15 / 05 / 2024

yapı müteahhitliği için gerekli evraklar

yapı müteahhitliği için gerekli evraklar

27787 Saylı Resmi Gazete de yayımlanan yönetmeliğe göre yapı müteahhidi yetki belgesi başvurularında kimlerden hangi belgelerin temin edilmesi isteniyor? Yapı müteahhidi yetki belgesi için istenen evraklar nelerdir?

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Evde bakım maaşı için son dakika kararı çıktı! Evde bakım ödemeleri 2023 artık resmen böyle yapılacak! Hemen bakın!

Evde bakım maaşı için son dakika kararı çıktı... Evde bakım ödemeleri 2023 artık resmen böyle yapılacak... Hemen bakın...

İş arayan mühendisler için düğmeye basıldı! Başvuru şartları tek tek açıklandı! İşte detaylar!

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce yapılan açıklama kapsamında kurum içinde çalışacak personel alımı yapılacak. İşte iş arayan mühendisler için yayımlanan ilanın detayları!

Binlerce kişiyi ilgilendiren yapılandırma için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok önemli çağrı!

Seçimler öncesi hükümetten özellikle küçük esnaf ve KOBİ’leri ilgilendiren önemli bir adım daha atıldı. Buna göre, devlete olan prim borcu, vergi ve cezalara yapılandırma geliyor. İşte Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı bu yapılandırması için hükümete onbinlerce esnafı heyecanlandıracak bir çağrı geld

Erdem Şahin Yapı Müteahhitliği Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erdem Şahin Yapı Müteahhitliği Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Ekrem Şahin tarafından kuruldu.

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Kastamonu sel felaketinde bir müteahhit için gözaltı kararı! 

Kastamonu'nun Bozkurt  ilçesinde meydana gelen ve çok sayıda insanın hayatına kaybettiği sel felaketi için soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturmada bir müteahhit için gözaltı kararı alındı. 

KİPTAŞ Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesi için geri sayım başladı!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'da hayata geçirilen Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesi için geri sayım başladı. Projede yakın zaman içerisinde temel atma işlemi yapılacak. 

Vergi mükellefleri için mücbir sebep sona erdi!

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamaya göre; vergi mükellefleri için yürürlüğe giren mücbir sebep uygulaması sona erdi. 

1999'dan önce yapılan evler için risk uyarısı!

AK Parti'li Özhaseki'den, 1999'dan önce yapılan evler için deprem riski uyarısında bulundu. Özhaseki, ''Çünkü o günkü inşaat yönetmeliğine göre yapılan evlerin hesapları bugün yaptığımızdan çok farklı" dedi.

Bağcılar Belediyesi'nden yıkım yapılacak bina için asbest raporu talebi! 

İstanbul Bağcılar Belediyesi, ilçede yıkım yapılacak binalar için "Asbest yoktur" raporu talep etti . 

Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale tarihi belli oldu!

Yapımı yılan hikayesine dönen Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için tarih belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cedit Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili yıl sonuna kadar ihale düzenleyeceklerini söyledi.

yapı müteahhitliği için gerekli evraklar Haberi

yapı müteahhitliği için gerekli evraklar

Yapı müteahhidi yetki belgesi için istenen evraklar!

27787 Saylı Resmi Gazete de yayımlanan "Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik" gereği; 01/01/2012 tarihinden itibaren her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi numarası alması, bu numaranın yapı ruhsatında, yapı kullanma izin belgesinde ve yapım işleri sözleşmelerinde kullanılması gerekiyor. 


Peki, yapı müteahhidi yetki belgesi başvurularında kimlerden hangi belgelerin temin edilmesi isteniyor? Yapı müteahhidi yetki belgesi için istenen evraklar aşağıda sıralanıyor.  


Yapı müteahhidi yetki belgesi için gerekli evraklar:

GEÇİCİ MÜTEAHHİTLİK İÇİN:

1-      Kimlik Fotokopisi

2-      Başvuru Formu. (Adres, Telefon Bilgileri, T.C. Numaraları Gibi İlgili Tüm Haneler Eksiksiz Doldurulacak.)

3-      Banka Dekontu [Halk Bankası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye Hesabına ( Kod No:118) 300,00 TL]

Dekont başvuru sahibi...