03 / 05 / 2024

yardımlar bütçeye yazılacak

yardımlar bütçeye yazılacak

Hükümet, Suudi Kral'ın Türkiye'ye 10 milyar dolar yardım tartışmaları sürerken yurtdışından gelen hibe ve yardımların bütçeye gelir kaydedilmesi için yasan düzenleme hazırladı

Asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? Son dakika açıklaması geldi: Bütçeler buna göre hazırlandı!

Merkez Bankası'nın "sıkılaşma" adımları hakkında konuşan İTO Başkanı Avdagiç, asgari ücrette ara zam konusunu da değerlendirdi ve tüm iş dünyasının bütçelerini buna göre yaptığının altını çizdi. Peki asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? İşte o açıklama..

Yap-işlet-devret projelerine bütçeden en az 37 milyar lira ödenecek!

Açıklanan rakamlara göre yap-işlet-devret projelerindeki işletmeci firmaların garanti gelirleri 2024 yılının Ocak ayında yıllık yüzde 86 yükseliş gösterdi. Söz konusu projeler için bütçeden bu sene en az 37 milyar TL ödeme yapılacak.

Kiracılar müjde! Kira yardımları resmen başladı!

Artan kira fiyatları karşısında zorlanan kiracılara rahat bir nefes aldıracak haber geldi. Kira yardımlarının resmen başladığı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, her ay o miktar hesaplara yatırılacak.

İBB'den İstanbullulara müjde! Kira yardımlarına yüzde 55 zam yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentsel dönüşümü hızlandırmak ve İstanbul’un depreme dirençli bir kent haline getirilmesi amacıyla kentsel dönüşüm yardımlarına yüzde 55 zam yaptı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı: Sosyal konutlar için bütçeye 16 milyar TL eklendi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis'te yaptığı açıklamasında, sosyal konut finansmanından deprem konutlarındaki son duruma kadar pek çok konu ile ilgili bilgi verdi.

A101'de indirim resmen başladı! Toz şeker 5 kg 135 TL'ye, domates salçası 28 TL'ye, bütün piliç et 52 TL'ye düştü!

A101'in indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu kapsamda A101'de Toz şeker 5 kg 135 TL'ye, domates salçası 28 TL'ye, bütün piliç et 52 TL'ye satılacak.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alıyor! 35 yaşından küçük herkes başvurabilir! 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 15 uzman yardımcısı alımı detayları belli oldu. Peki kimler başvurabilir? İşte ayrıntılar...

Deprem harcamaları için bütçeden ayrılan rakam orta vadede 3 trilyon TL'yi aşacak! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem harcamaları, bütçe ve enflasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Depremin yaralarının sarılması amacıyla bu sene bütçede 762 milyar TL kaynak ayırdıklarını belirten Yılmaz, bu rakamın orta vadedi 3 trilyon lirayı aşacağının altını çizdi. İşte de

Ev almak isteyene müjde! Kampanyalı bütçeye uygun 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları açıklandı! Fiyatlar 336 bin 900 TL...

Uygun fiyata ev sahibi olmak isteyenleri sevindirecek haber geldi. Kampanyalı bütçeye uygun 2+1, 3+1 prefabrik evler 336 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkarıldı. İşte kampanyalı prefabrik ev fiyat listesi...

Deprem ihtiyaçları için 2024 bütçesinde 1 trilyon 28 milyar TL kaynak ayrılıyor! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem ihtiyaçları için 2024 bütçesinde 1 trilyon 28 milyar TL kaynak ayırmayı öngördüklerini açıkladı. İşte detaylar...

2024 bütçesinin aslan payı yazılım ve donanıma!

2024 yılında bütçelerde aslan payı altyapı yenilemelerine, yazılım ve donanıma ayrılacak. Yeni teknolojilere uyum süreci de bütçeleri artıracak. Yönetilen servisler ve bulut bilişimin bütçedeki payı artacak.

Para, gıda, eğitim ve yakacak yardımları nereden alınır?

Türkiye'de ekonomik zorluklar yaşayan ve yardıma muhtaç bireyler için çeşitli kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, vakıflar ve iş insanları finansal ve sosyal destek sağlıyor. Bu tür yardımlar, özellikle geçim sıkıntısı çeken ya da işsiz kalan kişilere destek sunuyor. 

ŞOK’ta her bütçeye uygun indirim! Asus bilgisayar 10 bin 299 TL’ye, konsol 1.199 TL’ye, TV ünitesi 999 TL’ye düştü!

​​​​​​​Türkiye’nin en çok tercih edilen zincir marketlerinden ŞOK’a yine her bütçeye uygun indirimler geldi. Buna göre, Asus bilgisayar 10 bin 299 TL’ye, konsol 1.199 TL’ye, TV ünitesi 999 TL’ye düştü. İşte 12 Eylül 2023 ŞOK fiyat listesi...

yardımlar bütçeye yazılacak Haberi

yardımlar bütçeye yazılacak


Hükümet, tatile girmeye hazırlanan TBMM’ye son dakikada “Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin İlgili Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelere Eklenmesine Dair Kanun Tasarısı” adlı torba kanun tasarısı sevketti. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın açıklamalarıyla gündeme gelen Suudi Kral’ın Türkiye’ye 10 milyar dolar gönderdiğine ilişkin tartışma sürerken, hükümet, sürpriz bir adım adarak yurtdışı hibe ve yardımlara yeni düzen getirdi. Kısa süre önce Erdoğan Bayraktar’ın, Suudi Kralı’nın Sevda Tepesi’ndeki arazisine imar izni verilmesiyle ilgili sohbette Akşam gazetesinde, “Kral ailesi Türkiye’ye yardımcı oluyor. 10 milyar dolar tutarında yardımı oldu” sözleri yer almıştı. Bayraktar daha sonra Milliyet’e, “Suudi Kralı’ndan 10 milyar dolar geldi demedim. Suudi Arabistan ve çevresindeki dost ülkelerden 10 milyar dolar, hatta fazlası gelebilir dedim” açıklamasını yapmıştı.


Askeri yatırıma davet


Yeni düzenlemeye göre,...