04 / 05 / 2024

Yalıtımlı bina doğalgazı etkiler mi

Yalıtımlı bina doğalgazı etkiler mi

Aksa Doğalgaz Manisa Bölge Müdürü İbrahim Başaran, doğalgaz kullanımında tasarruf edilebilecek yöntemleri anlattı.Başaran, "Binaların yalıtımı olduğu sürece yüzde 25 civarında tasarruf ettiği kanıtlandı. " dedi.

Türkiye'de doğalgaz ithalatı geçen kasım ayında yüzde oranında 7,5 yükseldi...

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı, geçen sene kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 7,5 yükselerek 4 milyar 433 milyon 830 bin metreküp olduğu açıklandı.

Yalıtım eksikliği yüzünden her yıl 12 milyar dolar kaybediyoruz!

Ülkemizde binaların sadece yüzde 20’si yalıtımlı olduğu için yaklaşık 12 milyar dolarlık bütçenin boşa harcandığını belirten İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, “Ülke genelinde acilen yalıtım seferberliğine ihtiyaç var” dedi.

Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatları, özellikle kış döneminde daha çok gündemde yer alacak. Elektrik, doğalgaz fiyatlarına yüzde 20-30 arası iddiası gündeme bomba gibi düştü. Elektrik ve doğalgaz faturaları alev alacak! Çiftte zam yolda! 

Doğalgaz indirimini bekleyenler müjde! Yüzde 90 indirim bu ay uygulanacak

Siyasi partilerin seçim vaatleri içinde enerji ücretleri de yer alıyor. Bu bağlamda, Türkiye'de doğalgaz ücretlerine seçim öncesi yüzde 90 seviyesinde bir indirim yapıldı. Fakat henüz bu indirim faturalara yansımadı.

Nihayet beklenen gün yaklaştı! İşte doğalgaz faturalarında indirimin olacağı tarih

Doğalgaz indirimi için heyecanlı bekleyiş başladı! 20 Nisan 2023 tarihi sonrası doğalgaz faturalarında olması kuvvetle muhtemel indirim haberleri vatandaşı mutlu etti. İşte konu ile ilgili detaylar.

Kahramanmaraş'ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta arızaların giderilmesinin ardından hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğalgaz verildi.

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğalgaz merkezi açıklaması: Talimatı verdik! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan dönüşü uçakta gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Türkiye'de doğalgaz merkezi" önerisi konusunda değerlendirmelerde bulundu. İşte ayrıntılar...

Aksa Doğalgaz’dan gaz bağlantı bedeline 3 taksit fırsatı! 

Türkiye’nin dört bir bölgesine doğal gaz ulaştıran Aksa Doğalgaz, faaliyet gösterdiği 27 il merkezi, 248 ilçe ve beldede Ekim ayı, Kasım ve Aralık ayları boyunca bağlantı bedeline 3 taksit kampanyası başlattığını duyurdu.

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarında sert artış! Türkiye’de doğalgaz zamlanacak mı?

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekatı ve Rusya'ya yönelik alınan yaptırım kararları sonrası ülkemizde doğalgaz fiyatlarının artacağına yönelik endişeler gündeme geldi. Doğalgaz fiyatlarına zam olup olmayacağı hakkında bir açıklama yapıldı. İşte konu hakkında tüm detaylar...

Rusya'dan Türkiye'ye 'doğalgaz' çıkışı! Fiyatlar artacak!

Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı gerilimler neticesinde Dünya genelinde doğalgaz fiyatlarında artış yaşanmaya devam ederken Rusya Enerji Bakanlığı Türkiye ile ilgili açıklama yaptı.

İran Türkiye'ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

İran Milli Gaz Şirketi, Türkiye'ye doğalgazı teknik arıza nedeniyle 10 günlüğüne kestiğini duyurdu.

Binalarda enerji verimliliği yalıtımla başlar!

6-12 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Ülkemizdeki tüm binaları yalıtımlı hale getirerek her yıl 9 milyar dolar tasarruf edebiliriz" dedi...

Yalıtımlı bina doğalgazı etkiler mi Haberi

Yalıtımlı bina doğalgazı etkiler mi

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yaklaşık 97 bin kullanıcısı bulunan Manisa’da doğalgaz tüketimi de artıyor. Tüketimin artmasıyla birlikte, faturaların da kabarması vatandaşların hem enerji tüketiminde hem de maddi tüketimde tasarruf etmeye yöneltiyor. Aksa Doğalgaz Manisa Bölge Müdürü İbrahim Başaran da doğalgaz kullanımında yapılacak tasarruf önlemlerini anlattı. Doğalgaz tüketiminde enerjinin korunması gerektiğini ve bunun da yalıtımdan geçtiğini söyleyen Başaran, "Binaların yalıtımı olduğu sürece yüzde 25 civarında tasarruf ettiği kanıtlandı. Yalıtımı genel anlamda sağlayamadığımız noktalarda ufak tefek hamlelerle tasarruf yapılabilir. Özellikle cam altındaki radyatörlerin arkasına ambiyantlar yerleştirerek ısının dışarı doğru kaçışı engellenebilir. Isı ihtiyacı kişilere göre odalara göre kullanımı değişkenlik gösteriyor. Yatak odasının ısı ihtiyacı, oturma odasının ısı ihtiyacı birbirinden bağımsızdır. Daha düşük olabilir daha yüksek olabilir. Oda termostatlarıyla termostatik vanalarla ısı...