14 / 05 / 2024

yabancıya konutun en fazla satıldığı il hangisi

yabancıya konutun en fazla satıldığı il hangisi

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, TÜİK verilerine göre, 2013 yılı itibarı ile toplam 1 milyon 157 bin 190 adet konut satışının 12 bin 181 adedinin yabancılara yapıldığını belirtti...

Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 düştü! Yabancıya en çok konut bu ilde satıldı!

Türkiye genelinde geçtiğimiz seneye göre, yabancıya konut satışlarında sert düşüş yaşandı. Yabancıya konut satışı 3 ayda yüzde 48 oranında geriledi. İşte yabancıların tercih ettiği iller... 

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yabancıya konut satışı resmen çakıldı: Son 31 ayın en düşük seviyesi!

Yabancıya konut satışları koronavirüs salgını nedeniyle kapanma önlemlerinin artırıldığı 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken 2023'ün ilk 11 ayındaki toplam satışlarda da son 6 senenin en düşük satışı gerçekleşti. 

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

Yabancıya konut satışı yüzde 26,9 arttı! O ilde her üç konuttan biri yabancıya satıldı!

Yabancılara yapılan konut satışları 2022'nin ilk 10 ayında, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 26,9 yükseldi. Antalya'da ise satılan her üç konutun biri yabancılar tarafından alındı. İşte yabancıya konut satışındaki son durum...

Avrupa'da yabancıya konut satış oranı Türkiye'nin iki katı!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, geçen yıl bazı Avrupa ülkeleri, Kanada ve ABD'de yabancıların toplam konut satışından aldığı payın yüzde 10 civarında olduğunu belirterek yabancıya konut satışlarının Türkiye'nin iki katı olduğunu söyledi.

Yabancıya konut satışı Haziran'da rekor kırdı! En çok konut hangi ülke vatandaşlarına satıldı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde yabancılara konut satışını kaleme aldı. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? İşte ayrıntılar ve Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan'ın konuyla ilgili o yazısı...

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı! Türkiye, uluslararası yatırımcıların radarında! 

Yabancılara konut satışında Haziran ayında tüm zamanların en yüksek rakamları kaydedilirken, 2022'nin ilk yarısında ise Ocak-Haziran rekoru kırıldı. İşte dikkatleri çeken yabancıya konut satışı verileri...

Ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? 

Türkiye, dünyada ev fiyatlarının en çok yükseldiği ülkelerden oldu. İnşaat maliyetlerinin artışı ve yabancı talebine ek olarak faizlerde konut fiyatlarını yükseltiyor. Peki ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? İşte ayrıntılar..

Yabancıya konut satışında yeni rekor bekleniyor!

Yabancıya konut satışı geçen seneyi 50 bin adet rekor satışıyla kapattı. Bu yıl için en az 70 bin adetlik satış hedefleniyor.

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek Ocak ayı rakamları!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun duyurduğu verilere göre, Ocak 2022'de yabancılara gerçekleştirilen konut satış rakamı 4 bin 186 oldu ve bütün zamanların en yüksek Ocak ayı verisi kaydedildi. Peki sektör temsilcileri yabancıya konut satışlarındaki son durumla ilgili neler söyledi?

Yabancıya en çok konut satılan ilçeler hangileri?

2021'in 11 ayında İstanbul'da yabancıya en çok konut satılan ilçelerin başında 7 bin 905 adetle Esenyurt yer alırken, onu 2 bin 608 ile Beylikdüzü izledi.

yabancıya konutun en fazla satıldığı il hangisi Haberi

yabancıya konutun en fazla satıldığı il hangisi


TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, TÜİK verilerine göre, 2013 yılı itibarı ile toplam 1 milyon 157 bin 190 adet konut satışının 12 bin 181 adedinin yabancılara yapıldığını belirterek, "Yabancıya satışta Antalya başı çekiyor, Antalya'yı  İstanbul ve Aydın takip ediyor" dedi.


Mütekabiliyet sonrası yabancıya satış rakamlarını değerlendiren Maya, TÜİK verilerine göre, 2013 yılı itibarı ile toplam 1 milyon 157 bin 190 adet konut satışının 12 bin 181 adedinin yabancılara satıldığını vurgulayarak, bu rakamlar içinde inşaatı devam eden ve henüz tapuya dönüşmeyen satışların dahil edilmediğini söyledi.


Maya, toplam konut satışının içinde yabancı satışlarının yaklaşık yüzde 1 gibi oldukça küçük bir hacim yarattığının görüldüğünü, bu satışlar içinde önceki yıllarda olduğu gibi Antalya'nın başı çektiğini, İstanbul'un ikinci sırada, Aydın'ın ise üçüncü...