzde 81,9 artarak 3 bin 168 oldu.

AVM'lerde 'yerliye TL yabancıya dolarla kira' tartışması!

Perakende sektörü yeniden diken üstünde. AVM’ler 'yerli markalara TL, yabancıya dolarla kira' teklifinde bulunuyor...

Trabzon yabancıya konut satışında 7'nci sıraya yükseldi!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin araştırmasına göre yabancıya konut satışında Trabzon son beş yılda 7'nci sıraya yükseliş kaydetti. 

Yabancıya vatandaşlık hakkı müteahhite yaradı!

Yabancıya vatandaşlık şartı ülkelere göre farklılık gösteriyor. Türkiye'de ise 250 bin dolarlık gayrimenkul alan yabancı vatandaşlık alabiliyor.

Yabancıya konut satışı 2018'de en çok o şehirde arttı!

Yabancıya konut satışı, 2018'de önceki yıla göre yüzde 253 ile en çok Samsun'da artarken, Samsun'u, yüzde 161 ile Ankara, yüzde 91 ile Yalova takip etti..

Yabancıya KDV siz konut satışı Haberi

Yabancıya KDV siz konut satışı

İnşaat sektörünü canlandırmak adına yapılan düzenlemeler arasında KDV muafiyet uygulaması bulunuyor. 1 Nisan'da başlayacak uygulama ile yabancılar ve gurbetçiler Türkiye'den KDV ödemeden konut alabilecek.


Ayrıca daha önceden sözleşmesi yapılan ancak tapuda tescil edilmeyen konutların, 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren tescil ettirilmeleri halinde KDV'den yine muaf olunabilecek.


Konut için uygulanan söz konusu KDV muafiyeti işyerleri için de geçerli olacak. Ancak 1 Nisan'dan önce tapuda tescil işlemi yapılan konut ve işyerleri için KDV ödenmesi gerekecek. 


Gurbetçiye "6 ay" şartı

Yabancılar ile çalışma veya oturma izni alarak 6 aydan daha fazla yurt dışında yaşayan gurbetçiler KDV'siz konut alabilecek.


Ancak 6 aydan daha az bir süredir yurt dışında bulunan Türk vatandaşları ile resmi daire ve müesseseler ile merkezi Türkiye'de bulunan teşekkül ve teşebbüslere bağlı olup; bu daire müessese,...