05 / 05 / 2024

Yapı denetimine dikkat edilmeli mi

Yapı denetimine dikkat edilmeli mi

İNŞAAT Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'nin gerçekleştirdiği 'Yapı Denetim Çalıştayı'nda mühendisler yapıların uzun süreli ve sağlıklı biçimde yaşam alanı olarak kullanılabilmesi için üretim sürecinin denetimine dikkat çekti.

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesinin bir yıllık yapılmış olması, sene sonunda çıkacağınız anlamına gelmiyor!

Kiracı ve ev sahibini yakından ilgilendiren kira sözleşmesinde önemli ayrıntılara dikkat edilmesi gerekiyor. Ev sahipleri bir yıllık yapılan kira sözleşmesinde kiracısını evden çıkartma girişiminde bulunabiliyor, fakat süreç bu şekilde ilerlemiyor. İşte ayrıntılar...

STK'lardan yapı stoku açıklaması: 10 milyon civarındaki yapı stokunun 6-7 milyonu riskli!

Adana'da aralarında KESK, DİSK, Adana Barosu, TMMOB ve Adana Tabip Odası'nın da bulunduğu sivil toplum kuruluşları ortak açıklamalarında riskli yapı stokuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

Ev alıp satacaklar dikkat! Kimlik doğrulaması olmayanlara ceza!

Ev alım ve satım işlemi yap isteyenler dikkat... Kimlik doğrulaması olmayanlar cezai yaptırımlara tabi olacak... İşte pek çok kişiyi yakından ilgilendiren o konu ile ilgili paylaşılan detaylar...

İstanbul büyük depreme nasıl hazırlanacak? Bakan Özhaseki tek tek açıkladı: İstanbul için yasa taslağı geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki riskli yapılara dikkat çekerek, megakentin depreme hazırlanması için yapılacakları tek tek açıkladı. İstanbul için yasa taslağı hazırlığı da başladı. İşte ayrıntılar...

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat! Evde bakım 2023 ödemeleri artık resmen böyle yapılacak! Hemen bir bakın!

Evde bakım maaşı alanlar aman dikkat! Evde bakım 2023 ödemeleri artık resmen böyle yapılacak... Hemen bir bakın...

Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri artık hafta sonu da yapılabilecek! Tapu işlemi yaparken bunlara dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Yalnızca tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki tapu işlemi yapacakların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Sürücüler dikkat! Trafikte bunu yapıyorsanız 1.671 TL ceza ödeyeceksiniz

Sürücüleri yakından ilgilendiren ve hayati durumların önüne geçmesi amacıyla kritik bir ilan kamuoyuna açıklandı. Bu önemli ilanda, belirli hataların yapılması durumunda cebinizdeki parayı kaybetme riskine de dikkat çekildi.

Enflasyon canavarı emekliyi ezdi geçti! Fiyat artışları son 5 yılda yüzde 269’a ulaştı!

DİSK-AR’ın yeni araştırması enflasyondaki korkutucu artışı gözler önüne serdi. Fiyatlar sadece 5 yıl içinde 3 haneli artarken, emekli ikramiyelerine ise minimum oranlarda zam yapıldığı dikkat çekti.

Steam’de indirim kazancı dikkat çekti! İşte en çok satan O oyunlar!

Dijital oyun platformu Steam'de 14 Mart ile 21 Mart tarihleri aralığında en çok satan oyunlar açıklandı. İndirime giren yapımlar dikkat çekti. İşte detaylar…

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenler dikkat! Bu detayları sakın atlamayın!

Türkiye genelinde milyonlarca kişiyi ilgilendiren borç yapılandırma düzenlemesi yürürlüğe girdi. Ancak Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı yapılandırmasından faydalanabilmek için bu detaylara mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor.

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar başvurusu yapacaklar dikkat!

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar tespit başvurusu yapacaklar dikkat!

Martı ayı için zam oranı belli oldu... Bu zam oranından fazlası yapılamayacak dikkat

Mart ayı güncel kira artış oranı belli oldu. Mart ayında enflasyon üzerinin oranında kira artışı yapılamayacak. Ayrıca bilindiği üzere devletin koyduğu yüzde 25 sınırı var.

Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehirde yıkımlara neden oldu. Depremlerin ardından Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen tek tek açıkladı! 

Yapı denetimine dikkat edilmeli mi Haberi

Yapı denetimine dikkat edilmeli mi


İNŞAAT Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'nin gerçekleştirdiği 'Yapı Denetim Çalıştayı'nda mühendisler yapıların uzun süreli ve sağlıklı biçimde yaşam alanı olarak kullanılabilmesi için üretim sürecinin denetim ile birlikte yürütülmesi gerektiği gerektiğine dikkat çekti. 


TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi yapı denetimi alanındaki sorunların tartışıldığı bir çalıştay düzenledi. "Kontrol edemiyoruz" başlığıyla gerçekleşen çalıştayda mühendisler yapıların denetlenmesi konusunda mühendislik mesleğinin sorumluluğunu ve neler yapılabileceğini konuştu. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İMO Ankara Şube Başkanı Selim Tulumtaş, mimar ve mühendislerin yapıların denetlenmesinde asli aktörler olduğuna dikkat çekti. Yapı alanındaki denetimsizliğe işaret eden Tuiumtaş, denetlemenin önemsenmediğini söyledi. Tuiumtaş, "Yaşanan kar nedeniyle gerçekleşen çökmelere ilişkin mühendislere tavsiyelerde bulunuluyor. Yetkililer alt geçitlerde yaşanan su baskınlarına 'Yüzyılda bir kez gerçekleşiyor' diyerek maliyetini ön plana çıkaran açıklamalarla mühendislik mesleğini aşağılayan söylemler...