05 / 05 / 2024

Yadigarlık Parkı türkmenistan

Yadigarlık Parkı türkmenistan

Türkiye’nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks tarafından inşaatı gerçekleştirilen ve Türkmenistan tarihine iz bırakmış olayları simgeleyen, kültürel değerlerini ortaya koyan anıtların sergilendiği “Yadigarlık Parkı” açıldı.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Gültepe K-Park Otoparkı yenilendi!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin yerel seçimlerde verdiği otopark için verdiği sözü yerine getirerek K-Park Otopark'ında yenileme çalışmaları yaptırdı.

Türkmenistan Türk müteahhitler için dünyadaki en büyük pazar!

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu yaptığı açıklamada Türkmenistan'ın Türk müteahhitleri için dünyadaki en büyük pazar olduğunu söyledi.

Türkler Orta Asya'da en çok Türkmenistan'da yatırım yapıyor!

AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, meclis toplantısında Türkiye ve Türkmenistan arasındaki ticaret, eğitim, kültür, enerji, inşaat ve ulaştırma alanlarındaki ortaklıklarına değindi..

Türkmenistan'da ulaştırma sektörü geliştirilecek!

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde, Türkmenistan'da düzenlenecek, "1. Küresel Sürdürülebilir Ulaştırma Konferansı"nın tanıtımı amacıyla organize edilen, "Türkmenistan Küresel Medya Forumu" başladı.

Gaziantep Fıstık Parkı'nda sona gelindi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in daha önce Gaziantepliler için sözünü verdiği projeler arasında bulunan Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü yerinin ‘Fıstık Parkı’na dönüştürülmesinde çalışmalarda sona gelindi.

Konya Türk Yıldızları Parkı açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesince inşa edilen, Türkiye'nin havacılık temalı en büyük parkı "Türk Yıldızları Parkı", törenle hizmete açıldı.

Antalya Queen Park Türkiz Otel 45 milyon TL'ye satılıyor!

Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdürlüğü, Antalya Kemer'de yer alan Queen Park Türkiz Otel'i açık artırma usulüyle satacak. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 45 milyon TL olarak belirlendi.

N. Kurtulmuş: Türkmenistan ve Azerbaycan'la doğalgaz anlaşması yapılabilir!

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Türkmenistan ve Azerbaycan'la doğalgaz ve petrol anlaşmaları imzalayabileceğini söyledi.

Nata Holding, Türkmenistan'ı yeniden inşa edecek!

Ankara'da 1 milyon metrekare inşaat yapan Nata Holding, dümeni Orta Asya'ya Türkmenistan'a kırdı. Kazakistan, İran ve Türkmenistan'ı birbirine bağlayan demiryolu hattını inşa eden şirket, yeni projelerle birlikte yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım yapacak

Türkmenistan Awaza Kongre Merkezi açıldı!

Türkmenistan’ın Hazar Denizi kıyısında bulunan Awaza Bölgesi’nde inşası tamamlanan Orta Asya’nın en büyük kongre merkezi Awaza Kongre Merkezi açıldı.

İstanbul Park, Türkiye'nin en büyük oto pazarı olacak!

Geçtiğimiz yıllarda milyonlarca lira yatırımla kurulan, Formula 1'e 3 kez ev sahipliği yapan İstanbul Park, Türkiye'nin en büyük oto pazarı haline geliyor.

1996 yılında Yenibosna'ya Türkiye'nin en büyük parkı inşa edilecekmiş!

1996 yılında Bahçelievler Belediyesi, Yenibosna'da Türkiye'nin en büyük parkını yapıyormuş. Belediyeye ait 92 bin metrekarelik arazide yer alacak park dünyanın sayılı parkları arasında yer alacakmış.

Yadigarlık Parkı türkmenistan Haberi

Yadigarlık Parkı türkmenistan

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdımuhammedov’un katılımıyla Başkent Aşkabat’ta hizmete giren Yadigarlık Parkı aynı anda 3 bin kişiye zamanda yolculuk yaptırarak tarihi yaşatacak. 9 bin metrekare alana sahip ve Göktepe Savaşını çağrıştıran 3 rölyefli müzesiyle Yadigarlık Parkı, Hilal şeklindeki mimarisiyle dikkatleri çekiyor.


Türkmen Bayrağı’ndan esinlenildi


Konsept olarak Türkmen Bayrağı’ndan ilham alınarak yapılan Yadigarlık Parkı’nda müze yolu üzerinde bulunan desenler bayraktaki eyalet desenlerini çağrıştırıyor. Parktaki anıtlar,  müzenin çevrelediği Türkmen Yıldızı şeklindeki platform üzerinde bulunuyor.


1948 yılında yaşanan depremin anısına yapılan ‘Boğa Heykeli’, 2. Dünya savaşını simgeleyen ‘Enemehri Anıtı’ ve bu savaşta ölen şehitlerin anısına yapılacak/yapılan olan “Sönmeyen Ateş” anıtı burada yer alıyor.


750 araçlık otopark ve helikopter pisti de var


Müze binasının arkasında yer alan Sadakalık Bölümü ise 5500 metrekare alanda 3000 kişiye  hizmet verecek şekilde inşaa...