15 / 05 / 2024

yağmur suyu yönetim sistemi

yağmur suyu yönetim sistemi

Yüzeydeki yağmur sularının süzülmesi ve depolanması amacıyla tasarlanmış olan sistem, esnek yapısı sayesinde tüm yapısal ihtiyaçlarda bağımsız bir çözüm olarak ya da entegre bir sistemin parçası olarak kullanılabilir...

Konut krizinden kurtulamayan Çin'de emlak geliştiricisi holdinglere yerel yönetim desteği!

Emlak krizinin gündemden düşmediği Çin'de bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Çinli emlak geliştiricileri Sunac China ve CIFI Holdings'in projeleri yerel yönetim desteği almaya hak kazandı. İşte detaylar...

Seccom Yönetim Hizmet Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Seccom Yönetim Hizmet Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Yaşar Aras tarafından kuruldu.

Site yönetim planı nedir, neleri kapsar?

Toplu yaşam alanlarındaki düzeni sağlamak amacıyla bazı kuralların olması gerekiyor. Bu kapsamda planların belirlenmesi için yönetim planına ihtiyaç duyulur. Peki, Site yönetim planı nedir, neleri kapsar? İşte detaylar...

Hakan Ateş: Denizbank'ın Kurucu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı! Hakan Ateş kimdir? 

Denizbank genel müdürü, yönetim Kurulu ve icra komitesi üyesi Hakan Ateş kimdir? Hakan Ateş kaç yaşında? Hakan Ateş daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

Yağmur Alacak Yönetimi Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağmur Alacak Yönetimi Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Nilay Kara ve Serkan Yağmur ortaklığında kuruldu. 

Destekler yağmur gibi yağıyor! Aylığınıza yüzde 20 artış olabilir

Bu aralar emekli, işsiz, anne ve öğrenci her kesime destekler yağmur gibi yağarken, bir müjde de 2000 öncesi Bağ-Kur'lu vatandaşlara geldi. SGK'ya geçmesi durumunda emekli aylıklarına yüzde 15 ile yüzde 20 arasında bir artış meydana gelecek.

Yet Design Tasarım Mimarlık Ve Proje Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Yet Design Tasarım Mimarlık Ve Proje Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Lokman Köylü ve Yağmur Köylü ortaklığında kuruldu.

Dursun Yaşar Çamurali, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu üyesi oldu!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu üyelerinden Fatih Kıvanç'ın yerine, Türk Ticaret Kanunu'nun 363 üncü maddesine göre ilk Genel Kurul'da, Genel Kurul'un onayına sunulmak üzere Dursun Yaşar Çamurali'nin Yönetim Kurulu üyesi olarak atanmasına karar verildi. 

Binalarda yönetim nasıl olmalı?

Birçok farklı kişinin yaşadığı apartmanlarda, yüzlerce evli büyük sitelerde kararların alınması zor. Bakım-onarım işleri, tadilatlar, alınan paralar, yönetici seçimi, kararlar alınması derken herkesin ortak bir noktada buluşması güç olabiliyor. Peki binalarda yönetim nasıl olmalı?

O ilde yabancıya konut satışı yüzde 27 arttı!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada Antalya'da yabancıya konut satışının yüzde 27 arttığını söyledi.

Yeni binalarda yağmur sularının toplanması su tüketimini azaltacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, yeni binalarda yağmur sularının toplanarak kullanılmasına yönelik yeni yönetmeliği megakentleri çevre dostu yeşil dönüşüme zorluyor.

Yağmur suyu toplama sistemi binalarda nasıl işleyecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ana hizmet binasına kurulan yağmur suyu toplama sisteminin işleyişi video ile paylaşıldı. 

'Yağmur suyu toplama sistemi' ev fiyatlarını yükseltecek mi?

Kuraklığın katlanarak artması sebebiyle çıkarılan yağmur hasadı zorunluluğu siteleri mini baraja çevirecek. Ortalama 400 mm yağış alan bir bölgede 100 metrekarelik bir çatıdan 30 metreküplük su hasadı yapılabiliyor. Bu durum aynı zamanda su faturalarını yüzde 30 azaltıyor.

yağmur suyu yönetim sistemi Haberi

yağmur suyu yönetim sistemi

ACO StormBrixx, benzersiz ve patentli bir yağmur suyu yönetim sistemidir. Yüzeydeki yağmur sularının süzülmesi ve depolanması amacıyla tasarlanmış olan sistem, esnek yapısı sayesinde tüm yapısal ihtiyaçlarda bağımsız bir çözüm olarak ya da entegre bir sistemin parçası olarak kullanılabilir.

ACO StormBrixx’in suyu zayıflatarak kontrollü bir şekilde toprağa geri veren özelliği sayesinde son yıllarda sayısı artan ani su baskınlarının da önüne geçilebilir. ACO StormBrixx’in bir diğer özelliği de beton ile kaplanmış şehirlerimizde altta kalan toprağın su ihtiyacını karşılamasıdır. Bu özelliği sayesinde doğaya duyarlı yaşam alanları yaratılmasına katkı sağlar.

ACO StormBrixx, geri dönüştürülmüş ve çok çeşitli şekillerde monte edilebilen polipropilen malzemeden imal edilmiş olup özel tasarımı ile %95’ e varan bir boşluk oranı sağlar ki, bu da inşaat alanında yapılması gerekli kazı ve yeniden...