07 / 05 / 2024

Yapı Bilgi Modellemesi Uzmanlık Sertifika Programı

Yapı Bilgi Modellemesi Uzmanlık Sertifika Programı

İstanbul Teknik Üniversitesi, Türkiye' nin ilk iş kazasına çare olacak sertifika programını geliştirdi. BIM uzmanlığı projesiyle şantiyenin prototipi hazırlanarak her türlü risk analiz edilecek..

Bilgiçler Yapı AKTİM Çarşı lansman için gün sayıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bilgiçler Yapı, 2023 yılını 3 milyar 100 milyon TL’lik yeni projesi AKTİM Çarşı - Ofis projesinin temel atma hazırlıklarıyla tamamladı.

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa AKTİM Çarşı-Ofis'i için düğmeye bastı! 

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa'daki, yeni ticari gayrimenkul projeleri olan AKTİM Çarşı-Ofis'in temelini atmaya hazırlandıklarını bildirdi. 

Bilgiçler Yapı'dan Bayrampaşa'ya ofis ve ticari ünitelerden oluşan yeni proje! Yakında ön satışta!

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa'da 3,1 milyar liralık yatırımla ofis ve ticari ünitelerden oluşan yeni bir projeye imza atacak. İşte ayrıntılar...

Falema Turizm İnşaat Reklam Bilgi Teknolojileri Taşımacılık Gıda Ltd.Şti.'nin merkez nakli yapıldı!

Falema Turizm İnşaat Reklam Bilgi Teknolojileri Taşımacılık Gıda Koz.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Falema Turizm İnşaat Reklam Bilgi Teknolojileri Taşımacılık Gıda Koz.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti.'nin merkezi Arnavutköy'de yapıldı. 

İnşaat sürecinde israf nasıl önlenir?

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Yapı Bilgi Modellemesi'ni (BIM) inşaat çalışmalarında verimliliği artırmak ve israfın önüne geçiyor.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması planlanıyor.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında 3194 sayılı İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi amaçlanıyor.

Yapı Bilgi Modelleme Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yapı Bilgi Modelleme Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Taha Karslıoğlu tarafından kuruldu.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Prefabrik Yapı, Yapı Bilgi Modellemesi'ne adapte olacak!

Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi 1000'e yakın katılımcıyla İstanbul'da düzenlendi. Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) standartlarının değerlendiği zirveye Prefabrik Yapı A.Ş.'de katıldı.

Her gün 13 bin yeni konuta ihtiyaç var!

Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) yazılımları alanında hizmet veren Autodesk tarafından gerçekleştirilen ‘Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi’nde şehirlerin ve inşaat sektörünün geleceği konuşuldu...

buildingSMART Türkiye'nin kuruluş süreci başladı!

Türkiye İMSAD'ın ev sahipliğinde 'buildingSMART Türkiye'nin kuruluş süreci başlatıldı. İnşaat sektörünün teknolojik gelişimlerinden biri olan Yapı Bilgi Modellemesi'nin Türkiye'de kullanımının yaygınlaşması hedefleniyor.

Bina Bilgi Modellemesi rekabette fark yaratacak!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile İstanbul’da, ‘Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayi Zirvesi’ düzenledi. 

Yapı Bilgi Modellemesi Uzmanlık Sertifika Programı Haberi

Yapı Bilgi Modellemesi Uzmanlık Sertifika Programı


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), inşaat sektöründeki iş kazalarını en aza indirgemek için Türkiye'de ilk kez uygulanacak bir projeyi hayata geçiriyor. 3D yazılım firmalarından Autodesk işbirliğiyle Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) Uzmanlık Sertifika Programı başlatan üniversite, iş kazalarını önlemeyi hedefliyor. İnşaat sektöründe maliyet ve zamandan tasarruf sağlayan program kapsamında, inşa edilecek binaların önce tam teşekküllü sanal bir prototipi çıkarılacak. 


ZAMANDAN TASARRUF SAĞLIYOR 

Elemanların aynı yerde çakışması, işin zamanında yetişmemesi, olası iş kazaları gibi tüm riskler önce bu sanal model üzerinde analiz edilecek. ABD ve Kuzey Avrupa ülkelerinde olduğu gibi yeterli sayıda uzman işgücü oluştuktan sonra, kamu projelerinde de BIM kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi öngörülüyor. 12 Ocak-3 Mart 2015 arasında, iki haftalık sürelerle verilecek toplam üç modülden oluşan eğitim programının yeniliklere kapı açan üniversite-sanayi-işbirliği...