30 / 04 / 2024

Yapı sektöründeki imaj

Yapı sektöründeki imaj

Türkiye’nin yapı malzemelerinde kaliteli üretim yaptığını ancak dünyadaki algının tam tersi olduğunu söyleyen İMMİB Yapı Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, sektörün imajını düzeltmek için düğmeye bastıklarını kaydetti.

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

İnşaat ve emlak sektöründeki krizin nedeni ne? 

İnşaat ve emlak sektöründeki kriz derinleşiyor. Sektör temsilcileri krizin nedenlerini ve çözüm önerilerini anlatırken, "Sektörde mevcut durum kriz eşiğini aştı, sıkıntılar başladı" şeklinde konuştu.

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

İnşaat sektöründe yapı denetim sorunu! Firmalar keyfi uygulama getiriyor!

Müteaahitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, inşaat sektöründeki ilk sorunlardan birinin yapı denetim firmalarının keyfi uygulamaları olduğuna dikkat çekti ve önerilerini paylaştı. İşte o açıklamalar...

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Otomotiv sektöründeki fırsatçılar mercek altında

Otomotiv sektöründeki şikâyetlerin artmasından sonra Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektörü temsilcileriyle görüşecek.

İnşaat sektöründeki zamlara müdahale mi geliyor? Çimento, beton ve demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel fiyat listesi

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatları artan maliyetlerden dolayı yükselmeye devam ediyor. Bugün İstanbul demir fiyatlarına zam geldi. Çimento ve beton fiyatlarına ise zam gelmesi bekleniyor. Peki güncel demir, çimento ve beton fiyatları ne adar? İşte 27 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Metaverse’ün inşaat ve yapı sektörüne getirecekleri masaya yatırılıyor!

Workindo tarafından gerçekleştirilecek olan "İnşaat Sektörü Buluşmaları" etkinliği başlıyor. Etkinlikte Metaverse’ün inşaat ve yapı sektörüne getirecekleri masaya yatırılacak.

İnşaat sektöründeki en güçlü 6 isim!

Capital tarafından 17'nci defa iş dünyasının en güçlü 30 ismi belirlendi. Bu isimlerde inşaat sektörünün temsilcileri de yer alıyor. İşte inşaat sektöründeki en güçlü 6 isim...

İnşaat sektöründeki zam krizi nasıl çözülür?

Dünya Gazetesi köşe yazarı, RMC Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sevimli bugünkü köşesinde inşaat sektöründeki maliyet artışını kaleme aldı. İşte Abdullah Sevimli'nin 'Çimento ihracatını önleyerek inşaat maliyeti düşürülebilir mi?' başlıklı yazısı...

İnşaat ve gayrimenkul sektöründeki projeler hızlandı!

Hafele Türkiye ve Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, "Pandeminin etkilerinin yavaşlamasıyla inşaat ve gayrimenkul sektöründeki projeler canlanmaya başladı. Sektördeki imar izinlerine dayalı olarak önemli bir hareket gözlemliyoruz" dedi.

Yapı sektörünün ilk sosyal+ platformu yayında!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için yapı sektörünün ilk sosyal+ platformu Woow!App kurucusu Bora Yiğit Şentürk ile uygulamayı ve yapı sektörünü masaya yatırdı. 

Yapı Kataloğu'nda yapı sektörü için yeni etkinlik! 

Yapı sektörünün nabzını tutan Yapı Kataloğu yeni arayüzüyle sektör temsilcilerini bir araya getirmeye devam ediyor. Yapı Kataloğu sektör için 6 yeni etkinlik gerçekleştirmek için hazırlanıyor. 

Yapı sektöründeki imaj Haberi

Yapı sektöründeki imaj

Yapı malzemeleri sektörü, ihracatta atağa kalkmak için yeni bir oluşuma gitti. İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) çatısı altında Yapı Komitesi kuruldu. Komitenin başkanlığına da Serdar Urfalılar seçildi. Yapı malzemesine odaklanmış bir komite olduklarını söyleyen Urfalılar, yapı malzemesi ihracatını artırmak için yola çıktıklarını belirtti. Urfalılar, yapı malzemelerini bünyesinde bulunduran farklı ihracatçı birlikleri ile ortak hareket edeceklerini ifade etti. 


Büyük bir oluşumu temsil ettiklerini vurgulayan Urfalılar, geçtiğimiz yıl yapı malzemeleri sektörünün 22.6 milyar dolar ihracat yaptığını kaydetti. Sektörün ithalatının ise 9 milyar dolar olduğunu dile getiren Urfalılar, “İhracatta artı veren bir sektörüz. 2023 stratejisinde 100 milyar dolar hedefimiz var. Avrupa çok ileride. Ancak biz de malzeme kalitesiyle onları yakaladık” dedi. 


Ülke imajlarının uluslararası pazarda önemli bir etken olduğunu belirten Urfalılar, yurtdışında...