08 / 05 / 2024

Yalova çevreyolu kamulaştırması

Yalova çevreyolu kamulaştırması

Bursa Yolu'ndan direk olarak Yalova Çınarcık istikametine geçişi sağlayacak olan Yalova Güney Çevre Yolu Projesi' nde yüksek kamulaştırma maliyetleri nedeni ile sıkıntılar da devam ediyor...

Ankara'nın 2 ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Kalecik ve Çubuk ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırması kararı verildi. 

İstanbul Silivri ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili Silivri ilçesi sınırları içerisinde tesis edilecek olan trafo binasının yapımı amacıyla konumu belirtilen taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırmasına karar verildi. 

Kamulaştırma hangi mevzuata göre yapılıyor? 

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Arslan bugünkü köşe yazısında gayrimenkullerin kamulaştırmasını kaleme aldı. 

Rusya, İsrail'in Filistin'deki arazileri kamulaştırmasını kınadı!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail hükümetinin Filistin'de bulunan arazi ve mülkilerin kamulaştırmasını kınadığını belirten açıklamada bulundu. 

Edremit-Tuşpa Çevreyolu güzergahındaki araziler kamulaştırılacak mı?

Van'da yapılması planlanan Edremit-Tuşpa Çevreyolu güzergahında bulunan arazilerin kamulaştırılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yalova Çiftlikköy için acele kamulaştırma kararı!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü'ne ait ''154 kV Çiftlikköy GIS İrtibatları Proje'' kapsamında ekli haritada gösterilen güzergahlara isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Esenyurt Belediyesi'ne kamulaştırmasız el atma davasında haciz kararı!

Esenyurt Belediyesi'ne Necmi Kadıoğlu döneminde açılan kamulaştırmasız el atma davası sebebiyle haciz geldi. Fakat haciz işlemi avukatların itirazı üzerine belediyedeki işleri aksatacağı nedeniyle durduruldu. 

Riva Deresi'nin kamulaştırması henüz yapılmadı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Riva Deresi yan kollarıyla ilgili ıslah projeleri ve kamulaştırma planlarının 2014 ve 2015'te tamamlanarak İBB Başkanlığına yollandığını, hala kamulaştırmalarının yapılarak DSİ'ye teslim edilmesinin beklendiğini belirtti.

Çorum Belediyesi kamulaştırılan binaları tek tek yıkıyor!

Çorum Belediyesi, yeni açılacak yollarda kamulaştırma çalışmaları yapılan eski binalarda yıkım çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, kamulaştırması tamamlanan yerde yıkım çalışmasını tamamladı.

Ünye OSB’de kamulaştırma süreci tamamlandı!

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen kahvaltı programında konuşma yapan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Organize Sanayi Bölgesi’nin(OSB) kamulaştırmasını tamamladık. Şimdi sıra altyapı ihalesinde” dedi...

Kamulaştırmasız El Atma Davaları 1. Bölüm!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, "Kamulaştırmasız El Atma Davaları " konusunu kaleme aldı. İşte Kamulaştırmasız El Atma Davaları...

Üç ilde kamulaştırma ve arazi toplulaştırılması kararları!

İzmir’de ve Rize’de bulunan taşınmazlardan bazılarının hızlı bir şekilde, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından kamulaştırılması kararı verildi. Devlet Su İşleri Müdürlüğü (DSİ) , Konya Ereğli’deki bazı mahallelerde tarla içi iyileştirme hizmetleri ile arazı toplulaştırması yapacak…

3 il için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde yer alan bazı taşınmazların Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi kapsamında kamulaştırmasına karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yalova çevreyolu kamulaştırması Haberi

Yalova çevreyolu kamulaştırması

Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, Yalova'nın Çevre Yolu Projesi'nin hazır olduğunu ifade ederek, projenin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığını dile getirdi. Müdür Özgür, "Bu çevre yolu toplam 5,9 kilometrelik bir yol olacak. Yaklaşık 900 metresi Yalova Belediyesi sınırları içinde. Orada problem yok, imara işlenmiş, terkleri yapılmış. Fakat Kadıköy kesiminde sıkıntılar var'" diye konuştu. 


Müdür Özgür, "Şehir geçişlerinde ve özellikle Yalova'da kamulaştırma maliyetleri çok fazla. Biz Kadıköy Belediyesi'ne bir teklif yaptık ve 'Kamulaştırma maliyetleri pahalı olduğu için sizinle protokol yapalım. Siz imar planını yapın, ihaleyi yapın biz sizin imar planları karşılığmdaki parayı ödeyelim' dedik. Bu da 3-5 milyonluk bir yatırım. Kadıköy Belediyesi burayı imara açsa çok büyük para tutuyor. Biz devlet olarak, yeter ki imar planını yapın, askıya çıkarın, proje...