17 / 05 / 2024

yangın güvenliği araştırması 2013

yangın güvenliği araştırması 2013

Honeywell Life Safety yangın güvenliği araştırması kapsamında Türkiye çapında gerçekleştirilen kamu araştırmanın sonuçlarına göre son beş yıl içerisinde bir yangın tatbikatına katılanların oranı %10’un altında.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Merkez Bankası araştırmasından çıkan acı gerçek: Şirketler düşük faizli krediyi yatırıma değil, dövize yatırdı!

Merkez Bankası’nın araştırmasına göre, seçim ekonomisi uygulandığı dönemde şirketlere bol keseden dağıtılan düşük faizli krediler, yatırım ve istihdama yansımıyor. Şirketler aldıkları kredileri dövize yatırmayı tercih ediyor.

Euro'nun 11 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı, elinde Euro olanların resmen feleği şaştı! Hemen bakın!

Euro'nun 11 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı, elinde Euro olanların resmen feleği şaştı... Hemen bakın...

Selçuk Geçer, doların göreceği seviyeyi yatırımcılarla paylaştı

BDDK hamlesinin ardından değerlendirmelerde bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların göreceği seviyeyi yatırımcılarla paylaştı.

Miras araştırması nasıl yapılır? Ölen bir kişinin taşınmaz, araç ve para sorgulama işlemi 

Miras araştırması, bir kişinin ölümünden sonra mirasçıları tarafından, taşınmaz, para veya aracının olup olmadığını öğrenmek amacıyla yapılır. Oldukça karmaşık bir süreç olan miras araştırması uygun şekilde yapılmadığında mirasçılar hak kaybına uğrayabilir…

Kripto paraların güvenliği için donanım cüzdan!

Ledger Üst Yöneticisi Pascal Gauthier, kripto paraların güvenliği için donanım cüzdanlarının hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Tayfun Küçükoğlu: Binaların inşasında yangın güvenliğine öncelik verilmeli!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütleri arasında yer alan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, ‘Yangından Korunma Haftası’nda yaptığı açıklamada; yangın güvenliği konusunda yeni inşa edilen ve yenilenen binalarla ilgili önemli uyarılar yaptı.

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de  10 binTL sermaye bedeli  ile Süleyman  İbar tarafından kuruldu.

Karşıyaka Stadı için meclis araştırması önergesi verildi! 

İzmir'de yapımına başlanılan Karşıyaka Stadı'nın bitirilememesinin sebeplerinin araştırılması amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi

Şantiyelerin güvenliği için teknolojik dönüşüm gerekiyor!

İnşaat ve el aletleri sektörü iş sağlığı ve güvenliği ihtiyacının en yoğun olduğu sektörlerin başında yer alıyor. Öyle ki, kazaların yüzde 30’u yalnızca el aletlerini kullanırken meydana geliyor.

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

Asbest maruziyetinin önlenmesi için meclis araştırması önergesi verildi!

Asbestin günümüzdeki maruziyetinin önlenmesi için bilimsel çalışmalar yapılması ve olası risklerin tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi için meclis araştırması önergesi verildi.

İnşaat sektöründeki sorunların tespit edilmesi için meclis araştırması önergesi verildi!

İnşaat sektöründe yaşanan sorunların tespit edilerek bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

yangın güvenliği araştırması 2013 Haberi

yangın güvenliği araştırması 2013


Honeywell Life Safety tarafından yangın güvenliği konusunda toplumsal farkındalığın güçlendirilmesi amacıyla Türkiye çapında gerçekleştirilen kamu araştırmanın sonuçlarına göre son beş yıl içerisinde bir yangın tatbikatına katılanların oranı %10’unun altında.


Katılımcıların %28’i bir yangın alarmı duyduklarında, içinde bulundukları binayı hemen terketmek yerine, önce diğer insanların nasıl davranacağına bakacaklarını bildirirken, yarısı da yangın çıkışlarını kullanmak yerine, binayı içeri girdikleri aynı yolu kullanarak terkedeceklerini belirterek, yangın çıkışlarının öneminin yeterince bilinmediğini ortaya koydular.


Araştırmaya katılanların yaklaşık  %50’si kendilerini yangın çıkışlarına yönelten ve acil çıkış talimatları veren gelişmiş bir sesli yönlendirme sisteminin daha etkili olacağını söylediler ki bu cevap aslında yeni teknolojilerin binaların acil tahliyesinde ne kadar önemli bir rol üstlenebileceğini gösteriyor.


“Bu araştırma ülkemizdeki yangından korunma bilincinin eksikliği hakkında korkutucu sonuçlar ortaya koyuyor” diyen Honeywell Türkiye...