21 / 07 / 2024

yabancıyla gayrimenkul satışı

yabancıyla gayrimenkul satışı

TÜİK verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,4 arttı ve 4 bin 962 oldu. Ocak-Kasım döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 azalarak 36 bin 385 adet oldu.

Yabancıya konut satışı dip yaptı! Rusların tercihi artık Antalya değil Dubai!

Rusya-Ukrayna savaşıyla beraber bu 2 ülkeden göç sonrası Antalya ve İstanbul'da rekor kıran yabancılara konut satışı, 2024'ün ilk 6 aylık döneminde yüzde 45 düşerken, yabancıların tercihi Antalya değil Dubai oldu. 

2024 Nisan'da yabancıya gayrimenkul satışından 452 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi!

Türkiye'ye 2024 yılının Nisan ayında toplam 1.3 milyar dolar tutarında uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi  olduğu belirtilirken, bunun 452 milyon dolarlık kısmı yabancıya gayrimenkul satışından geldi. 

54 bin TL'ye arazi alabilirsiniz! Milli Emlak, iki şehirde yüzde 20 indirimle 42 gayrimenkul satıyor! Milli Emlak satış!

Milli Emlak, Ankara ve Manisa'da yüzde 20 indirim fırsatıyla 42 adet gayrimenkul satıyor. Peki iki şehirdeki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman? 

SGK, İstanbul'da 10 gayrimenkul satıyor: En pahalısı Sarıyer'deki 185 milyon TL'lik arsa oldu! 

Sosyal Güvenlik Kurumu, İstanbul'un 5 ilçesindeki 10 gayrimenkulü satıyor. Sarıyer'deki arsa 185 milyon TL'lik fiyatıyla dudak uçuklatırken, Beylikdüzü Kavaklı'daki konut da 2 milyon 300 bin TL'ye satılacak. İşte ayrıntılar...

Tayland'ta yabancıya konut satışı yasak! Bizde konut alana eşantiyon vatandaşlık veriliyor! 

Ülke genelinde yabancılara gayrimenkul almaları halinde vatandaşlık veriliyor. Bu durum ise başka ülkelerdeki yabancıya gayrimenkul satışları ile kıyaslanmaya devam ediyor. İşte buna bir örnek yine sosyal medyadan geldi...

Yabancıya gayrimenkul satışından ilk çeyrekte 796 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi!

Türkiye'ye yılın ilk çeyreğinde toplam 1.5 milyar dolar tutarında uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi  olduğu belirtilirken, bunun 796 milyon dolarlık kısmı yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte detaylar...

Yabancılara gayrimenkul satışında vatandaşlık detayı incelenmeli: Bir gayrimenkulle 10 kişiye hak tanınabiliyor!

Aykırıcom Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, yabancıya gayrimenkul satışı karşılığında vatandaşlık verilmesi konusunun incelenmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Emlak dolandırıcıları şimdi de yabancı yatırımcıların peşinde! 142  gayrimenkul satışı sonları oldu!

Mülk edinme yoluyla yabancı kişiler Türk Vatandaşlığı alabiliyor. Yabancıya konut satışları devam ederken dolandırıcılar şimdi de yabancıların peşine düştü. Yabancı yatırımcılara sahte evraklarla toplam 142 gayrimenkul satışının yapıldığı ortaya çıktı.

Yabancılara gayrimenkul satışı Meclis gündeminde! Yabancıya gayrimenkul satışı destek uygulaması hedefine ulaştı mı?

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, yabancılara gayrimenkul satışı yapan firmalara yapılan devlet desteğini soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Tebernüş Kireçci'den yabancıya gayrimenkul satışına sert tepki! Nasıl bir akıl tutulması yaşıyoruz?

Yabancılara konut satışının payı yüzde 1,7'ye geriledi. Vatandaşlık karşılığı yabancılara tek tek konutlar satıldı. Son zamanlarda ise yabancılar ülkeyi terk etmeye başlarken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya gayrimenkul satışını masaya yatırdı...

Yabancıya gayrimenkul satışları masaya yatırıldı! Yabancı yatırımcılar en çok bu 10 ili tercih ediyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını en fazla tercih edilen ilk 10 ili temel alarak masaya yatırdı.

Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce: Konut piyasasının dengesi için yabancılara konut satışının askıya alınması gerek!

Türkiye genelinde yaşanan konut krizi için çözüm önerileri peş peşe sıralanıyor. Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce de yabancıya konut satışının kısıtlanmasıyla konut sorununun çözüleceğini söyledi. İşte o açıklama... 

Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişinin şubat ayında 240 milyon dolar olduğunu açıkladı. Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından Türkiye’ye 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi.

yabancıyla gayrimenkul satışı Haberi

yabancıyla gayrimenkul satışı

TÜİK verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,4 arttı ve 4 bin 962 oldu. Ocak-Kasım döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 azalarak 36 bin 385 adet olarak kaydetti.

Verileri değerlendiren GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, “Pandemi sonrası uluslararası konut satışlarında Yunanistan yüzde 80, İspanya ve Portekiz yüzde 40-50 oranında kayıp yaşarken Türkiye olarak yılı sadece yüzde 10 kayıpla atlatacak olmamız, uluslararası arenada rakiplerimize kıyasla pozitif ayrıştığımızın en önemli göstergesi” diye konuştu. Akbal, Türkiye’nin sahip olduğu avantajlarla Avrupa ve Orta Asya ülkelerinin en gözde pazarları arasına katıldığını dile getirdi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kasım ayına ait konut satışları istatistiklerini bugün yayımladı. Buna göre, yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı...