08 / 05 / 2024

Yahya Baş özgeçmiş

Yahya Baş özgeçmiş

12 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre Yahya Baş, tekrar Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı. Peki Yahya Baş kimdir?

İBB 4,5 yılda 150 bin kişiyi işe yerleştirdi!

İş arayanlarla işverenleri bir araya getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstihdam Ofisleri’ne bugüne kadar 736 bin 830 özgeçmiş kaydı yapıldı. 150 binin üzerinde kişi ise özel sektörde iş imkanına kavuştu.

Faruk Eczacıbaşı kimdir? Kaç yaşında? Evli mi?

Eczacıbaşı Holding'in sahiplerinden biri olarak tanınan Faruk Eczacıbaşı kimdir? Faruk Eczacıbaşı kaç yaşında? Faruk Eczacıbaşı evli mi? Faruk Eczacıbaşı'nın kaç çocuğu var? İşte ayrıntılar...

Green Card başvuruları bitti mi? Green Card başvurusu nereden, nasıl yapılır? 

Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı oturma ve çalışma izinleri sağlayan Green Card başvuruları bitti mi? Green Card başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte Green Card 2022 başvuruları hakkında bütün ayrıntılar...

TOKİ arsaya başvuran eve de başvurabilir mi?

TOKİ arsa başvuruları devam ediyor. TOKİ arsa almayı düşünenler, TOKİ arsaya başvuran eve de başvurabilir mi? sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte merak edilen o detaylar…

TOKİ başvuru nasıl iptal edilir? TOKİ başvuru bedeli iade edilir mi?

TOKİ başvurularında son günler yaklaşırken bazı vatandaşlar, iptal işleminin nasıl yapılacağını araştırıyor. TOKİ başvuru nasıl iptal edilir? TOKİ başvuru bedeli iade edilir mi?

Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul edinmeye karar veren vatandaşlar, o kişiye ait tapu bilgilerini sorgulamak ve öğrenmek istiyor. Peki başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Geliri olmayan TOKİ'ye başvurabilir mi?

TOKİ sosyal konut ve kura çekim sonuçları başvuru yapan yıllardır ev alma hayali kuran kişilerin gündeminde yer alıyor. TOKİ başvurularına dair araştırılan bazı önemli huşular bulunuyor.

TOKİ Başkanı'ndan son dakika açıklamaları

TOKİ sosyal konut ve arsa projesinde hem konuta hem arsaya başvurulabilir mi? Sonuç nasıl belirlenir? Şimdiye kadar kaç kişi başvurdu? Başvurular ne zaman sona erecek? Konut üretimleri başladı mı? Kura çekimi ne zaman? Temeller ne zaman atılacak? TOKİ Başkanı merak edilen soruları yanıtladı...

İnternetten emeklilik başvurusu yapılabilir mi?

Emekli olacak kişiler, emeklilik başvurusuna dair pek çok noktayı merak ediyor. Onlardan biri de İnternetten emeklilik başvurusu yapılabilir mi? oluyor. İşte detaylar!

TOKİ İlk Evim arsa kimler başvurabilir? TOKİ İlk Evime başvuran arsaya başvurabilir mi?

TOKİ İlk Evim arsa başvuruları başladı. Arsa almayı düşünen kişiler, TOKİ İlk Evim arsa kimler başvurabilir? TOKİ İlk Evime başvuran arsaya başvurabilir mi? şeklindeki sorulara yanıt arıyor. İşte merak edilen detaylar!

İcralık olanlar TOKİ’ye başvurabilir mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı

Cumhuriyet tarihinin en büyük TOKİ Konut Projesi’nin detayları bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Peki, icralık olan vatandaşlar TOKİ’ye başvuru yapabilir mi? İşte detaylar…

Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı emekli ikramiyesinde son dakika zam iddiası! Emekli ikramiyesi kaç TL? Zam geldi mi?

Merakla beklenen Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı emekli ikramiyesinde son dakika zam iddiası geldi. Peki emekli ikramiyelerine zam geldi mi? İşte detaylar...

Gayrimenkul kaynaklı göç hareketleri mi başlıyor?

Kiralık ve satılık gayrimenkul fiyatlarında artış hız kesmeden devam ediyor. Peki söz konusu bu artışlar gayrimenkul kaynaklı göç hareketlerini mi başlatacak? 

Yahya Baş özgeçmiş Haberi

Yahya Baş özgeçmiş

Yahya Baş kimdir?

12 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre Yahya Baş, tekrar Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından:

Karar Sayısı : 2014/1054


1 ‒ Açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve + 8000 ek göstergeli Bakan Yardımcılığına Yahya BAŞ’ın atanması, 657 sayılı Kanunun 59 ve 76 ncı maddeleri ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür. Peki, Yahya Baş kimdir?


1952 Trabzon doğumlu olan Yahya Baş, ilköğretimi Trabzon'da, lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. İDMMA Mimarlık Fakültesi (Yıldız Teknik Üniversitesi) ve Yüksek İslam Enstitüsü'nde eğitim gören Yahya Baş, 1994-2002 yılları arasında İstanbul Güngören İlçesi Belediye Başkanlığı, 2002-2007 yılları arasında ise 22. Dönem İstanbul Milletvekilliği görevlerinde bulundu. 


Fransızca ve Arapça bilen...