29 / 04 / 2024

yalova deprem alanı

yalova deprem alanı

Yalova Belediye Meclisi tartışma yaratacak imar kararı aldı. 1999 depreminden en çok etkilenen Yalova Hacı Mehmet Ovası imara açıldı.

Yalova'daki 4.1'lik sarsıntı, büyük İstanbul depreminin öncüsü mü? Deprem uzmanları tek tek açıkladı!

Dün akşam saat 23:53'te Yalova'nın Çınarcık ilçesinde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hissedilen 4,1 büyüklüğündeki deprem tedirginlik yarattı. Peki Yalova'daki 4.1'lik sarsıntı, büyük İstanbul depreminin öncüsü mü? İşte deprem uzmanlarının o açıklamaları...

Adıyaman'da 16 bin 433 adet deprem konutu sağlam zeminli yeni yerleşim alanında yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, deprem konutları sağlam zeminli yeni yerleşim alanında hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

GYODER’in ulusal ve uluslararası panelistlerin bulunacağı ‘Gayrimenkul Zirvesi’ bugün başlıyor. İki gün boyunca devam edecek zirvede ana tema ‘Şehrini Vicdanla Tamamla’ olmasına karar verildi. Aynı zamanda, İstanbul Kongre Merkezi’nde deprem için özel alan da kurulacak.

Yalova'da ticaret alanı imarlı arsa satılacak! İhalesi 29 Eylül'de!

Yalova İli Altınova Belediye Başkanlığı, Yalova Altınova'da yer alan ticaret alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsa 790 metrekare olarak belirtildi.

Evinize en yakın deprem toplanma alanını tek tıkla öğrenin!

Türkiye genelindeki deprem bölgeleri AFAD tarafından tespit edilerek e-devlet'te yayınlandı. İşte, 81 il için deprem toplanma alanı sorgulama ekranı...

Milli Emlak'tan Yalova Çınarcık'ta arsa fırsatı! Konut alanı imarlı arsanın fiyatına inanamayacaksınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Yalova Çınarcık'ta yer alan konut alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

İnşaat mühendisleri deprem araştırması için İzmir'e gitti!

Deprem ve etkileriyle ilgili araştırmalar yapan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü, İzmir'de yaşanan deprem alanında incelemelerde bulundu.

Yalova'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Yalova İli, Altınova ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31266 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ali Öztunç: Millet Bahçeleri deprem toplanma alanı olarak mı inşa edildi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Millet Bahçelerinin, deprem toplanma alanı olabilmesi için altyapısı yeterli midir? Bu bahçeler deprem toplanma alanı olarak mı inşa edildi?" diye sordu. 

Elazığ'da ağır hasarlı bina sayısı 8 bin 519'a ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ deprem alanında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında; "Toplamda yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı bina sayısı 8 bin 519, bağımsız bölüm sayısı 19 bin 821'e ulaşmıştır" diye konuştu...

Elazığ'da tarihin en büyük kentsel dönüşüm projesi başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem alanında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında "201 binanın yıkım işlemleri tamamlandı. Hızlı şekilde yıkım işlemleri devam ettirilerek yapım süreci başlatıldı." diye konuştu.

En fazla deprem toplanma alanına sahip ilçe hangisi?

Beylikdüzü Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü Afet Yönetimi ve Koordinasyonu çalışanı Sultan Çebitürk yaptığı açıklamada, Beylikdüzü'nün İstanbul'daki sayı ve alansal olarak en fazla deprem toplanma alanına sahip ilçe olduğunu söyledi.

Deprem korkusu Yalova’yı DASK’ta lider yaptı!

Konut sigortası ve DASK’ın doğu illerinden yeterince farkındalık oluşmadığı açıklandı. Deprem korkusunu yaşayan Yalova’nın ise DASK’ta yüzde 86,1 ile ilk sırada yer aldığı belirtildi.

yalova deprem alanı Haberi

yalova deprem alanı

17 Ağustos 199 depreminden en fazla etkilenen yerlerin başında gelen Yolava’da, belediye meclisinin aldığı yapılaşma kararı tartışma yarattı. Yapılaşma kararı alınan Hacı Mehmet Ovası hakkında daha önce hazırlanan bilimsel raporda, 5 metre derinlikten sonra tamamen su bulunduğu ve zemin yapısının yumuşak, alüvyonlu toprak olduğu belirtilmişti.


Yalova Belediye Meclisi, son toplantısını Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman başkanlığında yaptı.


Toplantının en önemli gündem maddesi belediye imar komisyonunun meclise sunduğu yeni yapılaşma bölgeleri ile ilgili teklifi oldu. Yapılacak çevre yolu projesine yönelik söz alan Vefa Salman, şehir içi araç trafiğini rahatlatması adına yapılması önerilen çevre yolunun geçtiği bölgenin imara açılmasını istediklerini söyledi.


DEPREMDEN EN ÇOK ETKİLENEN BÖLGE

Yalova Hacı Mehmet Ovası’ndan geçmesi planlanan çevre yolunun Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması için bölgenin kamulaştırılmasının şart olduğu ve...