01 / 07 / 2024

Yanaşık düzen otelleri karı azaltıyor

Yanaşık düzen otelleri karı azaltıyor

Otellerin birbirine yakın şekilde ardı ardına yükselmesi yatırımcıları zora soktu. Turizimcilerin “Çarpık otelleşme” adını verdiği bu düzen otellerin rekabetini arttırırken, kârını da düşürdü.

Hong Kong'da konut fiyatları yine düştü! Eylül 2016'dan bu yana en düşük seviye!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Hong Kong konut piyasasında, özel konut fiyatları art arda 10. ayda da geriledi ve Eylül 2016'dan bu yana en düşük noktaya ulaştı. 

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Enflasyon beklentileri 2022’den bu yana en düşük seviyede!

Avro Bölgesi’nde enflasyon beklentileri düşüyor. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Tüketici Beklentileri Anketi'ne göre, tüketicilerin 2024 için Avro Bölgesi enflasyon beklentileri bu yılın mayıs ayında 2022 yılı mart ayından bu yana en düşük düzeye indi.

ABD'de konut fiyatları 2012'den bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Şubat ayında yıllık bazda yüzde 2 arttı ve 2012 yılının Temmu ayından bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti.

Ekonomiye güven Mayıs 2021'den bu yana en düşük seviyede!

Ekonomik güven endeksi Haziran ayında 93,6 olarak kaydedilirken, Temmuz ayında yüzde 0,2 oranında düşüş göstererek 93,4 değerini aldı. Bu şekilde endeks, Mayıs 2021'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

ABD'nin ham petrol üretiminde 40 yılın en büyük aylık düşüşü!

Mayıs ayında günlük ortalama 1,99 milyon varil azalan ABD'nin ham petrol üretimi, Ocak 1980'den bu yana görülen en büyük aylık düşüş olarak kayıtlara geçti.

Japonya'ın ihracatı 2009'dan bu yana görülen en büyük düşüşü yaşadı!

Japonya'nın ihracatı Mayıs ayında 2009 global finansal krizinden bu yana en büyük düşüşü yaşadı.

Alman ihracatında 30 yılın en büyük düşüşü gerçekleşti!

Almanya'nın ihracatı, Kovid-19 salgınının etkisiyle martta yüzde 11,8 geriledi. Bu, Ağustos 1990'da serinin başlangıcından bu yana yaşadığı en büyük düşüş olarak kayıtlara geçti.

Brent petrolün varili 2002'den bu yana en düşük seviyesini gördü!

Brent petrolün varili saat 12.35 itibarıyla 18,02 dolara inerken, Şubat 2002'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti.

THBB 2016 Mimarlık Ödülleri Töreni 4 Ocak'ta!

1988 yılından bu yana, kuruluş amacı doğrultusunda betonun doğru ve yerinde kullanımını özendiren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), malzeme seçimi ve mimari üretim sürecinde yaşanılır çevreler ile estetik yapı örneklerini ödüllendirmek amacıyla bu yıl THBB Mimarlık Ödülleri’nin dördüncüsünü düzenl

Yeşil Yol, yaylalardaki yapılaşmaya düzen getirecek!

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce “Yeşil Yol” projesinin doğaya saygılı ve entegreli bir yol ağı olduğunu belirtti. Yüce; Yaylalardaki yapılaşmaya bir düzen getirileceğini ve kentsel dönüşüm gibi kırsal dönüşümün de sağlanacağını söyledi.

Artaş İnşaat Avrupa Konutları Kale satılık dükkan!

Artaş İnşaat Avrupa Konutları Kale satılık dükkan fiyatları 2 milyon 700 bin TL'den başlıyor. İstanbul Zeytinburnu Cevizlibağ lokasyonunda inşa edilen proje 37 bin metrekarelik arsa üzerinde yükseliyor.

Mehmet Büyükekşi: Yatırımlarda büyük düşüş var!

TİM Başkanı Büyükekşi, "Bir yıldır yatırımlarda büyük düşüş var. Sanayici ve müteşebbis yatırım yapmıyor. Bu da belirsizlikten, istikrar ve güven ortamındaki bozulmadan kaynaklanıyor" dedi.

Yanaşık düzen otelleri karı azaltıyor Haberi

Yanaşık düzen otelleri karı azaltıyor

Otellerin birbirine yakın şekilde ardı ardına yükselmesi yatırımcıları zora soktu. Turizimcilerin “Çarpık otelleşme” adını verdiği bu düzen otellerin rekabetini arttırırken, kârını da düşürdü. Otel yatırımlarının hızlandığı dönemde, turist sayısı da düşünce birçok otel istediği doluluk oranlarına ulaşamadı.


SON dönemlerde özellikle büyükşehirlerde artan otel yatırımları farklı bir sıkıntıyı da ortaya çıkardı. Birbirlerine çok yakın olarak konumlanan oteller, rekabet edebilmek için fiyat kırmaya başladı. Otel sayısı artarken, turist sayısının aynı oranda yükselmemesi de diğer sorunlar arasında yer aldı. Hatta oteller çalıştıracak elemanı bile en yakınındaki rakip otelden almaya başladı. Bu tip yanaşık düzen otellerin sektörü zor durumda bıraktığını dile getiren Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel Genel Müdürü Mustafa Alparslan, “Yanlış yatırımlar, çarpık otelleşme ortaya çıkıyor. Bu düzenin önüne geçilmesi gerekiyor. Herkes...