18 / 05 / 2024

yapılarda döşemeler

yapılarda döşemeler

İnşaat terimi olan döşeme nedir? Yanıtı, detayları ve döşeme çeşitleri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Albegx Group Yapı Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Albegx Group Yapı Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Burcu Karayılan tarafından kuruldu.

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Cnp Yapı Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cnp Yapı Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Demirbaş tarafından kuruldu.

Sayar Grup Proje Yapı Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sayar Grup Proje Yapı Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkerim Sayar tarafından kuruldu.

10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! Türkiye Mekansal Strateji Planı geliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Mekansal Strateji Planı ile ilgili konuştu. 10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! İşte ayrıntılar...

Üründül Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Yapı Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üründül Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Yapı Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Halil Üründülcü tarafından kuruldu.

Hvk Yapı Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hvk Yapı Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da Halil Orhan tarafından kuruldu. 

Rastin Yapı Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rastin Yapı Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Rahmatallah Mırzakouchak K. tarafından kuruldu.

Römmerk Yapı Kimya Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Römmerk Yapı Kimya Dış Ticaret Limited Şirketi Soğanlık'ta Fatih Açık tarafından kuruldu.

Afak İdeal Yapı Teknolojileri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Afak İdeal Yapı Teknolojileri Dış Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdulselam Durmaz tarafından kuruldu.

yapılarda döşemeler Haberi

yapılarda döşemeler

Döşeme nedir?

Döşeme, bir yapıyı katlara ayıran ve üzerinde yürünen; yükleri ve kendi ağırlığını taşıyarak mesnetlere nakleden yapı elemanları olarak ifade ediliyor. Döşemeler, birçok şekilde farklı malzemelerde yapılabiliyor. Peki döşeme nasıl yapılır diye merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Döşeme yapılışı..

Döşemelerin kalıplar, genellikle yapılacak hatıl yada kiriş kalıplarıyla ile birlikte hazırlanıyor. Döşeme altına destekleme yapılıyor. Bunun nedeni ise üzerine gelecek betonarme elamanın ağırlığını taşıması için yapılıyor. Çekme gerilimini önlemek için çekmeye çalışan kısmına çelik konuyor. Çelikler bir düz ve bir piliye olarak hazırlanıyor. Esas çeliklerin doğrultusuna dik konulan ve bağlanan dağıtma çelikleri yapılıyor.


Daha sonra kalıbı hazırlanmış döşemenin içine çelik donatısı yerleştiriliyor. Bu kalıbın içine beton dökülüyor.


Döşeme nasıl yapılır, yanıtladıktan sonra, döşeme çeşitlerine değinelim. Döşemeler yukarıda da belirttiğimiz gibi kullanıldığı malzemeye göre farklı çeşitler...