30 / 04 / 2024

Yapı denetim firmasını müteahhitin seçebilmesi

Yapı denetim firmasını müteahhitin seçebilmesi

Yapı denetim sisteminde denetim firmasının müteahhitlerce belirlenebilmesi meclis gündemine taşındı. CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İnşaat Mühendisleri Odası: Yapı denetim mühendisleri kamu görevlisi sayılsın!

TMMOB İMO Adana Şube Başkanı Hıdır Çak, yapı denetim mühendislerinin yaşadığı şiddet olaylarının arttığını dile getirerek, şantiyelerde denetim ve yönetim görevini yürüten mühendislerin kamu görevlisi niteliğinde sayılması gerektiğini söyledi.

İnşaat sektöründe yapı denetim sorunu! Firmalar keyfi uygulama getiriyor!

Müteaahitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, inşaat sektöründeki ilk sorunlardan birinin yapı denetim firmalarının keyfi uygulamaları olduğuna dikkat çekti ve önerilerini paylaştı. İşte o açıklamalar...

Yapı denetim kuruluşları isyan etti! Yapın denetim firması çok, denetleme alanı yok!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa’da ihtiyacın üzerinde firma olduğunu, gerçekte öyle bir denetleme alanının olmadığını söyledi.

Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu tutuklandı.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31784 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Salınım Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Salınım Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Demirbaş tarafından kuruldu.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinde değişiklik!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31581 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi!

Başkent Ankara'da yer alan Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi...

Akiş GYO 2021 yılı için bağımsız denetim firmasını seçti!

Akiş GYO, 2021 yılı mali tablo ve raporlarının denetimi için PwC Bağımsız Denetim Ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi'nin bağımsız denetim firması olarak seçilmesine karar verdi. 

Işıklar Yapı 2021 yılı bağımsız denetim firmasını seçiyor!

Işıklar Yapı'nın 2021 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi için Birleşik Ekol Bağımsız Denetim A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi.

Özderici GYO 2021 yılı için bağımsız denetim firmasını seçiyor!

Özderici GYO, 2021 yılı için bağımsız denetim firması olarak hizmet alınacak kuruluşun, genel kurulun onayına sunulmak üzere, Işık Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi. 

6 bin 450 yapı denetim firması denetlendi! 131 bin 700 binadan numune alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl yapı denetim firmalarına yönelik 6 bin 450 denetim yaptı. 198'ine idari para cezası kesildi. Aynı zamanda EBİS kapsamında bugüne kadar 131 bin 700 binadan 9 milyon 750 bin çipli beton numunesi alındı.

Cüneyt Zeytinci: Yapı denetim mevzuatı güncellenmeli!

Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı Cüneyt Zeytinci yaptığı açıklamada, yapı denetim mevzuatının güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Yapı denetim firmasını müteahhitin seçebilmesi Haberi

Yapı denetim firmasını müteahhitin seçebilmesi



CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Yapı denetim sisteminde denetim firmasının müteahhitlerce belirlenebilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdiş sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu.

Özdiş önergesinde "4708 sayılı yasa ile başlatılan yapı denetim sistemi ile yapıların denetimi yapılmakta, olası bir felakete karşı can ve mal kaybının önlenmesi amaçlanmaktadır. Ne var ki kağıt üzerinde yapı denetimi yapılsa da denetimi yaptıran müteahhit veya yatırımcının denetim firmasını kendi seçiyor olması birçok sorunu ve denetimsizliği beraberinde getirmektedir." diyerek bu çerçevede 4 soru sordu.

Özdiş'in soruları

1- Müteahhit veya yatırımcının kendi denetimcisini kendisinin seçiyor olması sizce mantıklı mıdır?

2- Yapı denetim firmalarının para kazanbilme amacıyla çeşitli tavizler verdiği iddia edilmektedir. Bu iddialar araştırılmış mıdır?

3- Deprem riski yüksek olan ülkemizde yapıların denetiminin bilimsel ve dürüst...