06 / 07 / 2024

yapı denetimde yer bilimci

yapı denetimde yer bilimci

Kocaeli’ li Jeoloji Mühendisi Volkan Kara, yakın zamanda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ nin yapı denetim firmalarına yapmış olduğu denetim ve cezai uygulamalarla ilgili bazı tespitlerde bulundu...

Emeklilere 18 bin TL ödeme için son 5 gün! Emekli promosyon güncelleme: Yapı Kredi emekli promosyon başvuru 2024!

Bankaların emekli promosyonları bu ay güncellendi. Emeklilerin en çok merak ettiği bankalar arasında Yapı Kredi yer alıyor. Peki Yapı Kredi emekli promosyon ne kadar Haziran 2024? 

'Sarıyer’in tabutu' olarak bilinen rezidans inşaatı önünde eylem: Bu beton tabutun yapılmasına izin vermeyeceğiz!

Sarıyer kent ve doğa savunucuları, 35 senedir Sarıyer Hacıosman Kavşağı’nda inşaat halindeki otel inşaatının yeniden başlamasına tepki göstererek “Bu beton tabutun yapılmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür fay hattını işaret etti ve uyardı! Stres transferi yükseldi...

Türkiye'nin deprem riskli ile ilgili deprem bilimciler neredeyse her gün uyarılar yapıyor. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bugün saat 06.31'de Kahramanmaraş Göksun ilçesinde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki deprem ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı.

Emeklilerin hesabına 31 Mayıs'a kadar 18 bin TL yatıyor! İşte Yapı Kredi emekli promosyon 2024... 

Milyonlarca emekli şimdi banka banka promosyon rakamlarının kaç TL olduğunu araştırıyor. En çok merak edilen bankalar arasında Yapı Kredi yer alıyor. Peki Yapı Kredi emekli promosyon ne kadar? İşte Yapı Kredi emekli promosyon 2024...

Emeklilere bu ay kesin 18 bin lira yatacak! Başvuran anında maaşa ek alıyor: Yapı Kredi emekli promosyon!

Maaşını üç yıl süreyle istedikleri bankaya taşıyan emeklilere, aldıkları aylığa göre nakit promosyon ödeniyor. En çok merak edilen bankalar arasında Yapı Kredi yer alıyor. Peki Yapı Kredi emekli promosyon ne kadar?

Esenyurt konut satışında zirvede: Ortalama konut fiyatı 1 milyon 949 bin 90 TL!

Endeksa verilerine göre Türkiye'de en çok konut satışı yapılan yer İstanbul Esenyurt oldu. Esenyurt'ta metrekare fiyatı 17 bin 719 lira, ortalama konut fiyatı da 1 milyon 949 bin 90 lira. Peki konutta fiyatlar düşüyor mu? 

Necati Köklü kimdir? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında yer aldı? Ne iş yapıyor?

Necati Köklü nereden mezun oldu? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında yer aldı? İşbir Holding’te ne iş yapıyor? İşte Necati Köklü ile ilgili tüm merak edilenler...

Baran Çelik kimdir? Hangi üst düzey görevlerde yer aldı? Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nda ne iş yapıyor?

Baran Çelik üniversiteyi nerede okudu? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında yer alıyor? Şu an ne iş yapıyor?

Yıldırım Yer Bilimleri Jeoloji Mühendislik Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Yıldırım Yer Bilimleri Jeoloji Mühendislik Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Yıldırım Yer Bilimleri Jeoloji Mühendislik Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Pendik'te yapıldı.

Kartal Orhantepe'de riskli yapıların yer aldığı 477 bin metrekarelik alanın plan notu askıda!

İstanbul İli, Kartal İlçesi, Orhantepe Mahallesi içerisinde bulunan 6306 sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı olduğu tespit edilen yapıların yer aldığı 47,7 Ha’lık Uygulama Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP Plan Notu askıya çıkarıldı.

Emlak Konut GYO Tozkoparan 3. Etap 1. Kısım'ın yer teslimi yapıldı! Projeyi hangi firma inşa edecek?

Emlak Konut GYO Tozkoparan 3. Etap 1. Kısım'ın yer teslimi yapıldı. Peki Emlak Konut GYO Tozkoparan 3. Etap 1. Kısım hangi firma tarafından inşa edilecek? İşte ayrıntılar...

Sarıyer Poligon Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Poligon (İstinye) Mahallesi, Rezerv Yapı Alanına (380 Ada 24-25 Parseller) İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı NİP Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Sarıyer'de 137 milyon TL bedelle yapım karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ili, Sarıyer ilçesi, Tarabya Mahallesi, 552 ada 24 parselde 137 milyon TL bedelle yapım veya onarım  karşılığı kiralama ihalesi düzenliyor.

yapı denetimde yer bilimci Haberi

yapı denetimde yer bilimci

Kocaeli’li Jeoloji Mühendisi Volkan Kara “1999 yılında 4708 sayılı yasa kanunu ile yapı denetim firmalarına bırakılan denetim yükümlülükleri belediyelerin de kontrolünde yapılmaya başlandı. Ancak, yapı denetimde sorumluluk temelden itibaren başlar, zaten en büyük problem de bu aşamada başlıyor, çünkü zemin etüdünde denetçi hizmeti yok. Bugün, ilgili yasa ve yönetmeliklerde belirtilmiş olmasına karşın, hala yapı denetim firmalarında hemen hemen hiçbir jeoloji veya jeofizik mühendisi istihdam edilmemektedir. Zemine ait denetimler yalnızca belediyelerin inisiyatifinde kaldığından ister istemez sorunlar baş gösteriyor. Belediyelerin kesmiş oldukları cezalar yasalar gereğidir mutlaka. Fakat işler bu noktaya gelmeden gerekli önlemlerin alınması daha olumlu sonuçlar doğuracaktır” dedi. Kocaeli genelinde, özellikle ‘Önlemli Alan’ olarak veya C grubu zeminler başlığı altında sınıflandırılmış bölgelerde inşa edilecek tüm yapılarda mutlaka jeoteknik önlemlerin de...