02 / 05 / 2024

Yapı ruhsat alımı

Yapı ruhsat alımı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Haziran dönemine ilişkin "Yapı İzin İstatistikleri" verilerini açıkladı.

Türk Hava Yolları açıkladı! 31-48 bin TL maaşla personel alımı yapacağını duyurdu!

Türk Hava Yolları, teknisyen personel alımı yapılacağını açıkladı. En az 31 bin Türk Lirası maaşlı yapılacak alımın şartlarının neler olduğu da merak ediliyor! Başvuru yapacak olan adaylarda bulunması gereken nitelikler neler? Başvurular nereden ve ne zamana kadar yapılacak?

Adalet Bakanlığı'nın personel alım süreci sona erdi: (CTE) için yapılan 626 işçi alımının sonuçları açıklandı!

Adalet Bakanlığı'nın Ceza İnfaz Kurumları için 626 sözleşmeli personel alımına dair sözlü sınav sonuçları duyuruldu. Bu sonuçlar, 10 ayrı branş için yapılan alım sürecini kapsıyor. CTE sözleşmeli personel sınav sonuçlarına nasıl ve hangi platformdan erişilebilir? İşte detaylar...

İş arayanlara büyük fırsat! İŞKUR üzerinden o kuruma 163 personel alınacak! İşte alım yapılacak kadrolar!

İŞKUR iş arayanlara müjdeli bir haber verdi. O kurum 163 personel alımı yapılacak. Alım yapılacak kadrolar da açıklandı. İşte detaylar!

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım'ın ruhsatı alındı! 

Emlak Konut GYO, Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada yapı ruhsatı alınan bağımsız bölüm sayısı açıklandı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! 1474 personel alımı yapılacak! Alım klavuzu resmen yayımlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı  Devlet Memuru alımı için 28282 sayılı başvuru kılavuzu yayımladı. Klavuza göre toplamda 1474 personel alımı yapılacak! 

Kamu İhale Kurumu için sözleşmeli personel alımı! Alınacak 18 kişi için kadro detayları!

Kamu İhale Kurumu, 18 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. KPSS puanı ve KPSS puansız personel alımı yapılacak. Alım yapılacak kadrolar, başvuru şartları ile başvuru tarihleri açıklandı. Peki, hangi kadrolarda alım yapılacak?

İş arayanlara müjde! Mülakat yapılmadan alım olacak

Devlet Su İşleri (DSİ) personel alım detayları merakla bekleniyor. DSİ mülakatsız kamu personel alımı açıldı. DSİ 1.273 personel alımına ilişkin başvuru şartları da duyuruldu.

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 8. Etap'ın ruhsatı alındı! 296 bağımsız bölüm geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden İstanbul Başakşehir'deki "İstanbul Başakşehir Kayabaşı 8. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" çerçevesinde, 296 adet bağımsız bölümün yapı ruhsatının alındığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Yapı ruhsatı nedir, neden gereklidir? Yapı ruhsatı nasıl alınır?

Yapı ruhsatı bir inşaata başlarken olması gereken ilk belgedir. Bu ruhsat yapının kanun ile belirlenmiş niteliklerde olduğunu ve kanunlara uygun olduğunu ifade eder. Peki, yapı ruhsatı neden gereklidir, nasıl alınır? Yapı ruhsatı alınmazsa ne olur? İşte ayrıntılar…

Batıyakası 1. Etap'ın ruhsatı alındı! 556 yeni konut geliyor!

Batıyakası 1. Etap'ta bulunan 593 adet bağımsız bölümün yapı ruhsatı alındı. Projede 556 konut ve 37 ticari ünite yer alacak.

Özak GYO Göktürk 2 projesinin yapı ruhsatı alındı!

Özak GYO Göktürk 2 projesindeki  A-B-C blokların yapı ruhsatı 30 Aralık ve 31 Aralık 2021 tarihlerinde alındı.

Reysaş GYO Adana Sarıçam'da depo yapımı için inşaat yapı ruhsatı aldı!

Reysaş GYO portföyündeki Adana İli Sarıçam İlçesi Dağcı Mahallesi 151 Ada 12 Parsel'deki 46 bin 946,40 metrekarelik arsa üzerinde asma katlarla birlikte inşa edilecek 32 bin 44 metrekare büyüklüğündeki depo yapımı için İnşaat Yapı Ruhsatı alındı. 

Yapı ruhsatı sorgulama 2021!

Mücavir alanlar içerisinde ruhsata tabi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için yapı ruhsatı alınıyor. Peki yapı ruhsatı nasıl alınır? Yapı ruhsatı nasıl sorgulanır? İşte yapı ruhsatı sorgulama 2021...

Yapı ruhsat alımı Haberi

Yapı ruhsat alımı


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Haziran dönemine ilişkin "Yapı İzin İstatistikleri" verilerini açıkladı. Interpress’in bu verilerden elde ettiği bilgilere göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısında, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,6 artış görüldü. 2017 yılının ilk yarısında toplam 74 bin 210 bina ruhsatı verilirken bu rakam geçen yılın aynı döneminde 68 bin 965 olarak belirlenmişti.


En büyük pay özel sektöre…


Yapı ruhsatı verilen binaların 2017 yılı ilk altı aylık süreçte toplam yüzölçümü 123,8 milyon m2 iken; bunun 69,9 milyon m2’si konut, 26,9 milyon m2’si konut dışı ve 26,9 milyon m2’si ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti. Yapı sahipliğine göre, özel sektör 103,7 milyon m2 ile en büyük paya sahip oldu. Bunu 18,2 milyon m2 ile devlet...