29 / 04 / 2024

yapılaşma nasıl olmalı

yapılaşma nasıl olmalı

“Yapılaşma insan odaklı olmalıdır” diyen TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Füsun Uyanık, aksine “müteahhit ve ekonomik odaklı” giden bir çalışma zinciri olduğunu söyledi.

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli depremler  yapı dayanıklılığını yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

OHAL Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili detaylar belli oldu. Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Kira kontratı nasıl olmalı? Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bir taşınmazın kiralanması esnasında ev sahibi ve kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira kontratı deniyor. Kira kontratının kapsamı Borçlar Kanunu’nda yer alıyor. Peki, kira kontratı nasıl olmalı?

Kira sözleşmesi nasıl olmalı? Kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken 7 kural!

Bir taşınmazın kiralanması sırasında mülk sahibi ile kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira sözleşmesi deniyor. Kira sözleşmelerinin kapsamı Borçlar Kanunu'nda yer alıyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl olmalı? Kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar...

Emekli maaşı başka bankaya taşıma nasıl yapılır? 2022 hangi banka ne kadar emekli banka promosyonu veriyor?

Maaşını bir başka bankaya taşıyıp promosyon ve kampanyalardan faydalanmak isteyen emekliler tüm teklifleri yakından takip ediyor. Peki Emekli maaşı başka bankaya taşıma nasıl yapılır? 2022 hangi banka ne kadar emekli banka promosyonu veriyor? Banka emekli maaşı promosyonları, kampanyaları nelerdir?

Gökçeada'da yapılaşma tehlikesi!

Gökçeada’ya bağlı Yıldızkoy yapılaşma tehlikesi ile karşı karşıya bölge sakinleri söz konusu iddialar nedeniyle tepki gösteriyor. 

Mehmet Nuri Ersoy'dan ormanlarda yapılaşma yetkisi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ormanlarda yapılaşma yetkisi ile ilgili sınırlandırmaya yönelik kanunun 39 yıl önce çıkarıldığını açıkladı.

Tarım arazileri için uyarı! Yapılaşma yayılıyor!

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel, salgın ve deprem gibi nedenlerle tarla ve arazilerde son dönemde yapılaşmanın arttığını belirterek, "Tarım arazilerinde kaçak, izinsiz ve imarsız bir yapılaşma tehlikesi başlamış ve yayılmaktadır. Bu konuda çok acil harekete geçilmelidir" diye konuştu

yapılaşma nasıl olmalı Haberi

yapılaşma nasıl olmalı

TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Füsun Uyanık, aksine “müteahhit ve ekonomik odaklı” giden bir çalışma zinciri olduğunu söyledi. 


Mesleki ve kentsel sorunların tartışıldığı tüm alanlarda, meslek disiplini kapsamında görüş ve önerilerini sunmaya devam eden TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi, daha iyi bir kent için çalışmalarını hızlandırdı. Yapıların çevresiyle bir bütün olduğunu ve en büyük sıkıntının “mülkiyete odaklı imar planı çalışması” yapıması olduğunu vurgulayan Başkan Füsun Uyanık, “Ticarete dayalı bir kentsel dönüşüm algısı var” diyor. İtirazları, kişisel görüş ya da kaygıları nedeniyle değil; kanun, yönetmelik ve tüzük çerçevesinde yaptıklarını söyleyen ve kentte ciddi anlamda plan değişikliklerinin gerçekleştiğinin altını çizen Füsun Uyanık ile herşeyi konuştuğumuz röportajımız... 


Şehri kim planlıyor ? 


Şehri planlayanlar, siyasetçiler... Şehir Plancıları, tam olarak planlama yapamıyorlar. 3194 sayılı...