01 / 05 / 2024

Yalova TİGEM arazileri

Yalova TİGEM arazileri

Yalova'da olası bir depremde çadırkent kurulacak yeşil alan kalmadı. 2 bin 900 dönümlük TİGEM arazileri ve belediyeye ait yeşil alanlar, imar planlarında yapılan değişikliklerle, satıldı.

Konut almak isteyenlere müjde! Fiyatlar düşüyor, alım fırsatı başlıyor!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Yönetim Kurulu Üyesi, Dr. Mustafa Koçak, konut fiyatlarının nominal olarak artsa da son bir kaç aydır aylık bazda reel olarak düştüğünü, söyleyerek konut almak isteyenlere müjdeyi verdi.

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk: RookZ! Gayrimenkulün kalesi olmaya geliyor...

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden TÜGEM'in Kurucusu, İTO Gayrimenkul Komite Başkanı ve NEOPRA Gayrimenkul Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akdoğan, sektöre yepyeni bir soluk getirecek projesi "Gayrimenkulün kalesi" sloganıyla yola çıkan RookZ için start verdi.

Türkiye'de ev sahipliği oranı düşüyor!

Türkiye'de inşa edilen konut sayısında yaşanan artışlara rağmen kendi evlerinde oturanların oranları düşüyor. İşte Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan'ın konu ile ilgili açıklamaları...

TİGEM, 392 bin tonluk hububat hasadıyla rekor kırdı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada TİGEM'in toplamda 15 işletmesinde yapılan 392 bin tonluk hububat hasadının tüm zamanların rekoru olduğunu söyledi.

Sertifikalı buğday, arpa, tritikale ve yulaf tohumluk fiyatları açıklandı! Çiftçiler hemen bu rakamlara bakın!

TİGEM, 2023 yılı tohumluk fiyatlarını tek tek açıkladı. Peki 2023 yılı tohumluk fiyatları kaç TL oldu? İşte o rakamlar...

Kurbanda Tarım İşletmeleri indirimi! Yüzde 20 daha ucuza satılıyor!

TİGEM'in Avcılar kurban pazarındaki satışlarına bayrama sayılı günler kalana ucuza kurbanlık almak isteyenler yoğun talep gösteriyor. Yüzde 20 oranında indirimi duyan vatandaşlar kurban pazarına akın etti.

TÜGEM Başkanı uyardı: Dolardaki yükseliş konut fiyatlarını artırabilir!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, dolardaki artışa dikkat çekerek, “Burada yaşanacak nakit çıkışı gayrimenkul piyasalarına dönebilir görüşündeyiz. Bu da fiyatları yükseltecektir” dedi.

TİGEM personel arıyor! Kamuda çalışmak isteyen ilkokul mezunlarına müjde! Başvurular bitmek üzere elinizi çabuk tutun!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, en az ilkokul mezunu işçi alımı yapılacağı açıkladı. İşte TİGEM iş ilanına dair araştırılan başvuru detayları!

Konut fiyatları önümüzdeki haftadan sonra nasıl seyredecek? İşte o açıklama!

TÜGEM (Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği) Başkan Yardımcısı Mustafa Koçak, önümüzdeki haftada emlak piyasasının geleceği durum hakkında uyarılarda bulundu. Koçak, geleceğe dair fiyat seyrine ilişkin de önemli bilgiler paylaştı.

TÜİK emlak piyasası verilerini paylaştı! Konut fiyatları uçunca kimse ev sahibi olamıyor!

Türkiye genelinde konut satışlarının azalması, TÜGEM Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Koçak tarafından vurgulandı. Koçak, son 1,5-2 yıl içinde konut fiyatlarında önemli bir artış olduğunu belirtti.

Konut fiyatları için ‘ikinci tur sonrası’ uyarısı geldi!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkan Yardımcısı Mustafa Koçak, eğer 2. tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra güven ortamı yaratılmazsa, emlak piyasasının daha da çıkmaza gireceği konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Süt satışlarında şok gelişme! TİGEM'de zarar etti

Türkiye'nin çiğ sütte geçtiğimiz günlerde aldığı kararla uyguladığı politika Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)'nü süt satışından ciddi anlamda zarar ettiriyor. TİGEM'in yüksek tonajlı kaliteli sütü Türkiye'nin önde gelen bir süt firmasına 9 liradan satıldığı tespit edildi.

Yalova TİGEM arazileri Haberi

Yalova TİGEM arazileri

Yalova'da olası bir depremde çadırken kurulacak yeşil alan kalmadı. 17 Ağustos 1999 depreminde on binlerce depremzedenin çadırkent ve prefabriklerde barındığı Atatürk'ün kendi parasıyla satın alıp millete bağışladığı 2 bin 900 dönümlük TİGEM arazileri ve belediyeye ait yeşil alanlar, imar planlarında yapılan değişikliklerle, tek tek satıldı. 


Önce Millet 


Çiftliği Millet Çiftliği olarak bilinen TİGEM arazisinin 1541 dönüm büyüklüğündeki alanı 2013'te Yalova'da çiçek üreticilerine kiralandı. 


TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'nın katkılarıyla yapılarak arboretum (botanik bahçesi) olarak kullanılan 80 dönümlük arazi de, deprem sonrası kullanılamaz hale geldiği gerekçesiyle imara açtı. 2012'de aralarında Arap girişimcilerin de olduğu yatırımcılara satıldı. 


Depremzedelerin çadır kurarak barındığı Yalova sahilindeki park da önce konut, sonra yeşil alan sonra da yeniden ticari alana...