18 / 05 / 2024

yalova kamu envanteri

yalova kamu envanteri

Yalova'da kamuya ait olmayan yapı envanteri çalışmaları tamamlanmak üzere. Bu zamana kadar envanter çalışmalarının yapılmadığı Yalova'da kamu envanteri çalışmaları da başladı. Envanterler deprem risk belirlemeleri açısından önemli...

TMMOB açıkladı! 530 bin kamu binasının envanteri maalesef yok!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir sene geçerken TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nın hazırladığı rapora göre, Türkiye'deki 530 bin kamu binasının envanterinin olmadığı belirtildi. 

Kamu binalarının risk durumu ölçülüyor!

Ülke genelinde 480 bin kamu binasının envanteri hazırlanıyor. Üniversitelerin desteğiyle üretilen modelde bir tabletle binalarda tahribata gerek kalmadan risk durumu tespit ediliyor.

Yalova-İzmit yeni otoyol projesinin hazırlıkları sürüyor!

Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli, Yalova-İzmit kara yoluna alternatif olacak yeni otoyol projesinin hazırlık çalışmasının sürdüğünü dile getirdi.

Mega projeler Yalova'nın değerini arttırıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Durmuş'un gerçekleştirdiği araştırma ile kamu tarafından ihale edilen ve Marmara Bölgesi'nin çehresini değiştirecek mega projelerin merkezinde kalan Yalova ili mercek altına alınıyor.

Yalova'ya yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisi artıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme, dev kamu yatırımlarının kilit noktasında yer alan, Organize Sanayi Bölgesi, marina ve turizm yatırımlarıyla yeniden yapılanan Yalova'yı mercek altına alıyor.

Yalova'ya yerli ve yabancı yatırımcının ilgisi hızla artıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme, dev kamu yatırımlarının kilit noktasında yer alan, Organize Sanayi Bölgesi, marina ve turizm yatırımlarıyla yeniden yapılanan Yalova'yı mercek altına alıyor.

Yalova'da kamu envanteri çalışmaları başladı!

Yalova'da kamuya ait olmayan yapı envanteri çalışmaları tamamlanmak üzere. Bu zamana kadar envanter çalışmalarının yapılmadığı Yalova'da kamu envanteri çalışmaları da başladı. Envanterler deprem risk belirlemeleri açısından önemli...

Yalova'nın detaylı yapı stoku belirleniyor!

Türkiye’de ilk defa Kentsel Dönüşüm koordinasyon kurulunu 2012 yılında oluşturan Yalova'nın detaylı yapı stoku çalışmalarında sona yaklaşıldı. Çalışmalar tamamlandığında tüm Yalova'nın detaylı yapı envanteri çıkarılmış olacak.

Akiş GYO Yalova Üniversitesi rektörlük binası yapımı için bağış yaptı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akiş ayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yalova Üniversitesi'ne bağış yaptı.

Merko Yalova Soğuk Hava Tesisleri'nin satış fiyatını güncelledi!

Merko Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Merko Yalova Soğuk Hava Tesisleri' nin satış fiyatını güncelledi...

Akiş Yalova gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akiş ÇYalova gayrimenkul projelerinin değerleme raporu yayınlandı. Akiş Yalova gayrimenkul değerleme raporunu haberimizde bulabilirsiniz...

Merko Gıda Yalova Soğuk Hava Tesisleri cayma bedelinin tahsili yapıldı!

Merko Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Merko Gıda Yalova Soğuk Hava Tesisleri için cayma bedelinin tahsili yapıldı...

Afetlere karşı risk içeren kamu binaları belirleniyor!

Yaşanabilecek afetler nedeniyle zarar görme ihtimali yüksek olan kamu binalarının envanteri önümüzdeki yıl çıkarılacak.  2012 yılında afetlere karşı alacakları tedbirler ve yapılacak düzenlemeler belirlendi

yalova kamu envanteri Haberi

yalova kamu envanteri


Bakanlığın görev kapsamındaki hizmetlerin sağlıklı, hızlı ve doğru bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için, mevcut tüm kamu yapıları ve özel yapılar ile ilgili bilgi altlığının oluşturulması ve uygulamaların bunun üzerine doğru biçimde yerleştirilmesi gerekmektedir. Ancak, bu amaca ulaşılabilmesinin önündeki en büyük engel, Yalova  genelinde böyle bir çalışmanın bugüne kadar yapılmamış olmasıdır.



Bu amacın gerçekleştirilmesine duyulan acil ihtiyaç nedeniyle kamuya ait olmayan yapı envanteri çalışmalar tamamlanmak üzeredir.


Konuyla ilgili olarak bugüne kadar kapsamı dar ve başarısı sınırlı birtakım çalışmalar yapılmış olmakla birlikte, ülke genelinde sahip olduğumuz bina bilgilerinin elde edilmesi; elde edilen bilgilerin akademik yaklaşımlarla ve bir sistem dahilinde çözümlenerek kullanıma sunulması, daha kapsamlı ve daha nitelikli bir araştırmayı gerektirmektedir.



Bu kapsamda ülke genelinde kamu  mülkiyetinde ve kullanımında (kiralık)  bulunan binalar aşağıdaki şekilde gruplandırılacaktır:


·  ...