05 / 05 / 2024

Yapı Merkezi yüksek hızlı tren projesi ihalesi

Yapı Merkezi yüksek hızlı tren projesi ihalesi

Dünyanın en büyük müteaahitleri listesinde 78'inci sırada yer alan Yapı Merkezi, Tanzanya'dan yüksek hızlı tren projesinin ihalesini tek başına aldı..

Yüksek Fener İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Yüksek Fener İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Yüksek Fener İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi'nin merkezi Fatih'te yapıldı.

Sami Duman ne iş yapıyor? Yüksek lisansını hangi okulda yaptı? Sami Duman’ın hayatı...

Pera GYO Yönetim Kurulu Üyesi Sami Duman hangi okulda okudu? Yüksek lisansını nerede yaptı? Hangi görevlerde yer aldı? İşte Sami Duman ile ilgili merak edilen her şey...

Ahmet Karaca nerede doğdu? Ne iş yapıyor? Yüksek lisansını yurt dışında mı yaptı?

Körfez GYO Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İşe Alım ve Ücretlendirme Komitesi Üyesi Türk iş insanı Ahmet Karaca kimdir? Ahmet Karaca hangi okuldan mezun oldu? Yüksek lisansını nerede yaptı? İşte Türk iş insanı Ahmet Karaca ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Karayolları Genel Müdürlüğü'nde yüksek maaşla çalışma fırsatı! Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 3000 personel alınacak!

Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 3000 personel alımı yapılacak. Yüksek maaşla hemen Karayolları Genel Müdürlüğü'nde hemen işe başlayın. İşte Karayolları Genel Müdürlüğü personel alım detayları!

Yapı Merkezi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu vefat etti!

Kalyon, Kolin, Limak, Cengiz inşaattan sonra en yüksek ekonomik değerde kamu ihalelerini alan Yapı Merkezi’nin Onursal Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu yaşamını yitirdi. 

'İnce hesap yapılmayacak, asgari ücret zammı yüksek olacak'

Bazı uzmanlar asgari ücrette beklenen yüksek artışın gerçekleşmeyeceği, Temmuz ayında yapılan ara zam oranının, açıklanacak yıl sonu enflasyonundan çıkarılarak, aradaki farkın yeni ücrete yansıtılacağını savunurken, Dünya Gazetesi Yazarı Aktaş "İnce hesap yapılmayacak, zam oranı yüksek olacak" dedi.

Emekli promosyon yarışı kızıştı! En yüksek emekli promosyonu ne kadar oldu? İNG, Yapı Kredi, Garanti, Ziraat, Akbank...

Temmuz ayında yapılan ara zammın ardından emekli promosyon ücretleri arttırıldı. Bu kapsamda bankalar art arda promosyon güncellemesi yaparken kamu bankalarının da yarışa katılmasıyla promosyonların ücretleri arttı. Peki 2022 en yüksek emekli promosyonu ne kadar oldu?

Kızılay KPSS şartsız personel alacak! Yüksek maaşla iş fırsatını sakın kaçırmayın! İşte online başvuru ekranı!

Kızılay KPSS şartsız personel alımı yaptığını açıkladı. KPSS şartı aranmayan pozisyonlar için başvurular internet üzerinden yapılabiliyor. Yüksek maaşlı iş ilanları için internet üzerinden başvuru yapılabiliyor...

Yapı Merkezi YKB Başar Arıoğlu'ndan girişimcilere çok önemli tüyolar!

Dünya çapında başarılı bir çok projeye imza atan Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, şirketinin çok uluslu firmaların stratejik ortağı olmasının ardındaki başarıyı girişimcilere anlattı.

Emekliye yüksek promosyon müjdesi! Bankalar peş peşe duyurdu! Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, TEB, Yapı Kredi...

Emekli promosyonuna ilişkin bankalardan peş peşe zam açıklaması yapıldı. Bankaların emekli promosyon fiyatları belli oldu. Peki en yüksek promosyon ne kadar kadar? Hangi banka kaç TL emekli promosyonu veriyor? İşte banka banka emekli promosyon ücretleri.

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak

İstanbul Finans Merkezi yerleşkesi içinde yükselen Merkez Bankası binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olacak. Söz konu projenin tasarımını Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Marmaris’teki Yazlık Konut'un mimarı olan Şefik Birkiye’nin şirketi VizzionArchitects gerçekleştirdi.

Yenişehir'deki en yüksek yapılaşma izni verilen parseller kimlere ait?

Tartışmalı proje Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilecek Yenişehir'de en yüksek yapılaşma izninin verildiği toplam büyüklüğü 7 milyon metrekareye ulaşan 223 adet parselin sahipleri merak edilmeye başlandı. 

Kiraya enflasyondan yüksek zam yapılır mı?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline TÜFE'ye göre zam yapılıyor. Peki, kiraya enflasyondan yüksek zam yapılır mı?

Yapı Merkezi yüksek hızlı tren projesi ihalesi Haberi

Yapı Merkezi yüksek hızlı tren projesi ihalesi

Yapı Merkezi, Tanzanya'dan yüksek hızlı tren projesinin ihalesini aldı. Dünyanın en büyük müteaahitleri listesinde 78'inci sırada yer alan Yapı Merkezi, Şubat ayında Portekizli ortağı ile 1.2 milyar dolarlık yüksek hızlı tren projesi işini almıştı.


Yapı Merkezi, bu kez de aynı projenin 1.9 milyar dolarlık ikinci etabını tek başına kazandı.


Tanzanya Devlet Demiryolları şirketi Reli Assets Holding Company (RAHCO) tarafından "Tekliflerin değerlendirilmesinden sonra Yapı Merkezi'nin teknik ve finansal gereklilikleri karşıladığı görülmüştür" şeklinde açıklama yapıldı.


İhaleye 15 firmadan teklif gelmişti

Yapı Merkezi'nin 1.9 milyar dolarla kazandığı ikinci faz yüksek hızlı tren projesi, Morogoro ile Makutupora arasında gerçekleşecek. Hattın toplam uzunluğu ise 422 kilometre olacak. 


Yılda 17 milyon tonluk kargo taşımacılığı yapılabilecek hat, 36 ay içerisinde...