28 / 04 / 2024

yanlış tapu

yanlış tapu

www.emlakkulisi.com'un yazarı SPK lisanslı değerleme uzmanı Ebru Öz, yazdı! Sahip olduğunuz konutun tapusu doğru mu? Yoksa başkasının evinde mi oturuyorsunuz? Tapunun doğru olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası, belirli bir nedenden dolayı açılır. Bu dava, tapuda bazı hataların saptanması sonucunda açılır. Özellikle de tapuda bazı unsurların yanlış kaydedilmesi tapu kaydının düzeltilmesi davasını gerektirir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi davası tam olarak nedir?

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Tapu kaydındaki kimlik bilgileriyle ilgili şok detay! Yargıtay kararını verdi!

Tapu kaydına yanlış yazılan kimlik bilgileri ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Eğer bir kişinin nüfusta kaydı yok ise o kişinin mirasçıları veya tapu maliki, sahibi olduklarını öne sürdükleri bir gayrimenkul için ne yapabilir?

Tapu harcına fazla ödenen para geri alınabilir mi? Tapu harcına fazla ödenen para kaç yıl içinde alınır?

Tapu harcı ödemesi yapılırken kimi zaman hesaplamalarda yapılan hatalar nedeniyle hem alıcı hem de satıcı fazladan para ödemek durumunda kalabiliyor. Ancak sonradan fark edilen bu yanlışlık nedeniyle pek çok vatandaş “Tapu harcına fazla ödenen para geri alınabilir mi?” araştırması yapıyor…

Tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022!

Tapu harcını eksik beyan eden ancak sonradan pişman olan vatandaşlar yanlışlığı düzeltmek için bir dilekçe verebiliyor. İşte tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022...

Tapuda ismim yanlış yazılmış! Tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alanlar tapu belgelerinde yazan isimlerinin yanlış olduğunu sonradan fark edebiliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Mehmet Ay'dan Çukurova Belediyesinin tapu dağıtım törenine tepki!

Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin kente hizmet etme amacı içerisinde olduklarını belirten Ak Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, belediye tarafından yapılacak tapu dağıtım töreninin son derece yanlış olduğunu söyledi. 

Tapu harcını yanlış beyan edene ceza!

Ev alım satımlarında tapu harcı ödenmeden devir yapılmıyor. Tapu harçlarının yıl sonuna kadar binde 15 olarak ödenmesi gerekiyor. Yanlış beyan edilen ve eksik ödenen tapu harçları için büyük cezalar kesiliyor.

Tapu harcı pişmanlık beyannamesi 2017!

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri sürecinde gerçek değeri beyan etmeyip pişman olan kimseler Maliye farketmeden beyanname ile yanlışlığı düzeltebiliyor. İşte tapu harcı pişmanlık beyannamesi 2017..

Ev alırken yanlış beyana Maliye'den 6 bin lira ceza!

Bugünlerde birçok vatandaşın ekstradan ‘tapu harcı’ borcu çıkmaya başladı. Ev alırken yanlış beyana Maliye banka kredisi ve hesap hareketinden ulaşıp cezayı kesiyor. “600 lira kazanayım” derken 6 bin lira kaybetmeyin.

Tapu satış bedeli düzeltme işlemleri!

Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde aradaki fark üzerinden ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyenler pişmanlık beyannamesi verebiliyor. İşte tapu satış bedeli düzeltme işlemleri..

Tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar 2015?

Tapu işlemlerinde gayrimenkulün gerçek alım bedelinin beyan edilmesi harcın bu tutar üzerinden hesaplanması gerekiyor. Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde eksik beyan cezası ödeniyor. Tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar 2015?

Yanlış tapu işlemiyle 5 daire sahibi oldu!

Sağlık sigortası işlemi için Ankara'ya gelen Mustafa Şentürk, Mamak'ta 5 daire sahibi olduğunu öğrendi. Şentürk, tapuların gerçek sahibini bularak iade etti

yanlış tapu Haberi

yanlış tapu

Garip bir konu başlığı değil mi? Hiç böyle şey olur mu diyeceksiniz...Yıllar önce, ben henüz bir değerleme uzmanı değilken karşıma böyle bir soru çıksaydı,ben de şaşırırdım.

Ancak şu an biliyorum ki bu konu ülkemizde birçok gayrimenkul sahibinin sorunu ve birçoğunun da bundan haberi yok. Bilinmeyen bir sorun olduğu için de kişilerin bu konuyu anlaması oldukça zor olabiliyor. Anlaşılmadığı sürece de, çözümü bazı durumlarda zaten oldukça zor olan konu daha da çıkmaza giriyor.

Bu sorunu kısaca şöyle özetleyebiliriz: Hepimizin bildiği gibi mülk sahibi olunduğunda kişiye bir tapu senedi verilmektedir. Örneğin bir apartman dairesi sahibi olduğunuzu ve tapu senedinizde 1.katta 4 numaralı daireye sahip olduğunuzun yazdığını düşünelim. Apartmandada doğal olarak 1.kattaki 4 numaralı dairede oturuyorsunuz....